2019. március 18., hétfő

Gyorskeresés

Lenovo S930 - A nagy Lenovo....

Írta: | Kulcsszavak: Lenovo . Lenovo s930

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nagy fába vágtam a fejszémet mikor eldöntöttem, hogy nekem 6 colos telefon kell :)
Korábban egy 5 colos Lenovo A830-at használtam fél évig, megelégedve. Aztán következett az 5,5 colos Lenovo A850, amit még mindig nem éreztem túl nagynak, sőt. Így jött az ötlet, hogy próbáljuk ki a 6 colos Lenovo S930-at. Árban még nem olyan vészes 210 $ + ÁFA.

Elsőnek a telefonhoz rendelt tok jött meg, akkor csodálkoztam, hogy ez bizony már hatalmas telefon lesz nekem is. Később megjött a telefon is, tényleg nagy. De ez nem is kézben használva zavaró, hanem mikor zsebre vágná az ember :) Nem csúszik olyan könnyen bele.

Nekem nagyon bejönnek a Lenovo telefonok. Szépnek tartom. Igaz egyből tokba került, amiben nem sok látszik a formájából. Egy kezes használat egyből kizárva, ez nem is volt célom sose. Nekem nem kellemetlen, hogy egy kézben tartom a másikkal pedig nyomkodom. Csak olyankor foglalkozom a telefonnal, ha ráérek rá figyelni, megfogni mindkét kezemmel.

Az előlapon felül és alul helyezkednek el a hangszórók, amik elég hangosan szólnak. Ezt legalább meg lehet hallani munka közben is. Ráaggattak még Dolby® jelzőt is...elhiszem nekik, lényeg hogy jól szól. Felül helyezkedik el a fülhallgató kimenete, alul a micro USB aljzat, jobb oldalán pedig a hangerő gombok, valamint a bekapcsoló gomb.

Hardveresen a megfelelő tudású Mediatek MT6582, Quad-core 1,3 GHz Cortex-A7 egységet kapta. Hétköznapi használatra bőven elegendő, nem ezzel kell villogni, de lényeg hogy zökkenőmentesen futtatja a rendszert. A grafikus részt egy Mali-400 MP chip oldja meg. Memóriából 1/8GB jutott a készüléknek, aminek elégnek kéne lennie, de elég könnyen megtölti 90%-ban a memóriát. Ez gondolom szoftveres probléma, mert korábbi készülékemben is ilyen hardver volt, és ott nem tapasztaltam ilyet.

A kijelző a korábban már említett 6 colos IPS, 720*1280-as felbontással rendelkezik. Szintén nem a csúcsot képviseli, az Én meglátásom szerint szép a képe, pixeleket nem látok. 5 centire pedig sose tartom a szememhez, hogy csak azért is megtaláljam rajta a pixeleket, és belekössek hogy ez bizony pixeles :)

2SIM kártyát képes kezelni. Én csak eggyel használtam így nem tudom mennyire működik ez helyesen. A SIM kártyák mellett foglal helyet a micro SD bővítő hely.

A nagy mérethez illik is egy nagyobbacska akkumlátor, ez a készülék egy 3000 mAh (Li-polymer) darabot kapott. Nálam 2-3 napot kényelmesen kibír. Aktiv net kapcsolattal (3G), levelezéssel, kevéske netezéssel, fényképezéssel.

A hátlapi kamerája 8MP, autofokusszal és villanófénnyel ellátva. HDR módban szép képeket csinál, egyébként már nem annyira, könnyen elmossa a képeket, ha belemozdul valaki. Jobbra számítottam. Az eddigi lenovo-imhoz képest új a kamera szoftver. Nekem a régi, egyszerű jobban bejött. Elől is található egy 1,6MP-es kamera, ez viszont csapnivaló minőségű, video hívásra talán jó lehet, skype stb...de így akár le is hagyhatták volna róla.

Hivatalos mérete 86.5 mm x 8.7 mm x 170 mm, súlya 170g. Nehéznek egyáltalán nem mondanám, mérete viszont néha kicsit nagy.

Gyárilag ezzel a ROM-al jött S930_S129_131030, Android 4.2.2, némileg tud magyarul is, de elég hiányosan. Kínai programok nemigazán vannak benne, playstore is alapból van benne.
Rootolni a vRoot programot sikerült. TWRP-et sikerült még feltenni rá. Majd ahogy időm és tudásom engedi próbálgatom még csiszolni a rendszert, javítani a felhasználó élményen :)

Gyártói oldala

UPDATE (2014.05.11)

A telefonra telepíthető az Android 4.4.2-es változata VIBEUI kezelőfelülettel. Rootolás szintén könnyen megoldható, igaz most nem a korábbi verziónál használt vRoot programmal. Google programok, és playstore sajnos nincs benne alapból, de utólag megoldható a telepítése.
Konkrétan jelenleg ezt használom: VIBEUI_V1.5_1417_2_DEV_S930_NK_W_B215

UPDATE (2014.08.23)

Megjelent a telefonra a lenovo VIBEUI újabb változata. Fel is tettem kipróbálni. Eddig pozitívak a tapasztalataim vele. Érzésre gyorsabb, pár apróság változott, alap kinézet is újabb, nagyjából ugyanaz mint eddig. Ikonok új stílust kaptak. Sajnos az akksi töltöttségi szintének a kijelzése továbbra is hibásan működik. 50% után bármikor kikapcsolja magát...
Jelenleg ezt a verziót használom: VIBEUI_V2.0_1431_5_DEV_S930_WC45

Köszönöm hogy végig olvastad. Ha esetleg kérdésed van, tedd fel nyugodtan próbálok válaszolni.

Hozzászólások

(#1) dlaj


dlaj
(őstag)

Sikerült nekem is szert tennem egy ilyen telefonra. És véletlen folytán pont a cikkben tesztelt készüléket vettem meg a cikk írójától Simi2000-től.

A telefonnal maximálisan elégedett vagyok. A kijelző gyönyörű. Az első telefonom amin a szaturációt és még egy másik szín paraméter lehet állítani két csúszka segítségével, de ez esetben erre nincs szükség.
A sebesség kielégítő. Én a Next launcher fullos változatával használom,mert ez a kedvencem és a telefon is olajozottabban működik mint a gyári felülettel. Nagyszerűen témázható, így nem gond a Vibe UI-hoz hasonló felület összehozása. Nem beszélve arról,hogy ez a launcher full magyar nyelvű.

Kár, hogy itthon nincs ennek a telefonnak nagyobb rajongótábora, bár elnézvén a tendenciát, mely szerint a gyártók egyre nagyobb telefonokat gyártanak, nem zárható ki, hogy az S930 utóda nagyobb népszerűségnek fog majd örvendeni.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.