2019. szeptember 22., vasárnap

Gyorskeresés

Fehér karácsony

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Megint itt a karácsony. Idén is reménykedtem, hogy talán lehet fehér karácsonyunk, de mostmár 100% az előrejelzés, miszerint távolról sem ez a helyzet. Sőt. A Dél-Alföldön lakom, hozzánk holnapra 10 fok körüli hőmérsékletet jósolnak. Ez már nagyjából a harmadik év, amikor ez történik. Ráadásul az elkövetkező 1 hónapban folyamatosan nulla fok feletti napi hőmérsékletet mondanak, 5-8 fok között ingadozva, éjszaka is a legalacsonyabb -1. Szerintem ez nem normális, hogy decemberben nemhogy mínusz, de még nagyon 5 fok alatti hőmérséklet sem fordul elő. Nyilván lehet a fűtéssel spórolni, de ettől függetlenül ennek nem így kéne lennie. Nem vagyok környezetvédő grínpíszes vagy hasonló, csak feltűnt ez a tendencia.

Hozzászólások

(#1) Klaus Duran


Klaus Duran
(senior tag)
LOGOUT blog

Nekem már 2008-ban is feltűnt hogy nem olyanok a telek mint az évezred legelején.
Ezt elkúrtuk, nem kicsit, nagyon. De ez van.

[ Szerkesztve ]

A Doctor nem hal meg, csak átalakul. / M7 :) -> Lumia 950 :( -> HTC 10 :) -> Huawei Mate 20 Pro :l / https://www.youtube.com/watch?v=m7CVOQUO1mw

(#2) F4T4L 3RR0R


F4T4L 3RR0R
(csendes újonc)

Én nagyjából 3-4 esztendeje kísérem figyelemmel jobban az időjárás alakulását évről évre. Tavaly december nagyjából hasonló volt mint az idei, ám a január pótolta az elmaradt eseményeket durva mínuszokkal. Az viszont számomra is feltűnő hogy a telek már nem olyanok mint mikor gyermek voltam. Na jó annyira öreg nem volnék... :DDD

Még élénken él bennem a '99-es nagy havazás. Amikor reggel nem tudtunk iskolába indulni és elrendelték a hószünetet. Akkor gyerekként óriási élmény volt a helyenként derékig érő hó. Lehet hogy mai fejjel kisebb-nagyobb bosszúságot okozna de azért jól esne valami hasonló élmény, jó lenne az ha karácsonykor az ablakon kinézve fehér havas tájat látnék és nem a szürkeséget. Az elmúlt telek mintha nem is ezt az éghajlati övezetet tükröznék.
Én sem vagyok sem Greenpeace-es se semmi, de lehet hogy van valami ebben a globális felmelegedés témában. Az időjárás egyre sűrűbb időközönként hülyül meg, hideg és meleg frontok váltják egymást drámai hirtelenséggel és így a hőmérsékleti értékek is ugyanilyen hirtelenséggel változnak. Valami biztosan nincsen rendjén...
Nem tudom, lehet hogy egyesek meg fognak cáfolni, de szerintem kicsit talán késő. Akkor kellett volna a megfelelő lépéseket megtenni amikor ráeszméltünk az abnormális jelenségek sokasodására. Persze azt is aláírom hogy a Föld nevű bolygó történetében mindig voltak hűvösebb és melegebb időszakok is és lehet hogy ez a globális mizéria kicsit túl van fújva, többek közt a média által.

[ Szerkesztve ]

Life is too short to remove usb safely...

(#3) Silεncε


Silεncε
(őstag)

Remek, akkor nem csak nekem tűnt már fel. Sajnos az biztos, hogy ez már késő bánat, de ez van. Magunknak kerestük a bajt. Itt nem is az a legnagyobb baj, hogy nincs fehér karácsony, hanem hogy gyakorlatilag 10fokkal nagyobb a hőmérséklet átlagban mint amilyennek kéne lennie. Gyakorlatilag október van december végén.

(#4) Avicularia


Avicularia
(addikt)

Svédben lakok Göteborg magasságában, tehát nem a legdélebbi részen és 8.3 fokot mutat a hőmérő. Volt már hideg egy két hete és esett hó is de most nagyon meleg van.

(#5) total90


total90
(veterán)

Térdig erő hó... olyan helyre kell menni ahol van hó :D

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#6) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Fügeligetet kell ültetni...

(A'szondják egyébként, hogy az őseink elhúzódó jégkorszak tanúi lehettek.)

[ Szerkesztve ]

"This is Hungary calling, this is Hungary calling: the last remaining station forward to United Nations. Early this morning Soviet troops launched a general attack on Hungary. We are requesting you to send us immediate aid... For the sake of God and freedom - help Hungary!"

(#7) Drótszamár


Drótszamár
(őstag)

Mindmeghalunk!!!4444négy.
Wááááááá!!!!

Egy barátom készített egy hóstatisztikát az elmúlt 113 évből (Budapest)

113 évből hótakarós nap volt:
- december 24.: 27 évben,
- december 25.: 28 évben,
- december 26.: 32 évben.

Keresek Logitech C600 webkamerát. (o Y o)

(#8) Silεncε válasza Drótszamár (#7) üzenetére


Silεncε
(őstag)

Nem halunk meg, viszont szerintem azt azért észre lehet venni, hogy évek óta szokatlanul meleg a december

(#9) Mika1227


Mika1227
(őstag)

Ez nyilván egyéni dolog de én nem bánnám ha az egész tél ilyen lenne! Ki a francnak hiányzik a hideg, kemény tél?! Túl van spirázva szvsz ez a fehér karácsony. Nem mindegy, hogy kint fehér vagy nem úgyis bent ünnepelünk!

[ Szerkesztve ]

A Mikulásnak teljesen igaza van, hogy évente csak egyszer megy az emberek közé!!! Még az is sok!!! Minél több emberrel találkozom annál jobban szeretem a kutyámat!!!

(#10) Csabroncka


Csabroncka
(addikt)
LOGOUT blog

Sajnos ez a probléma a legkisebb dolog, ami igazából zavaró. Magyarországon önmagában a felmelegedés inkább kellemetlenséget okoz / fog okozni mint máshol - és a legjobban az USA és társai szívják meg (fogalmazzunk óvatosan úgy, hogy erősen csökkenni fog népességük).

Aggasztó modellszámítások:
2025-re a teljes északi jégtakaró leolvad nyáron a tengerről, ekkor a globális óceáni áramlatok erősen sokkolódnak és átrendeződnek - Európa ekkor fog csak igazán megváltozni, a kontinensen erősödik a kontinentális klíma negatív hatásai (szárazság, nyáron hőség, télen erős mínuszok).

Miért lehet / van ok reménykedni:
Bőven 100 éven belül megoldódik az emberiség energiaéhsége a fúziós erőművekkel! Teljesen leváltható lesz a kőolaj és szén alapú energiatermelés.

A legfontosabb, ami egyben a legaggasztóbb, hogy 2100-ig valahogy ki kellene bírni világháború nélkül!

Mielőtt bárki kételkedne, maga a folyamat már visszafordíthatatlan!

[ Szerkesztve ]

"in medias res"

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.