2019. április 22., hétfő

Gyorskeresés

[Meizu M9] Folyamatban...

Írta: | Kulcsszavak: meizu . m9 . kínai

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Lenyugodni látszanak a kedélyek a Meizu háza táján. A bírósági ügy úgy tűnik egyelőre parkolópályán van, de legalább is nem fenyegeti közvetlen a cég fennmaradását.
Az első tesztkészülékek majd decemberben fognak várhatóan megérkezni a szaksajtónak, köztük a ceo kiemelte külön az engadget-et, bár azt nem tudni, hogy a lapcsalád kínai ágának, vagy a nemzetközinek (amerikainak) küldenek majd készüléket. A telefon megjelenésével együtt a cég weblapja is meg fog újulni.

A fenti képen látható egymás mellett az M8, valamint az M9 egy korai tesztverziója, amin még az előlapon a régi érintőgombok vannak, és a kínai pecsét helyett is az M9 logó szerepel. Az látszik viszont jól, hogy maga a készülék valamivel nagyobb az elődnél, és a képernyő is egy kicsivel nőtt.

A fenti képernyőképen a megújult, de tipikusan meizu-s felület látható. Ezen kívül még JW jópár olyan képet is kitett a cég fórumára, amin a beépített böngészőben flash pluginnel bőségesen megszórt weblapokat nyit meg, például online videómegosztókat és így tovább. Bár videó nincsen róla, de a képekről eddig úgy tűnik, hogy ez a funkció is működik rendesen, amennyiben valakinek szüksége van rá.

A cég egyébként nem tevezi bizonyos típusú 3rd party alkalmazások blokkolását, ezt kihangsúlyozva a ceo közölte, hogy akinek igénye van rá, az telepítgethet bármit, böngészőket, és mindent, ami a Marketen elérhető.

A telefon tehát már tényleg csak hetekkel állhat a hivatalos megjelenés előtt. Mintegy mellékesen a cégvezető már elkezdett néhány elzetes paramétert kiszivárogtatni az utódmodellről, ami várhatóan M9II néven kerülhet majd forgalomba, a tervek szerint 2011 második felében. Amit lehet eddig tudni, hogy 4"-os képernyőt kap majd, valószínűleg 1280x854 vagy 1200x800-as felbontással, 1GB RAM és ROM társaságában 16GB beépített flash memóriát tartalmaz majd, és egy két magos Cortex A9 soc fogja hajtani. A tervek szerint olyan 3580 yuan (~540USD, ~113 ezer forint) bruttó kiskereskedelmi áron érkezik majd.

Hozzászólások

(#1) madstunt


madstunt
(PH! addikt)

ó ha készülne qwerty variáns.... kitérnék a hitemből :)

(#2) sheratan válasza madstunt (#1) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

hát, arra sajnos nem látok egyelőre túl sok esélyt sajnos. ahhoz elég komolyan be kellene fussanak, mert amennyire olvastam, jelenleg nincs annyi alaptőket, hogy sok terméket fejlesszenek.
amúgy érdekes helyzet lehet majd, ha a China Unicom felveszi a kínálatába az M9-et, elvileg folynak róla tárgyalások. bár ott nem akkora divat az ilyen ártámogatásos készülékárusítás, de majd meglátjuk mi sül ki belőle.

(#3) Peat;) válasza sheratan (#2) üzenetére


Peat;)
(PH! kedvence)

Milyen bírósági ügy miatt húzódik már meg? Én azt gondoltam, hogy tanultak az m8-asból és jobban odaügyelnek arra, hogy ne vágják maguk alatt a fát. Vagy csak több idő kell nekik és ezzel érik el a "felmentést" a fanok szemében? Nekem kicsit unszimpatikussá váltak a hektikus viselkedés által, hogy bízzon egy ilyen cégben egy vásárló, ha még egy apple vagy htc-ben is nehéz? :)

(#4) sheratan válasza Peat;) (#3) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

hát, az utóbbi 1-2 hónapban az apple ámokfutása miatt voltak nehézségeik, aztán állítólag valahogy konszolidálódtak a dolgok, az almások átküldtek valami fejest is külön ezért Kaliforniából.
ha minden igaz, akkor a héten megkapják a hálózati engedélyt (december 10 volt megnevezve utoljára a fórumon), és akkor már nagyon hamar a boltokba kerülhet majd.

(#5) Peat;) válasza sheratan (#4) üzenetére


Peat;)
(PH! kedvence)

Akkor jól gondoltam, hogy nagyobb részben ezt a helyzetet maguknak köszönhetik...mondjuk csoda hogy életben maradtak, az m8 nem váltotta meg a világot, ezek szerint náluk azért elég sikeres lehetett. De számomra érthetetlen hogy ezt a hatalmas (és érthetetlen) android hype vonalat sem sürgetik meg...

(#6) sheratan válasza Peat;) (#5) üzenetére


sheratan
(Jómunkásember)

hát, ez relatív. azért Kínában elég szépen fogyott az M8. persze a világot nem váltotta meg, de nem is volt célja, belső piacra készült. az android vonalat sürgetik, amennyire tudják, de JW jelenlegi álláspontja szerint nem akarnak egy félkész terméket kiadni. ez dícséretes filozófia azért, de meglátjuk mi lesz belőle a valóságban.
ha kijön most decemberben, akkor a piacon kapható legjobb androidos készülék lesz (majd az a tegra2-es LG előzheti be, nagyjából háromszoros árcédulával).

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.