2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Evolution vs. Gmail

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Komolyan nem hiszem el, hogy ilyen bonyolult lenne a szinkronizálás! Mivel a linuxos gépemmel szóba sem hajlandó állni a "kékvérű" N78-am, így kénytelen voltam más módszer után nézni: Google Mail. Wifin keresztül a beállított szinkronizáló profillal simán vette az akadályt, megjelentek Gmailben is a kontaktjaim.

Ezen felbuzdulva gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha az Evolutionban tárolt névlistát is össze tudnám így hozni, mert akkro meg is lenne minden cím mindenhol. Találtam is egy szép leírást, hogyan kell csinálni, tényleg egyszerű. Létrehozni egy új névjegyzéket, ami a Google online névjegyzékére mutat.
Miután megvolt, át is dobtam a helyi kontaktjaimat az új névjegyzékbe. Sajnos hiba volt egy hanyag mozdulattal áthúzni őket, és nem csak másolni. Ezek után volt egy csomó dupla, vagy akár tripla bejegyzés is, azonos névvel. Gongoltam szépen összevonogatom őket, de ez nem megy Evolutionban, mert csak... Jó, akkor Gmailben, semmi gond. Fogtam, és kitöröltem a frissen beállított névjegyzéket, hiszen már összehangolta az online adatbázissal. Igen ám, de amint a gépről töröltem, a kis sunyi rögtön szólt a G szervernek, hogy mi az ábra, és az összes kontaktom a levesbe. Oké, gondoltam, akkor előről az egészet. Telefon szinkronizálás G szerverrel, eredménye: mivel a G kontakt listája üres volt, a telefonról is letörölt mindent! Holott "both ways" van a profilban megadva, elvileg mindkét irányba kibővítenie kéne (nem is enged mást megadni a G). Itt már pipa lettem, de nagyon. Kontaktok a memóriakártyáról visszaállítva, jöjjön ház az Evolution. Kontaktok visszaállítása fájlból, de sajna szegény embert az ág is húzza: félrekattintottam, és nem importálni, hanem restore-t akart a progi, amit egy nem restore fájlból ugye lehetetlen. Cserébe leglaább lenullázta az összes beállítást, az inboxot, az rss szálakat, stb. :O

Kész szerencse, hogy legalább van biztonsági mentésem. Ezután gyakrabban mentek, az is biztos!

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.