2022. augusztus 18., csütörtök

Gyorskeresés

ADSL kálvária - Reloaded

Írta: | Kulcsszavak: adsl . datanet . hungarotel . hiba

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ez csak egy kis rövid írás, az előző folytatása az utóbbi napok történéseivel.

Szóval: 6-án, hétfőn hallgatom a Slágert, egyszercsak elhallgat. Hurrá, már megint nincs net. Vége a jónak. Modem, router reset, újrakonfig, kapcsolat van, sávszél nincs. Hoppá, azaz hogy van, de csak felfele! Ott töretlen 17K, lefele viszont 0,5-0,6K. Vár, lehet általános hálózati hiba, letelt a félóra. Gyortárcsázás Datanet, géppel beszélget, hiba elküld Hungarotel. Másnap úra van sávszél. OK, ez is egy szép nap. Szerdán hív a Hungarotel, frankón megy-e minden. Minden OK, telefont leteszi, olvasok tovább. 3 óra múlva hív a Datanet, hogy megy-e a net? Szintén ''leokézom'' a csajt, leteszem, olvasok tovább.

Másnap, 9-én ülnék le netezni, nincs net. Nézem a router logját, autentikációs (jaj de nehéz szó...) hiba, már egy félórája. OK, Datanet felhív, ilyenkor mivan? Elbetűzteti velem a jelszót, rossz a jelszó, ő nem tud belépni. Ok, várok egy kicsit, addig aggódás, lehet, hogy bevonták a jelszót, ugyanis a postással nem vagyunk túl jóban (Ő kezdte!), lehet, hogy az eltűnt számla az Ő lelkén szárad (eddig még nemkaptunk olyat...). Megvitattuk ezt a lehetőséget, majd félóra múlva redial. Mondom, mi a bajom, kérdezi, mi az ügyfélazonosító a számla bal fel... Mondom még nem kaptunk számlát. OK, akkor mi a telefonszámom? Rendben mondom neki. OK, hibadetektálás: mit csináltam eddig? Mondom kidug, bedug, másik gép, router, kábel, éppen csak még nem dobtam ki a modemet az ablakon. Ekkor persze általános derültség, mondja: elmegy megnézi mi a helyzet. Várok, persze, mit tehetnék, hiszen nekem szolgáltat a Datanet az ADSL-t, a Hungarotel meg a borsos telefonszámlát, nekem várnom kell. Megérkezik emberünk, kérdezi, mikor beszéltem velük utoljára? Mondom egy félórája. Mert egy 15 perce jött az e-mail a Hungaroteltől, hogy a 66-os... (mondott itt vagy öt körzetet) körzetben aztentikációs hiba miatt nem lehet csatlakozni. Jólvan mondom, mit lehet tenni? Rövid tömör válasz: semmit. Jól van várok. Addig megnézem a 300 beretvált mellkasú, szakálas spártait 1080p-ben magyar felirattal. A film vége felé meg is jött a net.

Édesapám ekkor megjegyezte, hogy lassan én leszek az általános hibabejelentőjük, ha valami xar a környéken ADSL ügyben, én hívom őket. Lehet, hogy igaza van.. Vagy csak kevesebbet kéne neten lógnom?

ps. Csak azt nem értem, hogy mehetett el 6 körzetben a net, ha nincs is Hungarotel annyiban?

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.