2020. május 26., kedd

Gyorskeresés

Milestone 2 FAQ

Írta: | Kulcsszavak: motorola . milestone 2 . m2 . a953

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ide összeszedek minden fontos infót erről a telefonról.

Általános infók:
Mobilaréna teszt

A telefon topicja a prohardveren:
katt
Az XDA-n
katt

A legfrissebb gyári ROM szerintem stabil és gyors. DE határozottan eljárt felette az idő, így szerintem érdemes lecserélni.
A telefonon gyárilag nem lehet magyar nyelvet választani (és a bejegyzés készültekor morelocale sem magyarítja), de szinte minden főzött rom többé-kevésbé tud magyarul.

Az akkukról az általános tapasztalat: 1 napot biztosan kibír, nekem a gyári rommal 2g-n 3 napot is elmegy szolid használattal (napi 20 perc telefonálás, folyamatos email szinkronizáció)

Mélyvíz:

Először is: DON'T PANIC elvileg nem tudod hazavágni a telefonod, mert zárt a bootloader. Ha elakadsz, állítsd vissza a gyári állapotot.

Mindenképpen frissítsd a telefont GB-re (gyári legfrisseb rom)

Gyári állapot visszaállítása: tutorial
Az ehhez szükséges sbf-ek letölthetőek: MILS2_U6_4.1-22
Rootolás: SuperOneClick

Általános leírás főzött rom telepítéséhez: XDA De javasolt inkább azt a leírást követni, ami az adott rom topicjában szerepel.

Általam is kipróbált főzött romok:
- ICS: Kipróbálásra érdemes, kompromisszumokkal akár már napi használatra is.
- cm7.2: Froyo-ra és GB-re is - ezeket érdemes kipróbálni, a gyárinál hosszabb üzemidő, cyanogenmod összes előnyével, de nincs 720p kamera.
- GB 2.3.6: picit frissebb mint a gyári GB, kicsit többet tud, kicsit kisebb akkuidő (nálam legalábbis)
-MIUI: rendes miui van rá, ha nem ismered: iphone féle kezelőfelület, teljesen testreszabható UI, alapból van benne 2 irányú beszélgetés felvétel, stb. (cyaogenmodot meg ezt is kötelező kipróbálni :) )
Ezeken kívül: és pár egyelőre kevésbé népszerű próbálkozás, de érdemes látogatni az XDA-n a megfelelő topicokat: katt

Gyári rommal factory reset, ha be se bootol a telefonod (bootlop-ba kerül):
-tartsd lenyomva az X gombot amikor bekapcsol
-ha megjelent a nagy felkiáltójel, nyomd le a @-ot
-válaszd ki a resetet.

Nem gyári bootmenu, és custom recovery: így lehetőséged lesz over/under lockolni a telefonod, NAND backup-ot csinálni, nem mellesleg a nem system főzött romoknak az előfeltétele. Ha felraksz egy főzött rom-ot, nézd meg a topicjában milyen verziót követel meg a bootmenu-ből és a cwm-ből.
Telepítés: katt Ha ennél frissebb verzió kell, akkor már cwm-ből lehet telepíteni pl ezt a zip-et.

Milestone2Toolbox: pár hasznos progi összegyűjtve, menübe rendezve. Innen kényelmesen lehet állítani a túlhajtást, basebandet választani (ha rossz a térerő), multitouch pontok számát változtatni, stb. pár főzött rom alapból tartalmazza. Ezzel a cuccal el tudod érni, hogy szükséged legyen a gyári állapot visszaállítására :P

Kérdésekre szívesen válaszolunk, a telefon topicjában: katt

No akkor rövid leírás egy főzött rom telepítéséhez, 2.3.4-ről:

Mindent egyben elérhetsz innen: katt vagy a később linkelt helyeken. Ami tőlem származik, azzal nekem mindig ment. Amiket meg egyesével linkeltem, meg lehet frissebbek..

Első lépés: a PC-d szoftveres felkészítése a flasheléshez. Ehhez le kell tölteni a motorola drivereket, és az RSD Lite-ot (ha ezzel a verzióval nem megy, akkor google-ben keress másikat)
Második lépés: az idegeskedést megelőzve, töltsd le a telefonodhoz való gyári sbf-et. Pl innen: katt

Harmadik lépés:root. Ehhez egyszerűen Superoneclick kell. Telepíted, futtatod, kész. Arra kell figyelni, hogy root közben ne legyen benne az sd kártya a telefonban.

Negyedik lépés:Custom recovery telepítése. Ezt az apk-t kell futtatni, majd install recovery-t választani. (root jogot kér)

Ötödik lépés:Bootmenü telepítése. Ehhez először fel kell másolni a telóra egyet, majd recoveríbe belépni, és onnan telepíteni. (linkek lásd fentebb, a faq elején)

És akkor most tartunk ott, hogy a kiszemelt főzött rom telepíthető. Szintén recoveryben kell csinálni.
Bár nem szükséges, érdemes minden flashelés előtt csinálni egy factory resetet a recoveryben.

Ha fenn van a kiszemelt ROM, akkor már csak gondoskodni kell róla, hogy működjön GB alatt is, azaz RSD Lite-al a szokott módon rá kell flashelni a downgrade sbf-et. VAGY ha nem írja a telepítője, mert eleve GB-re készült, akkor NEM kell

Utolsó lépés: a kiszemelt rom-ot újra kell telepíteni recoveryben, még egy teljes wipe, és már megy is. Nem feltétlenül szükséges.

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.