2021. május 10., hétfő

Gyorskeresés

iNFRAFŰTÉS

Írta: | Kulcsszavak: INFRAFILM . INFRAFŰTÉS . elektromos fűtés . infra film

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Olvasgatom a topikot és ennyi baromságot kevés helyen láttam. De a legrosszabb, hogy olyan emberek akik magukat 100 éves tapasztalattal és/vagy szakmai tudással ruháznak fel, miért vernek át ennyi embert? Mert nem értenek hozzá, vagy ennyire gonoszak, vagy csak az érdekük kívánja?
- a kereskedők leírása a mindenféle nano technikáról amit a NASA ,meg isten tudja ki fejlesztett, ez sima hazugság (a reklám sajátossága). Ez egy koreai termék, ők találták ki, szabadalom védi, bárcsak ennyi eszünk lenne a nagy pofánk helyett. Ez siralmas, olyan mintha sorosoznának.
- az infra fény, meg a nap az is baromság, ez egy fekete sugárzó, széles infra spektrumban, próbáljuk megmérni, mert NAGYON fontos adat lenne. Nem egyszerű, de fontos mert az infra tartományt is több szeletre osztják és van ami ha nem is káros, de haszna semmi. Arra persze ez a sok kereskedő nem vette a fáradtságot hogy ennek utána nézzen. Megkerestem az az első 10-20 at amit a google dob, még azt sem értették amit kérdezek.
- az inverteres klímás emberek is jó lesz ha csomagolnak mert orbitális baromság amit beszélnek és bazi nagy csönd van arról amiről beszélni kellene. Bazi nagy csönd. Tessék sorba venni, légszennyezettség, ár, fogyasztás, -15 fok, zaj, légáramlás, erről miért nem esik szó?
- minden egyéb elektromos fűtés is csomagoljon, mert össze sem lehet hasonlítani. Az elektromos fűtés rendszerek a hagyományos fűtést modellezik azoknak a gyermek betegségeivel és egy csomó baromsággal. Az ablakot fűtik, a felső 1 métert fűtik, az elektromos padlófűtő rendszerek vesztesége, döbbenet.
- baromság az intelligens, meg X. generációs fűtés, ezt nem lehet mérni, max a fizikai jellemzőit. De egy szabályozott rendszerben ezek fel sem merülnek, mert a film termosztáttal van vezérelve, az okos ember nem padlóba szereli, ez a lusta szerelő istene. Nem is olvastam utána mert a kereskedők rizsája valami esztelen ámokfutás. A legfontosabb az én szempontomból a film túlfűtes egyes helyeken, ez nem játszik a mennyezeten, a teljes felületű fűtést észleltük hőkamerán, de ez nem ér dupla pénzt, hisz a hőátadó felület elteríti.
- hőtükrös polifoam? Ez komoly? ennyire futja uraim?
- ami igaz; az infrafilm olcsóbb fűtés mint a lopott fa
- ami igaz; a legolcsóbb beruházás
- ami igaz; szabályozható a végtelenségig pár forintból
- ami igaz; kényelmes
- ami igaz; tiszta és zöldebb mint bármi
- ami igaz; a mai tudásunk szerint alacsony a karbantartás
- ami igaz; nagyon egyszerű szerelni, barkács szakkör
- ami fontos; szigetelés, szigetelés, szigetelés, mennyezet, mennyezet, mennyezet, szabályzás, szabályzás, szabályzás. ENNYI! A többi rizsa, lehúzás, átverés, szenny, cigányság, hazugság vagy orbitális hozzá nem értés. Igazán azt nem értem, hogy képesek ezek a szerelők és kereskedők más emberek szemébe nézi ennyi szemét után? Ennyire ocsmány irányba megy ez az ország?
- Mértük 4 hónapon keresztül, nem magam elé beszélek. Ősszel elkezdjük mérni a padló verziót is.
:)

Hozzászólások

(#1) D1Rect


D1Rect
félisten
LOGOUT blog

Én erről annyit tudok, hogy az egyik ismerősöm vagy 3 éve magyarázta, hogy ilyet szeretne.
Azóta se lett belőle semmi.

Rákerestem, nem csak, hogy melegít, de egyben méregtelenít és le is fogyaszt.
Ez kicsit kiverte a bullshitdetektoromat.

01110011 01101000 01101111 01110010 01110100 01110101 01110010 01101100 00101110 01100001 01110100 00101111 01101111 01111001 01000101 01010000 00111001

(#2) Ghoosty


Ghoosty
őstag

Inverteres klímának mi a köze a légszennyezettséghez? A többit értem, miért hoztad fel.

"- ami igaz; az infrafilm olcsóbb fűtés mint a lopott fa"

Ha a beruházási költségre írod, akkor igen, ha az üzemeltetési költséget beleveszed, akkor egyértelműen nem. (szó szerint értelmezve nyilván így sem igaz:) )

"- ami igaz; tiszta és zöldebb mint bármi"

Lokálisan egyértelműen. De mivel elektromosságot használ, azt valahol elő kell állítani. Az előállításnak megvan a maga öko lábnyoma. Az előállított elektromosság mire eljut hozzád, jár némi veszteséggel. Maga az előállítás se 100% hatásfokú. Ha gázüzemű generátorral állítom elő az elektromos áramot, akkor összességében több gázt kell elégetnem, mintha helyben üzemeltetnék egy gázkazánt. Az energiamix a legjobb esetben sem tartalman 20%-nál több megújulót, tehát globálisan nézve egyértelműen nem tisztább és zöldebb, mint bármi.
Egy hőszivattyús fűtés (ide értve az inverteres klímát) egységnyi elektromos áramból átlagosan több hőenergiát állít elő, mint az infra fűtés, de az előbbinek kell megfelelő hőszállító közeg, ami legtöbbször nem környezetbarát, így nem tudom, hogy mi zöldebb. (kevesebb energia felhasználás vs baleset esetén elszabaduló anyag)

"- ami fontos; szigetelés, szigetelés, szigetelés, mennyezet, mennyezet, mennyezet, szabályzás, szabályzás, szabályzás. "

Ez igaz bármilyen fűtési rendszerre.

(#3) UnA válasza Ghoosty (#2) üzenetére


UnA
Korrektor

"Ha gázüzemű generátorral állítom elő az elektromos áramot, akkor összességében több gázt kell elégetnem, mintha helyben üzemeltetnék egy gázkazánt."

Csak bizonyos körülmények között igaz, mert kicsiben, egy otthoni kazán esetén többnyire rosszabb a hatásfok.

(#4) Ghoosty válasza UnA (#3) üzenetére


Ghoosty
őstag

Na ne már...

Még a régi ócska gázkazánok is több mint 80%-os hatásfokkal fűtenek. A modernek már elérhetik a 93-95%-os hatásfokot is.
Elektromos áram esetében csak a hálózati veszteség 10% körüli. Maga az előállítás, ha elérné a 60%-ot, már földhöz vernék a seggüket örömükben.[link]

[ Szerkesztve ]

(#5) Met


Met
veterán

Így 0 napos reggel elég reklámszagú a bejegyzés, gondolom majd később jön a link hogy honnan érdemes venni a panelt...

- az inverteres klímás emberek is jó lesz ha csomagolnak mert orbitális baromság amit beszélnek és bazi nagy csönd van arról amiről beszélni kellene. Bazi nagy csönd. Tessék sorba venni, légszennyezettség, WTF? ár, árat nem írtál mennyivel olcsóbb az infra fogyasztás, fogyasztást sem írtál -15 fok, megfelelő klímával lehet fűteni hidegebb időben is zaj, hol? kint? kit érdekel? bent? az a klíma rossz ha zajos légáramlás, a klíma ilyen, de nem is szokás úgy felszerelni hogy az emberre fújjon direkt erről miért nem esik szó?

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

(#6) nemlehet


nemlehet
őstag

Ne haragudj, de ez így csak sörben, lyukas gatyában megmondóemberkedés. Legelább 1-2 mondatban kifejthetnéd, hogy mi a problémád a különböző állításokkal.

A kereskedői bullshittel viszont egyet értek.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#7) elithun


elithun
őstag

„Minden egyes tapasztalat közelebb visz a megértéshez.”

(#8) UnA válasza Ghoosty (#4) üzenetére


UnA
Korrektor

Ez akkor jó hír :) legalábbis az otthoni fűtés rendszernek.

(#9) tothbe válasza Met (#5) üzenetére


tothbe
addikt

Ó, megvan az már, ha kíváncsi vagy. Csak nézd meg a profilban található weboldalt.
Majd olvass, és láss. A legjobban ez tetszett: "Ha követni szeretné a méréseinket és kíváncsi a napi jegyzetekre akkor kérem fizessen elő."

Persze ettől még van benne igazság, főleg az infra filmes részben, de akkor is. Ahogy valaki írta, ez olyan megmondóemberes lett, azt meg így minek.

[ Szerkesztve ]

By(e) Tothbe

(#10) Met válasza tothbe (#9) üzenetére


Met
veterán

Néztem de a címet látva gondoltam valami új qrkódos app.
De ez vicces Infra fűtés ws. inverteres klíma:)
Tele van helyesírási hibával az oldal.

"If in doubt, flat out!" Colin McRae

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.