2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Néhány szó az összes előző telefonomról...

Írta: | Kulcsszavak: google . android . telefon . apple . ios . régi-új

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Üdv minden kedves olvasónak, kik rászánják idejüket eme bejegyzés elolvasására.
Rövid leszek -tekintve, hogy sem a saját, sem az olvasók idejét nem szeretném rabolni- így gyorsabban áttekinthető lesz a lista. Rólam annyit kell tudni, hogy a számítástechnika világában eléggé otthon vagyok. Eszközöket elsősorban nem a trendnek megfelelően választok, hanem annak függvényében, hogy nekem mi az aktuális eszközvásárlásnál az elvárásom, illetve másodsorban az ár is egy elég fontos szempont részemről.

Nem is húzom tovább az időt, kezdjük az első mobiltelefonnal.

Nokia 6300

Ez volt a legelső telefonom. Akkoriban nagyon szerettem, amit tudott, az nekem bőven elég is volt.

Feltöltőkártya mellé lett vásárolva, a mai napig tökéletesen működik. Engem a design fogott meg elsősorban, illetve akkoriban a Nokia azért márka volt...

LG KP500 és Samsung S5230

Pofátlan módon egybevonom őket, de nem tudok mit tenni, hiszen egyszerre volt meg nekem ez a két eszköz.

LG KP500-hoz annyit fűznék hozzá, hogy mindenre elég volt akkoriban, viszont ugye 3G-támogatással nem rendelkezett, így az internet részét nem használtam. Utólag derült ki, hogy az alsó vezérlőgombok háttérvilágítása egy szériahibának köszönhetően ment tönkre, így a 3 gombból nekem a vége felé sajnos már csak egynek működött a háttérvilágítása. A készülék a mai napig működne, ha az LG számítógépes szoftvere nem tette volna tönkre a telefont szoftverfrissítés közbeni hibával.

Számomra egy elég lebutított telefon volt a Samsung S5230 típusú készülék. A KP500-hoz képest jelentős visszalépés volt, talán ez az egy készülékem, amire azt mondom: hibáztam a kiválasztásánál. Szintúgy, mint az LG esetében, itt sincs 3G-támogatás, az internetelérés kegyetlen volt.

Samsung Galaxy Young (2013)

Az első Androidos készülékem. A megjelenés után pár hónappal kaptam, nagyon megszerettem.

Az első 3G-s, Wi-Fis készülékem, mely -értelemszerűen- a Samsung TouchWiz-korszakból való. 3 hónap után elég lassú lett, így 3 havonta újra kellett telepíteni. 2015 végéig használtam.

Apple iPhone 6, 6S, 6S Plus, 7

2016-ban, áttértem a "sötét oldalra" ;] és egy iPhone 6-ra esett a választásom. Az akkor másfél éves telefon teljesen megállta a helyét, itt kezdődött az almás korszakom.

Akkumulátor-időben is egészen jó volt, szerettem azt a telefont is. Az Apple saját, iOS operációs rendszere, és annak felülete az egyszerű kezelhetőséggel fogott meg, mely manapság sajnos nem mondható el a rendszerről.

Később, mikor már kezdett számomra elavulni, váltottam a 6S-re.

Szintén meg voltam elégedve vele, mint telefon, de az iOS használata közben hiányérzetem volt.

Sokkal gyorsabb volt mint a sima 6-os.

2017 január - iPhone 7

Kíváncsi voltam az új iPhone-generációra, nem csalódtam. Az iPhone 7 már-már közelített elvárásaimhoz, de még mindig nem volt elég.. Itt csupán a mérettel voltak problémáim. A Plus-modell ára az egekben volt, így nem volt más lehetőségem, vissza az előző generációra.

2017 szeptember - iPhone 6S Plus

A pillanat, mikor megtaláltam az igazi iPhonet. Igaz, hogy ez egy 6S, de nem volt nagy különbség 6S és 7 között, így számomra nem volt zavaró egyáltalán. Elérhető áron kaptam meg egy nagyméretű készüléket,melyet egészen 2018 augusztusig használtam. Itt sajnos egy leesés miatt a Touch ID elromlott,illetve mivel hálózatfüggő készülék volt, én meg akkor készültem szolgáltatót váltani, így mindenképp meg kellett váljak tőle.

Huawei P20 Lite

Itt tértem vissza szeretett operációs rendszeremhez. A telefont nem sokáig használtam, mivel nem hozta az elvárásokat a specifikáció alapján. Részletekbe nem mennék bele, a kamera nem olyan fotókat készített, mint ahogy azt a kedves gyártó bemutatta, RAM-kezelés katasztrófa volt, a notch kamu volt (nem használta ki az OS) stb...

Samsung Galaxy S8+

Az első kedvenc Samsungom, mely már nem a TouchWiz-korszak termése,USB-C csatlakozóval. Mindig is akartam egy Infinity-kijelzős Samsungot. Eddig a pillanatig ez volt a legjobb telefonom. Sajnos a kijelzőjével elbánt az élet rendje: green line, kifehéredés, plusz a velejárók. A telefon javíttatása nekem nem érte meg, így a készüléket elajándékoztam.

Samsung Galaxy A7 (2018)

Az S8+ hibajelensége után azonnal kellett keresnem egy készüléket, és erre esett a választás. Ő a második Infinity-kijelzős Samsung telefonom.

Nevezhetném S8 Lite-nak, de az túl Huaweies lenne :D plusz az egyik magyar tech-videós már ezzel a névvel az A8 (2018) készüléket illette meg.

Jelenleg ezt a készüléket használom. Teljesítményben , és akkumulátor-időben egyelőre elég jó. Főleg, hogy megkapta az Android Pie operációs rendszert, a Samsungtól nem megszokott, tréfás módon. A háromkamerás megoldás tetszik, a kamerarendszer hozza az elvárásokat, és mellesleg teljesíti a leírtakat is. Az, hogy USB-C helyett csupán egy microUSB 2.0 található az eszközön, egyáltalán nem zavaró. Mivel ezt a csatlakozót csak töltésre használom, fájlokat másolni kizárólag online szolgáltatók segítségvel szoktam.

Szóval én általában a középkategóriás mobilokat céloztam meg, az életben nincsenek nagy elvárásaim, így a vége felé proóbálkoztam pár felsőkategóriás készülékkel. Számítógépben viszont nem így kell engem elképzelni, ott teljesen más az elvárásom. Remélem, hogy tetszett az én kis listám :)

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.