2022. december 2., péntek

Gyorskeresés

Windows Defender frissítése Windows Update-től függetlenül

Írta: | Kulcsszavak: windows . defender . update

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Probléma:
A Windows 8-tól kezdődően beépítve megtalálható Windows Defender program a Windows Update-ekről - és csakis onnan - tudja automatikusan leszedni a definíciós fájlokat. Ha módosítjuk a Windows Update beállításait, mondjuk arra, hogy keressen automatikusan frissítéseket, de ne töltse le és ne is telepítse őket, akkor vagy naponta fog sipákolni a rendszerünk, hogy van elérhető frissítés - ami igazából csak a definíciós fájl lesz - vagy nem fog frissülni a vírusirtónk. Egyik se szerencsés, ezért nézzük mi erre a megoldás.

Lépések:
1. A kulcsa az egésznek az, hogy a Defender parancssorból, kézzel is frissíthető az alábbi módon:

C:\Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe -SignatureUpdate

Nincs más dolgunk, mint erre létrehozni egy automatizált folyamatot, amit a Feladatütemező-vel fogunk megoldani. A megoldás során fogunk egy kis trükköt is alkalmazni, ugyanis ha csak simán futtatjuk automatizáltan a fenti parancsot, akkor a futás ideje alatt meg fog jelenni egy parancssor ablak, amit senki se szeretne.

2. Hozzunk létre egy Windos Defender Custom mappát mondjuk a C:\Program Files mappában. Ebben hozzunk létre egy invisible.vbs állományt az alábbi tartalommal:

CreateObject("Wscript.Shell").Run """" & WScript.Arguments(0) & """", 0, False

Végezetül egy defenderupdate.bat fájlt a következő tartalommal:

CALL "C:\Program Files\Windows Defender\MpCmdRun.exe" -SignatureUpdate

Értelem szerűen, ha valaki módosítja a mappa elérését, vagy a fájlok neveit, akkor a fájlok tartalmait is ehhez igazítsa!

3. Miután minden fájlt megfelelően elhelyeztük, indítsunk el egy Feladatütemező-t. Ha a kereső nem találná, kattintsunk bal egérgombbal a bal alsó sarki Windows ikonra, válasszuk a Futtatás lehetőséget, és írjuk be, hogy Taskschd.msc, majd Enter. Ha megnyílt a bal oldali oszlopban keressük ki a Feladatütemező könyvtár - Microsoft - Windows - Windows Defender lehetőséget, és kattintsunk rá. Itt adjunk hozzá a már meglévő feladatokhoz egy saját feladatot, ehhez válasszuk jobb oldalt a Feladat létrehozására, majd a következő lényegesebb dolgokat állítsuk be:

- Általános - Név: Windows Defender definíciós fájl frissítés
- Általános - Futtatás a legmagasabb szintű jogokkal: Pipa
- Indítás - Új - Naponta - Indítás mezőnél a kívánt időpontot kiválasztani, amikor valószínűleg be lesz kapcsolva a gép, de itt olyan időzítést is megadhatunk, amilyet akarunk, nézzünk körbe - OK
- Műveletek - Új - Program/parancsfájl-hoz beírni wscript.exe, majd az alatta lévő Argumentumok hozzáadásához beírni:

"C:\Program Files\Windows Defender Custom\invisible.vbs" "C:\Program Files\Windows Defender Custom\defenderupdate.bat"

4. Miután létrehoztuk a folyamatot és leokéztunk mindent, jelöljük ki a produktumunkat és kattintsunk a Feladatütemező fő ablakában a jobb oldali részen található Futtatás lehetőségre. Egy pár percig eltart a folyamat, de itt meggyőződhetünk arról, hogy mindent jól csináltunk-e. Pár nap múlva érdemes ránézni a Vezérlőpult-ban, hogy frissül-e a definíciós fájl, ahogy szeretnénk. Ezzel kész is vagyunk.

Hozzászólások

(#1) sanzi89


sanzi89
addikt

Bármilyen hibát találtok, jelezzétek. Köszi!

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#2) mexel


mexel
veterán

Szia! Olvastam a blogot, köszi, és jó ötletnek tartom a invisible.vbs fájlt hogy csendben menjen a frissítés. Próbálom valahogy ütemezni a frissítést, de valamiért nem működik.
Ennél a sornál ("C:\Program Files\Windows Defender Custom\invisible.vbs" "C:\Program Files\Windows Defender Custom\defenderupdate.bat") nem kell szünet vagy valami középen a kettő idézőjel között?
Hiába futtatom vagy hiába várok az ütemezés szerint, nem frissíül a defender.
Ha csinálok egy másik eseményt amiben csak a "MpCmdRun.exe" -SignatureUpdate" szerepel akkor az lefut, és frissít, igaz látszik a parancssori ablak.
A vbs tartalma is jó, nincs sehol elírás? Én már átnéztem sokszor hogy minden a helyén van-e amit beírtam de ott nem találok hibát. Pedig nagyon szeretném hogy működjön :)

[ Szerkesztve ]

(#3) mexel


mexel
veterán

Lehet hogy megvan a hiba ( nem tudom mi,) de mégegyszer megcsináltam, most más mappában és úgy néz ki működik. Akkor visszavonom a kérdésem, köszi mégegyszer!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.