2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Mindig friss Windows 10 ISO telepítő beszerzése

Írta: | Kulcsszavak: windows . 10 . iso . letöltés

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Probléma:
Szeretnénk beszerezni egy friss Windows 10 telepítőlemezt (kivéve Enterprise verzió) bármilyen nyelven, de nem akarunk programokat telepítgetni, torrent-ről .iso-t keresgélni, kétes fórumokban böngészni.

Megoldás:
Szerencsére van rá gyári, Microsoft megoldást. Az MS oldaláról le tudjuk tölteni az aktuális legújabb telepítőlemezt, némi trükközéssel. A bejegyzés alapja a következő angol cikk: Windows 10 version 1809 ISO file direct download
Akinek nem megy az angol, annak röviden leírom, hogy Chrome segítségével miként tudja letölteni a kérdéses .iso állományokat. Ha valaki más böngészővel szeretné megcsinálni ugyan ezt, annak ajánlani tudom a megjelölt cikket, nyelvismeret nélkül is el lehet rajta igazodni.

1. Keressük fel a következő weboldalt: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10
2. A Chrome böngészőnkben kattintsunk a jobb felső sarokban található három függőlegesen egymás alatt lévő pöttyre, majd válasszuk a További eszközök - Fejlesztői eszközök lehetőséget.

3. Itt a felbukkanó ablakban újra kattintsunk a függőleges három pöttyre a jobb felső sarokban, válasszuk a More tools - Network conditions lehetőséget.

4. A megjelenő alsó részen vegyük ki a pipát a User agent: Select automatically lehetőség elől majd a legördülő listában válasszuk ki a Safari - iPad iOS 9 lehetőséget.

5. Frissítsünk rá a Microsoft oldalára, ami egyből más lehetőségeket fog felkínálni. A Select Edition legördülő menüben válasszuk ki a kívánt verziót, majd kattintsunk a Confirm gombra. A Select the product language legördülő menüből pedig válasszuk ki a kívánt nyelvet majd egy újabb Confirm gomb következik.

6. Végül válasszuk ki, hogy a 32 vagy a 64 bites telepítőre van-e szükségünk, a gombra kattintás után el is indul az .iso letöltése.

Biztos van ezer másik megoldás, de ezzel a módszerrel hivatalos forrásból egy böngésző segítségével lehet letölteni közvetlenül a legfrissebb Windows telepítő lemezt.

u.i.: A hozzászólások között King Unique ajánlotta a TechBench by WZT oldalt, ahol rengeteg különféle MS szoftver telepítője tölthető le közvetlenül a gyártó szervereiről. Mazsolázzatok bátran, a tippet meg köszönöm!

  • Nem lehet hozzászólni
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.