2019. június 16., vasárnap

Gyorskeresés

Acer E1530G hibák, és felháborodás

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Egy ideje már használok laptopot elég sokat elfogyasztatom már....(hasonlóan mint telefont) De most az eddigi tapasztalataim szeretném veletek megosztani. Ugyanis a használat során elégé extrémnek mondható hibák is előkerültek.

-Rögtön az első és legdurvább, hogy kiesnek a csavarok a gépből....és ez komoly, először csak egy a bal oldalon középen, vissza is csavartam gondolván ez csak egyszeri eset. De amikor már a jobb oldalról is elkezdtek potyogni hát azt már elég gáznak éreztem.

-A második a táp csatlakozó. Mikor megvetem nagyon szépen patentül ült a helyén, viszont úgy 1 hónapja néha kisebb elmozdításokra is kiesik.

-ami inkább zavaró az az, hogy a hűtést hát nem tudom mihez tervezték... a 24C szobában is a böngészőtől vagy akár egy sima filmtől is folyamatosan működik. De nem a csendes tartományban ha valaki szeret zenét hallgatni akkor ez nagyon idegesítő lesz 1-2 óra után. Próbálkoztam laptop hűtővel is de hatása nem volt érezhető...:(

-Amit igazán pofátlanságnak tartok az az, hogy mikor bővíteni akartam a gép memóriáját (mivel néha a legkisebb játékoktól is megtelik pl haloce ) akkor szembesültem a ténnyel, hogy HIÁNYZIK AZ EGYIK MEMÓRIA FOGLALAT!!! Így maximum csak 8Gb-ig lehet bővíteni a memóriát..de azért viszont komolyan bele kell nyúlni a zsebünkbe...

-ami meg már inkább a felhasználói hiba, hogy win 8,1 frissítettem a gépet, mivel a legtöbb rendszer frisstől a gép meghal.

Ami meg nem ide tartozik de nagyon kiakasztó az az, hogy a frissen krómoztatót tükreimet amit felszereltem a Wartburg motorháztatéjere. Úgy 2.5 óra volt beállítani aztán kb még 4 mire elkészült az egyedi állvány a kitalált pozícióhoz, majd el is mentem kávézni a barátnőmmel, és mire vissza értem valaki nem túúúlllll szakszerűen de eltávolította az új tükröket, így most mehetek a lakatoshoz, hogy ismételten kalapálja ki, majd a festőhöz, hogy ö is javítson egy kicsit, és persze szerezhetek be 2 új tükröt :((

Hozzászólások

(#1) petipetya


petipetya
(PH! nagyúr)
LOGOUT blog (1)

Törne le a keze annak, aki lenyúlta a tükröket...

Egyébként a "barátnőmell" direkt lett így írva? Mert szóviccnek nagyon jó. :D

(#2) sanykaraj válasza petipetya (#1) üzenetére


sanykaraj
(lelkes újonc)

Nem annak szántam de köszönöm, hogy szóltál javítottam is.

Eddig a sötéttől féltem, de már tudom, hogy sötét soha sincs, az csak a fény hiánya. Tehát most már a fény hiányától félek :DD

(#3) zotyesz66


zotyesz66
(őstag)

Jobban jártál volna egy 2-3 éves használt üzleti géppel, még ha nem is garanciális, de szerintem ezt még másoktól is megkapod.

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#4) angyalpc2


angyalpc2
(fanatikus tag)

Ócskulás ennyi (egyre ócskább minden, mindenből kispórolnak még 2gramm anyagot mert 10e-100e-1 millió darabra vetítve mekkora nyereség érhető el.
Ma ez a trendi "costsaving"

Abba bele se gondolna hogy ilyen apróságokkal a brand nevét veszélyeztetik.
De szarnak rá ívből mert a másik 20 gyártó is ezt csinálja...jobb híján az is ilyen kotvány szar.

(A kiköltségspórlást persze nem arra fordítják hogy árazásban is még olcsóbb legyen, tehát ha már ótvar gagyi akkor legalább ótvar árban adja...nem.)

http://www.pc-outlet.hu/images/Acer_Aspire_E1-530G_PDC.jpg
http://ark.intel.com/products/71469/Intel-Pentium-Processor-2117U-2M-Cache-1_80-GHz

17W-nak nem igen kéne fűtenie

Ki is jön a meleg levegő? vagy csak teker mint a barom, mert egyébként
Bios frissítés esetleg?

http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/model-datasheet/NX.MEUEU.007

http://www.acer.hu/ac/hu/HU/content/drivers/4915;-;Aspire%20E1-530G

ha jól látom a 2.06-os a legújabb

esetleg ePower Management Application letöltése/telepítése

(#5) II.Démonlord


II.Démonlord
(tag)
LOGOUT blog

Egy tanács, ha legközelebb gépet veszel érdemes utánanézni egy-két dolognak. Akkor nem lesz meglepetés, hogy a memória max 8 GB-ig bővíthető.

(#6) zotyesz66 válasza II.Démonlord (#5) üzenetére


zotyesz66
(őstag)

Nem csak az a baj, hogy 8 gigáig bővíthető, hanem kilopták a dual channel lehetőségét is. Az meg elég sokat segítene az intel grafikán, már ha az van benne.
Ja, nem feltétlenül az van benne...

[ Szerkesztve ]

Aranyszabály: akié az arany, az szabályoz.

(#7) 426os válasza zotyesz66 (#6) üzenetére


426os
(őstag)

Ettől függetlenül megszívlelendő a tanács: Ha az ember nem akar kellemetlen meglepetéseket, akkor utánanéz, hogy mit vásárol. Ha valakinek fontos a dual channel és a későbbi ram bővítés, akkor nem vesz olyan gépet, amiben csak 1 memóriafoglalat van.

.

(#8) sanykaraj


sanykaraj
(lelkes újonc)

Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, és tanultam a hibából, legközelebb jobban megnézem mit veszek... A ventilátor fújná a meleget, ha melegedne. Ma le is frissítem akkor a Bioszt.

Eddig a sötéttől féltem, de már tudom, hogy sötét soha sincs, az csak a fény hiánya. Tehát most már a fény hiányától félek :DD

(#9) alkatraz3000


alkatraz3000
(őstag)

Mi most vásároltunk baratnomnek egy acer aspire v3-111p-t (teszt lesz belőle) , 4magos proci van benne, es konkrétan semmilyen hűtés. Érdekes módon nem olvadt el eddig a gép.

"Nincs pénzünk olcsó sz.rt venni ... !"

(#10) 426os válasza alkatraz3000 (#9) üzenetére


426os
(őstag)

A telefonomban is 4magos cpu van mégsem melegszik... Nem a magok száma a lényeg. Azt a Celeront egy 2 magos Pentium megeszi reggelire (cserébe kicsit melegszik is, ha hajtva van).

[ Szerkesztve ]

.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.