2020. március 30., hétfő

Gyorskeresés

Az új(pc-s) év kezdete...

Írta: | Kulcsszavak: Sound Blaster . Audigy . TerraTec . Diamond Multemedia . Monster Sound . Aztech

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ha valakinek akad kidobni valója, szívesen látom a gyűjteményben.

Boldog új évet mindenkinek. Régen volt már bármilyen blog bejegyzésem, ezért elhatároztam, hogy illendő lenne valamivel folytatni a sort. Most a meglévő hangkártyáimról gondoltam csinálok képeket és megmutatnám nektek. Aztán ha jól alakul szeretnék a többi alkatrészről is.

Ebbe a gyűjteménybe Gravis és régebbi Sound Blaster kártyák nincsenek, mert egyenlőre még nem tartok meg belőlük. Maximum ha egy egy ritkább darab jelenik meg. Jelen bejegyzésnél, Diamond Multimedia, Pci Sound B. TerraTec és Aztek kártyák vannak. A kártyák csak lepróbálva voltak, majd neki állok át tisztítani és átnézni rendesen.

Az első adag ami sok szívet megdobogtat, minőségével és a hangzása miatt is:

Az igazi nagyágyú Diamon Multimedia Monster Sound MX300 talán az egyik leghosszabb nevű is. A nagy sikerű Aureal Vortex 2 chipkészlettel. 3db van a gyűjteménybe, amiből az egyik "kicsit" olcsóbb változat volt régen. Nagy erőssége játékok terén van a 3d hangzással.

Diamond Multimedia Sound Impact S90. Ez a kártya egy olcsóbb hangkeltő volt az egyszerűbb felhasználónak. A kártya ritkán látott egyed. Ez is a remek Aureal Vortex chip-el szerelt darab. Formára is különleges, mert ne ma megszokott téglalap alakú, hanem le van csapva kicsit.

Ezekből "sajnos" ennyi van.

Kővetkező adag kártya a TerraTec keze alatt készült. Amik nekem vannak meg, azok a középkategóriát erősítik. Sajnos sokat nem tudok elmondani ezekről. Szép fekete nyáklapra épül a legtöbb darab.

TerraTec Xlerate SH60. Ez a kártya megint csak Aureal Vortex-el szerelt darab. Szerintem gyönyörű ez a fekete arany kivitel.

Ez a kártya azért már nem teljesen retro számba megy, de szerintem akkor is jobb ilyet használni, mintha az olcsóbbik vagy alaplapit használjuk. Egy régi cikk innen a lapcsaládról.

TerraTec Base 1 Ez már ISA foglalatra megalkotott csoda. Sajnos a hátlapja nem érkezett meg hozzá. Itt is az arany és fekete szín dominál.

Eredetileg így néz ki, ha mindene megvan

Aztech Sound Galaxy NX Pro SCSI. Az utolsó retro darab egy talán különlegesebb darab, van rajta SCSI és Ata vezérlő. 97-es "kései" darab. Ezt a kártyát brand gépekbe tervezték.

Következő nem retro de különleges kártyák. Sokat nem írnék mert nincs olyan aki ne tudná, vagy ismerné a márkát.

SoundBlaster Audigy2
SoundBlaster Audigy2 ZS
Sound Blaster Live 24 Bit

Köszönöm, hogy megnézted.

Hozzászólások

(#1) elektrotank


elektrotank
(tag)

Nem rossz gyűjtemény, nekem is van eg kettő, még ISA-s is, de sajnos már nem nagyon teljesítenek szolgálatot. Ettől függetlenül még megvannak, ha csak nem alkatrész kinyerés áldozatai lesznek, vagy elrakom őket, hogy a jövőben beadhassam őket múzeumokba vagy akár saját múzeumot nyitni ;]
Prociból 478-asok a legrégebbiek, meg amd-ből is van régi, bár abból nem tudom milyen.

Az a szóbeszéd járja Amerikában, hogy két intelligens faj létezik a földön: emberek és magyarok. - Isaac Asimov

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.