2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Vezeték nélküli fejhallgató

Írta: | Kulcsszavak: wireless . fejhallgató . vezeték nélküli . Sennheiser . Sony . Philips

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Már múlt karácsonyra is terveztem egy ilyen beszerzését, de érdeklődés hiányában végül letettem róla.
Most viszont újra előjött. Főleg azért, mert noteszem csatlakozója kicsit "kitágult" a sok ki-be csatlakoztatástól, továbbá párszor majdnem lerántottam a gépet, mert beleakadtam a füles zsinórjába, ezt a jack dugó sínlette meg, jól elgörbült...ezért ha hozzáérek, néha elmegy a bal hangszóró. WD40 ideig-óráig segít, de két nap után már kevés. Ezért is akarom száműzni a vezetéket.
Viszont zsinórmentes egeret használok. Olvastam olyat, hogy ez és a füles nem kedvelik egymást.
Az egész úgynevezett Fast RF technológiát használ, és 27 MHz tartományban működik. Amit néztem fülest, azok FM 863.5 - 864.5 között két sávon tudnak kommunikálni. Az egér mozgását a GSM sávon történő kommunikáció zavarja, ha hívás jön és a telefon méteren belül van, elkezd laggolni a kurzor...

Három típust írtam össze, ebből igazából csak kettő jöhetne szóba:

[Philips SBCHC8440] 13,050 Ft / 3 év garancia
[Sony MDR-RF800RK] 10.979 Ft / 1 év garancia
[Sony MDR-RF840RK] 18.881 Ft / 1 év garancia
[Sennheiser RS 145] Ez egy RS 140, de elvileg csak Francia és Németországban elérhető... 23 738 Ft / 1 év
Furcsa, hogy a 140 több mint 38000, két év garival...

Csak azzal nem vagyok tisztában, van-e rajtuk hangerőszabályzó. Továbbá soha nem volt ilyenem, nem tudom, mik a tapasztalatok ezzel kapcsolatban.

Kérem, ha bárkinek van véleménye ilyen fülhallgatókról (nem feltétlen ezekről a típusokról), ne tartsa magában. Jelenleg egy Philips SBC HP195 típusú nagyon egyszerű fülest nyúzok. Attól eltekintve, hogy nyitott, minden zajt beenged, és a mélyhangokat nem nagyon szereti (mintha nem is léteznének), szeretem. Szépen tisztán szól, nem torízt magas hangerőn sem. És olcsó. 1250 pénz volt. Már a második példányt használom (az első zsinórja több helyen megsérült...).

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.