2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Trust Avonn GXT 830-GW

Írta: | Kulcsszavak: Trust . billentyűzet . GX 830 . Avonn

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nagyon régi vágyam volt, hogy világító billentyűzetem legyen. Még a hőskorszakban, mikor az egész "gémer" kultusz elindult, csorgattam a nyálam a GameStarban a Revoltech Lightboardra. Nem a csilli-villi dolog vonzott, hanem, hogy este sötétben is látom a billentyűket. Sokan persze azt mondják, hogy annyi fény mindig jut a monitorról a billentyűzetre, hogy látni lehessen azt. Nálam nem. Én visszafogott fényerővel használom a megjelenítőt, és teljes sötétségben elég rossz volt lepillantani a tök fekete klaviatúrára.

Azóta eltelt 15 év, és a mai nap vettem meg az első világító billentyűzetem...Nem volt tervben. Körülbelül egy hónapja láttam egy Euronics szórólapban egy Genius terméket aránylag olcsón, de utána olvasva hamar kiderült, hogy világít ugyan, de csak a gombok körül, maguk a betűk sötétségbe burkolóznak. Itt el is felejtettem a dolgot. Ma bevásárló körúton voltunk a Feleségemmel, és a Tescoban megláttam a címben szereplő billentyűzetet. Hosszas tanakodás után a pénztártól mentem vissza érte.

Az egyik nagy aggodalmam az "í" betű volt. Bár a dobozon QWERTZ matrica volt, maga a doboz a QWERTY kiosztást ábrázolta, ahol ékezetes betűk nincsenek, hosszú í betűnek pedig helye sincs. Az összes netes áruházban ugyanez a kép volt, a Youtubeon pedig egy magyar videó van, ahol egy kefehajú srác próbálja bemutatni a cuccot, de annyira bénán, hogy a működő billentyűzet tíz másodpercig látható felülről, igen szépen rángatva a kamerát. Utána szépen elrakta tőle másfél méterre, le az asztalra, és elkezdte nyomogatni a gombokat. Ja igen, nem bontottam ki a boltban.

Szóval a lényeg: teljes magyar kiosztás van, duplasoros ENTER, bal oldalon rövid SHIFT, és Í billentyű.

A világítás szivárványszínű, balról jobbra zöld (határ a 3/E/D/C) - narancs (7/U/J/N) - vörös (9/I/K/M) - lila (F11,Backspace, Enter és R CTRL, a jobb Shift még piros) - kék (Numerikus blokk, bár a Numlock még lila, illetve a jobbra nyíl pedig már kék).

A fényerő három lépcsőben állítható, és ki is kapcsolható, illetve akad pulzáló funkció is. Sajnos a következő indításkor megint teljes fényerővel indul, ami egyébként nem zavaró.

Világít a billentyűk körül is, bár nem teljesen egységes a fényerő, de bőven az elviselhető kategórián belül van. Akad 12 multimédiás billentyű, nekem csak a hangerő szabályzás gombjai hiányoznak.

Csuklótámasz nincs, hátsó kipattintható lábak vannak. Nem egy halk billentyűzet, de nem is kattog. A szóköz hangosabb. A gombok nyomáspontja rendben van, és keret sem hajlik meg gépelés közben. Gyors gépelésnél enyhe rezonancia hallható. Egy nagyobb gondom van, mégpedig hogy bizonyos billentyűk lenyomáskor a borítás síkja alá kerülnek (a legproblémásabb rész a nyilbillentyűk és a backspace).

A végére a lényeg: 5499 forintot fizettem érte. Eddig abszolút megérte. Szinte az összes webshopban ennyi, de ez helyben volt ugye, nincs szállítási költség.

Képek alant. Kattintásra szokás szerint megnőnek.

Kapunk egy matricát is.

Hozzászólások

(#1) bitpork


bitpork
veterán

Használd egészséggel!
Engem csak a sötétben használhatóság érdekelt ezért az egyszínűeket preferálom.

(#2) twollah1976 válasza bitpork (#1) üzenetére


twollah1976
őstag

Esetleg megtanulni vakon gepelni?

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#3) bitpork válasza twollah1976 (#2) üzenetére


bitpork
veterán

Kínlódom vele, de nem megy igazán :B béna és lusta is vagyok na :P

(#4) salaud


salaud
aktív tag

Használd egészséggel!

Engem csak három dolog tántorít el egy ilyen megvásárlásától:

1, Trust.
2, Avon(n)
3, Világít.
:DDD

A Linux nem ingyenes. Meg kell fizetni a tanulópénzt. Az emberek 66 százaléka nem tud számolni! Gondoljatok bele, ez majdnem a fele!!

(#5) Samus válasza salaud (#4) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog (1)

A márka nem zavart, az Avon(n) igen, de ez van, nincs ráírva sehol :D
A lényeg pedig, mint írtam, a világítás, mégpedig az, hogy a piktogramok világítsanak, nem csak körben a billentyűk. Ja, és olcsó legyen. Jelentem, még megy.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.