2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Postal 2

Írta: | Kulcsszavak: Postal 2 . Steam

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ezek megőrültek :D

De komolyan. Ez volt az első reakció, mikor megtudtam, hogy hosszú évek után Steamworks-ös lett az említett játék, amit többek között kártyákkal (ez a része engem nem érdekel), és elérhető teljesítményekkel (na ez viszont annál inkább) bővült a játék. Végignéztem a listát, van bőven (szám szerint 68), ezekből néhány könnyen teljesíthető (végezz adott nappal, olvasd el minden nap az újságot, stb.), viszont akad néhány igazán elmebeteg is (gyújts fel valakit, majd oltsd el, aki ismeri a játékot, tudja, hogyan, vidd végig az öt napot úgy, hogy senkit sem teszel el láb alól), vannak viccesek (fizess le egy rendőrt, hogy ne tartóztasson le, egyél meg 30 fánkot amíg rendőregyenruhában vagy), gusztustalanok, kihívást hordozók (teljesítsd a játékot maximum 1:30 óra alatt) és akad pár közel lehetetlen (Hestonworld és POSTAL nehézségi szinten kellene végigvinni a játékot). Szóval le a kalappal.

Persze csalás kizárva, blokkolja a teljesítményeket, és a csalástól számítva ugyanazon játék összes mentésére vonatkozik, trainer egyenlőre nincs hozzá (már ami működne, és nem fagy ki azonnal), bár így is elértem 64 teljesítményt, nem hittem volna, de meglett a speedrun-os is (igaz 1 óra 27 perc körül, de meglett, főleg, hogy sokszor rossz irányba mentem, és sűrűn elakadtam az emberek tömegében, főleg ajtóknál).

Elég sok titkos és/vagy rejtett dolog került bele, második végigjátszás alkalmával megtaláltam a láncfűrészt és a baltát is, igaz, használni nem volt alkalmam a kitűzött cél miatt.

Szóval tényleg minden tiszteletem a készítőké, főleg, hogy mint megtudtam, a Steam-es verzióba belekerült két extra zeneszám, ami egy kis házikóban hallható (nem messze a lakókocsinktól a térképen balra, egy lépcső aljánál van a ház, mellette egy rendőrautó és egy rendőr áll), keddtől, nekem személy szerint annyira tetszett, hogy jó fél óráig kerestem az egyiket, mire egy fórumon írta egy hozzászóló, hogy a játék "Music" mappájában ott van OGG formátumban.

Az Apocalypse Weekend viszont számomra csalódás. Első alkalommal a tehenes küldetés elején abbahagytam, annyira sajnáltam szegény jószágokat, ekkor még nem volt semmi cél, amiért érdemes lett volna folytatnom. Olyan szinten brutális, hogy az valami hihetetlen, és utálatos az is, hogy a negyede abból áll, hogy juss be x hely legvégére, majd ugyanezen úton juss ki, a katonai komplexumnál kis híján feladtam, annyian támadtak egyszerre, mire valami csoda folytán sikerült. A főgonosz szerintem abszolút nem illett a játékba, ezt a részt tényleg csak a teljesítmények miatt csináltam meg.

A két említett zene pedig:

A Fall To Break - Stole My Faith

Wythe - On Silent Wings

Főbb ismertetőjegyeik, hogy előbbiről is alig lelni információt, de utóbbi szinte nem is létezik, egyszer találtam meg egy Facebook oldalukat, ott olvastam pár sort, de már azt sem találom. Kár, mert a Wythe dala nekem nagyon tetszett.

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.