2020. január 29., szerda

Gyorskeresés

I5 Plus karkötő

Írta: | Kulcsszavak: i5 plus . karkötő . okosóra . okoskarkötő

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mindig vonzottak a kütyük, az innováció, az újdonságok. Mikor először jelentették be az okosórákat, nem hozott lázba a dolog, nem láttam értelmét.
Ahogy egyre több gyártó készített ilyet, sorra okosodtak a kütyük, a kínai ipar is beszállt a versenybe, és megjelentek a kijelzővel ellátott karkötők is. A Microsoft megoldása tetszett a legjobban, mind küllemre, mind funkcionalitásra. Ekkor kezdtem vágyódni egy okos valami iránt.
Főként az alvásfigyelés és intelligens ébresztés ébresztés ötlete tetszett, és persze az, hogy az értesítéseket a csuklómon is láthatom, mert hiába van a mellkasom előtt a telefon munka közben (melósruha), a zaj miatt nem hallom, és a mozgás miatt nem mindig érzem a rezgést sem.

Viszont drágák voltak ezek az eszközök. Ám a kínai ipar megoldást hozott, jött a Xiaomi megoldása, ami ugyan nélkülözte a kijelzőt, csak három színes LED volt rajta, bevállaltam volna. Mire lement az ára, el is tűnt, és már csak a három fehér LED-es változat maradt, az köszi. nem kellett.
Sokáig nézegettem az U8 órát is, mert iszonyat olcsón hozzá lehetet jutni (állítólag volt öt dollár is, én 7.5-ért láttam akkor). Az eBay topikban végül lebeszéltek róla.

Ekkortájt kezdett egyre népszerűbbé válni egy karkötő. Egyszerűen csak I5 Plus Touch Screen néven futott, akcióban 4500 pénzért vinni lehetett, nagy kijelzőt, hosszú üzemidőt ígért, olcsón, de nem csicsásan.

Három héttel ezelőtt pedig egy nagy akció keretében 3400 pénzért vihető volt a GearBest-től. Egy hét vacillálás után lepontoztam, és picivel több, mint 3000 forintért megrendeltem.

Ma jött meg.

Az első negyed óra úgy telt, hogy földhöz vágom. Tudniillik, ezek az eszközök önmagukban nem sokat érnek, a hozzájuk tartozó alkalmazás teszi őket okossá.

A bejegyzés főszereplőjéhez három szoftver is elérhető. Az első kettő a Zeroner és Zeroner Health, illetve az IWOWNfit app. Elsőként a Zeronerrel próbálkoztam. Nem ismerte fel a kütyüt. Megpróbáltam az XDA-s változatot, azzal be sem tudtam jelentkezni, végül az utolsó alkalmazás működött.

Jelentem, a kütyü a működik, sőt, támogatja a Smart Lock funkciót is, amin meg is lepődtem. Azon még inkább, hogy működik.

A kijelző szép, jól látható, a rezgés erős, csak a karpánt kicsit kicsi. Az utolsó lyukban van a csat, és sajnos csak egyik pöcke (dupla záras). Email értesítést próbáltam, a telefonnal egy időben jelzett, van rajta LED is, ami pulzál pár másodpercig még. Végre szinte bármilyen alkalmazás értesítését átküldhetjük, nincs limit.

Az értesítéseket három rövid rezgéssel jelzi, ha a LED is be van kapcsolva, az kb. tíz másodpercig pulzál. Eddig Gmail és FB Messenger jelzés jött, a formátum egyszerű: Alkalmazás neve I Feladó: Üzenet
(zárójelek nélkül értendő)
Gmail: Gmail I <Feladó>: <Tárgy>
Facebook I <Ismerős neve> <üzenet>

A karakterek száma véges, két sorban mutatja, 2x15 karakter, ha a tárgy miatt hosszabb az értesítés, egy érintés után "lapoz", email esetén csak ameddig a tárgy tart, Messenger üzenet esetén amíg az üzenet tart, ha kész, következő érintésre nyugtázottnak veszi az értesítést.

Amit nyugtázunk, az a telefonon még megmarad értesítésnek. Több értesítés után a legújabb van elöl,tapintással nyugtázzuk, majd jön a következő. Itt is óriási probléma, hogy a kijelző kb. három másodpercig marad ébren. Jó lenne, ha be lehetne neki állítani tetszőleges időintervallumot.

Az első benyomások alapján úgy gondolom, megérte az árát, de a szoftveren van mit csiszolni. Valószínűleg ez lesz a legnagyobb baj, a támogatás elkopik, akárcsak a telefonok esetében.

Képek, rögtön a kibontást követően, a gyári fóliával.(Mikor kivettem a dobozból, és megérintettem, ez fogadott, hosszan nyomva "kapcsolt be", kikapcsolni még nem sikerült. Sikerült kikapcsolni, az apró menüben van rá lehetőség.)

(A legfelső sor a dátum, hónap-nap, alatta az idő, a két szám között kettőspont villog, ami a képen pont nem látszik. A simely a vasárnapot jelöli, egyébként pici vonalakkal jelöli a hét napját 3x2-es oszlopban, egy vonal hétfő, kettő kedd, stb. Az antenna jel a kapcsolat keresését mutatja, ha csatlakozott a telefonhoz, akkor Bluetooth jelzés lesz helyette.)

Hozzászólások

(#1) csasaKKP


csasaKKP
(senior tag)

Első pillantásra Sony-s érzés kapott el. :Y Nem pénz érte, de inkább MiBand 2-t vennék. Használd egészséggel. :R

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#2) Samus válasza csasaKKP (#1) üzenetére


Samus
(addikt)
LOGOUT blog

A MiBand 2 jelenleg háromszor ennyibe kerül, részben többet, részben kevesebbet tud, viszont mögötte van a Xiaomi, lehet számítani az alkalmazás karbantartására (hátha visszarakják az intelligens ébresztést). Ha eléggé lemegy az ára, sok pontom lesz, és foglalkoznak a MiFit-el, elgondolkodom rajta.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#3) petipetya


petipetya
(nagyúr)

Lényegében az olcsó és használható kínai (Mi Band 2), olcsó és használható kínai alternatívája.

[ Szerkesztve ]

"nincs rá lezsóidő"

(#4) csasaKKP válasza Samus (#2) üzenetére


csasaKKP
(senior tag)

Persze, értelek. Én is arra várok, hogy kicsit olcsóbb legyen, banggood snapup-on lemaradtam róla.

"Life isn't some cartoon musical where you sing a little song and all your insipid dreams magically come true! So let...it...go!"

(#5) wesder válasza csasaKKP (#4) üzenetére


wesder
(veterán)
LOGOUT blog

13k-ért vettem Eustock-ról. Annyit simàn megért nekem. Tudon kintről 9-10k, de nem akartam 2 hetet vàrni :D

(#6) Csapoati válasza wesder (#5) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

8 ezerért vettem a múlt héten. :D I5 Plusom is van, de hígfos az appja, így nem használom már egy ideje.

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

(#7) bloggiold válasza Csapoati (#6) üzenetére


bloggiold
(tag)
LOGOUT blog

Nem olyan vészes, a feleségem is ilyet használ. Itt sok érdekesség van, a legfrissebb verzióval jól működik minden.

(#8) greenity


greenity
(aktív tag)

Nekem egy MiBand 1s (Pulse) volt a birtokomban tegnapig.

Mivel több színű karkötőm volt hozzá (igen, lány vagyok, nekem fontos, hogy a karkötő a ruhámhoz is menjen valamennyire, valamint mint tudjuk a zöld szín nagy szerelmese vagyok) egyszerűen kitágult a gumi és tegnap a kaposvári vásárban elhagytam és hiába kerestük.

Nekem bejön, az elődje van kettő a családban páromnak és apumnak is. Mindenesetre most körbenézek, hogy mik vannak mielőtt újra rendelnék. a MiBand Pulse egyébként nekem 6 karkötővel együtt ebayről volt azt hiszem 6k.

Jó használatot a karkötőhöz :)

Nem minden az, aminek látszik.

(#9) kmisi99


kmisi99
(addikt)

Én 2000ft ért az U8 at jónak mondom, de szigorúan 2000ft ért. Van pár hülyesége de, én pl ébresztésre imádom, rezőmotorja elég erős, könnyen felkelt, az értesítéseket tök jól lehet olvasni, meg van pár jó funkciója a hibái ellenére.

(#10) Csapoati válasza bloggiold (#7) üzenetére


Csapoati
(nagyúr)

Köszi, ki fogom próbálni, míg megjön a MiBand 2. :R

Haladni kell a korall (vagy Core-ral)!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.