2021. május 8., szombat

Gyorskeresés

Hangszóró a PC mellé

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kezd bennem érni a gondolat, hogy a régi Logitech Z323 szettem le kellene cserélnem. Nézegettem is, hogy mire lehetne. Kicsit többet szánok rá, mint anno, olyan 35 ezresig hajlandó lennék elmenni. A feltétel, hogy aktív legyen. Valami oknál fogva a sztereó szetteket nézegettem. Lehet, hogy azért, mert zavar a pici mélyláda a lábam mellett, vagy mert hiába vágyom óriási basszusra, zavar, ha csak dübörög valami.

Képbe kerültek a nagyon belépő stúdió monitorok is (vájtfülüek most forduljanak el). De nem tudom, mire érdemes költeni.

Amit eddig néztem:

Mackie CR4 (a CR3 esetében sok a panasz a kevés mélyre, ebben kicsit nagyobb a driver)

Edifier R1280T

Aztán nagyjából ennyi. A fő profil film és sorozat (ebből a szempontból jó lenne az 5.1, mert a 6 csatornás hangsávoknál mindig gond, hogy sztereóba keverve a center halkabb lesz, emiatt a beszéd halkabb a többi hanghoz képest), illetve akciójátékok főként. Zenehallgatást nem írok, mert az valamiért kikopott. Asszony nem szereti a stílust, amit hallgatok, így ezt esténként űzöm elalvás előtt, mikor feleségem már alszik.

Szóval ki milyen sztereó szettet használ?

Hozzászólások

(#1) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Szia!

Anno nekem is volt Z323 asom :)

A studio monitort kultiválnám, de azért vigyázz vásárláskor, mert azokat nem mindig párban adják. Azért szerintem legalább 13-centis mélyközéppel szereltet vegyél minimum. A 10 centissel nem sokkal leszel előrébb mint egy akármivel. Persze a Genius és társaihoz képest egy DJ monitor nettó ég és föld.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#2) tserrof77


tserrof77
senior tag

Nekem 2008 decembere óta egy Ozaki WoW 2.2 dübörög otthon, isten tartsa meg jó szokását :DD Azt hiszem, bajba lennék, ha másikat kellene vennem helyette :DDD

Két informatikus beszélget: Neked milyen hosszú volt az eddigi legjobb kapcsolatod? Válasz: 8Mbites DSL 2 év hűségnyilatkozattal :)) Laptopszerviz (is)

(#3) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Volt Z323-asom, és nemrég ilyet vettem helyette, ég és föld, hogy ez mennyivel jobb.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#4) Samus válasza Lalikiraly (#1) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

Ha esetleg ajánlatod is lenne rá a felvázolt áron belül?

Csak párban néztem, természetesen, elsőre fura is volt, hogy fel van tüntetve, hogy az ár párra vonatkozik. Ahogy láttam, a darabonkénti árusítás a passzív monitorok között népszerű.

Néztem az említett Geniust is, sok jót olvastam róla, de gondoltam, kicsit komolyabb cuccra ruházok be, hátha kiszolgál 10 évig...

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) Lalikiraly válasza Samus (#4) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

A Genius az itt röhej tárgya. Minden csak nem minőség. Nekem is volt, szerettem is, de tényleg belül valami irgalmatlan prosztó cuccok.

Ár értékben a Mackie CR4 továbbra is. Amúgy meg nekem Designban nagyon nagyon ott van szerintem. Elképesztő jól néz ki. Nézzél meg sok youtube videót róla :)

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#6) gondoni


gondoni
csendes tag

Hát, nem lesz egyszerű. Természetesen valahol muszáj lesz kompromisszumot kötnöd, hiszen ha a hifi-bogár elszabadul, hamar mélyen a málnásban, a negyedmilliós komponensek között köthetünk ki... :DDD

Persze nagyon sokat tud adni egy jó sztereó rendszer, emellett akár generációkat ki tud szolgálni, úgyhogy meggondolandó a kibővített költségkeret, vagy a fejleszthetőség szem előtt tartása (kisebb hangsugárzó + erősítő páros). Alapból én is a 2.0-t támogatnám, de írtad, hogy nem lenne annyira szempont a zene. (Azért egy jobb szettel előfordulhat, hogy megjönne a kedvetek valami közösen szimpatikus műfajban, nem?) :K

Nem tértél ki arra, hogy jelenleg mi a hangforrásod? Ha alaplapi chipset, akkor erősen javaslok 8-10000 Ft-ot elkülöníteni valami értelmes hangkártyára… esetleg ha van digitális hangkimenete, ezt az összeget át lehet csoportosítani egy digit bemenetes cuccba.

A költségkereteddel érdemes lehet megfontolnod a használt piacot (pl. itt a Hardverapró), jó dolgokat ki lehet fogni, és pont a hangcuccok nem igazán avulnak vagy használódnak el (simán kifoghatsz olyan motyót, mintha másfél-kétszeres keretből gazdálkodnál).

További irányokba, konkrétum nélkül pár alternatíva, mehet a net túrása, ha már úgyis itt a nyakunkon a Black Friday:

Nézz szét a mikro/mini hifi termékek között is, néha találni meglepően jól sikerülteket. Pl. egy ilyen van a konyhánkban: https://edigital.hu/mikro-hifi-rendszer/samsung-mm-e330-mikro-hi-fi-p216713

Szigorúan filmezésre megoldás lehet még a ma divatos soundbar-ok valamelyike, akár mélyládás szettet is kifoghatsz a keretedből (digit bemenet adott, általában Bluetooth is, szóval szólhat a telóról is).

Vagy: egy valamirevaló fejhallgatóból nagyságrendekkel jobb hangot kapsz, mint egy ugyanannyiba kerülő hangsugárzóból…

(#7) Cucuska2 válasza Lalikiraly (#5) üzenetére


Cucuska2
őstag

Váó, nagyon értesz hozzá!

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#8) UnA válasza gondoni (#6) üzenetére


UnA
Korrektor

"hiszen ha a hifi-bogár elszabadul"

Ez így van, de azt is fontos tudni magadról, hogy *tényleg* van-e olyan hallásod, hogy ez számít, vagy csak tetszenek a számok a műszaki leírásban... :)

(#9) gondoni válasza UnA (#8) üzenetére


gondoni
csendes tag

Ezért is nehéz konkrét terméket ajánlani, és ezért alapvető a személyes tapasztalatszerzés, hallgatózás bármiféle döntés/vásárlás előtt. A marketingesek/Kínában (a kettő együtt különösen) bármire ráírnak bármilyen számot... A marketinges legalább megpróbálja megmagyarázni, hogyan értsd azt, miért jó, miért fizess érte többet, hiszen ez a dolga. :D

Valaki tök jól elbulizgat otthon egy alsó polcos bögre-szettel vagy egy kihangosított telefonnal, míg más zokogva megy a Dunának, amikor az ötmilliós rendszere nem bontja ki kellően a koncertfelvételen a másodhegedűs E-húrjának a felharmonikusait.

Ha belőtted a saját szintedet-igényedet, akkor fogod tudni, hogy éppen milyen kompromisszumra kényszerülsz a keretedből, vagy már elérheted vele, hogy nem a rendszeredet, hanem a zenét hallgatod. (Esetünkben a film cselekményébe feledkezel).

Viszont, ha sokat hallgatózol, megtanulod, hogy mire figyelj, akkor előbb-utóbb csak megindul az a hifi-bogár! :DD

(#10) Samus válasza gondoni (#6) üzenetére


Samus
addikt
LOGOUT blog

Arra már rájöttem, hogy ennyiért csak 4" mélyközepet kapok. Viszont az Edifiernek van olyan szettje (Edifier R1280DB), aminek van digitális bemenete, alaplai hangkártya a forrás, digitális kimenet van, optikai.

Jobban járnék ezzel? Földhurok biztos nem lenne, de vajon jobb a DAC a hangszóróban?

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.