2020. augusztus 11., kedd

Gyorskeresés

Billentyűzet háttérvilágítással?

Írta: | Kulcsszavak: billentyűzet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az eredeti elképzelés, miszerint a konfighoz veszek egy sima Slimstar i222 billentyűzetet, és az úgy jó lesz, kissé megváltozott. felvetődött a gondolat, hogy akkor már legyen a billentyűknek háttérvilágítása. Itt kezdődtek a problémák.

-Az egészre a keret 8000 pénz, ennél többet nem nagyon adnék ki egy ilyen perifériáért, hacsak nem főz és takarít, márpedig ezt még a 76 ezer forintos Corsair K95 és Razer DeathStalker Ultimate sem tudja.
-Magyar kiosztás kell, Í betűvel, ha lehet duplasoros Enterrel (mint kiderült, nem nagyon lehet). Matricázni nem lehet ezeket a típusú eszközöket (vagyis de, de akkor értelmét veszti a lényeg)
-Az sem baj, ha ki lehet kapcsolni, netán változtatni a megvilágítás színén.
-Low profile lenne az igazi.
-Játszani kell, nem csak írni (nem kell se makró, se extra gomb, de ha egy billentyűt lenyomok, az addig maradjon lent, amíg nyomva tartom, ne tovább).

És ekkor jutottam el oda, hogy ilyen billentyűzetet még nem gyártottak.

Szóval a kérdésem: aki használ akármilyen, háttérvilágítással rendelkező billentyűzetet, akármilyent, ossza meg a tapasztalatait, legyen kedves. Lehet akár 20 dolláros kínai csoda, vagy a fent emített K95/DS U.

Hozzászólások

(#1) DR|FTK|NG


DR|FTK|NG
(veterán)

Nekem egy ilyen van: Canyon CNS-HKB5HU

Nem ajánlom.Nehezen lehet vele írni, hülye kialakítása van(pl Enter, de ez megszokható, de van rajta más idegesítő "funkció" is). Gyenge háttérvilágítása van, könnyen karcolódik rajta a fényes felület(idegesítő, mert ez elég nagy).

2 szó, ami elég ehhez a billentyűzethez: Nem ajánlom. :(
A régi Dell sokkal jobb volt, kell egy olyasmit szereznem. :K

(#2) Cucuska2


Cucuska2
(őstag)

Nekem Dell business notiba épített billentyűzet van, minden tesztelő el van tőle ájulva, én is, átlagfelhasználóként. Bár ez nem nagyon releváns.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#3) Prémvadász


Prémvadász
(tag)

[link]

Nem bűn a lustaság.

(#4) Samus válasza Cucuska2 (#2) üzenetére


Samus
(addikt)

Milyen színben világít?
Azt olvastam, hogy a kék nem jó, ha túl erős, akkor zavaró, ha nem elég erős, akkor nehezen látni.

Prémvadász: köszi a cikket.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) Laciii92


Laciii92
(csendes tag)

Szia!
Én körülbelül egy éve nyúzok egy Revoltec Lightboard xl3-at. Igazándiból meg vagyok vele elégedve, egyedül talán engem is az zavar hogy az "enter" csak egysoros. Két színben világít, kékben és pirosban, ami hátrány hogy a piros fény elég gyenge, sötétben háttérvilágítás nélkül elég bajos a használata. De a kék világítás intenzitása szerintem tökéletes.

(#6) Cucuska2 válasza Samus (#4) üzenetére


Cucuska2
(őstag)

Dell E5430, csak és kizárólag fehér. PWM-es, de egyáltalán nem zavaró, sötétben annyit látsz belőle, hogy ha rángatod a gépet, látszik. És fantasztikus feature, mindig be van kapcsolva. Nagyon megdobja a gépelési élményt is akár.

A kékkel amúgy nekem bajom lenne, a szemüveglencsém 7 dioptriával nem szereti a kék fényt, így csak egy pacát látok belőle. Túl alacsony a kék hullámhossza. A lilának pedig még rosszabb.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#7) Juubei


Juubei
(újonc)

Üdv

Nekem Microsoft Side Winder x6 billem. van angol az egész egy soros enterrel plusz gombok makrózhatók a numpadot át lehet tenni jobb vagy bal oldalra alapból piros de a makrózható gombok sárga háttérvillágitásuak amit persze ki is lehet kapcsolni.
Nálam egész jól birja semmi bajom vele eddig pedig öntöttem is már le :D

(#8) Coccolino_O


Coccolino_O
(őstag)

A4Tech típusokat néztél már? Az egereire nem mondom, hogy jók, de billentyűzet terén egész jókat gyártanak. Revoltech Lightboard XL3-t nem ajánlom. Nekem most a4tech bill-em van, és elégedett vagyok vele. Ennyi pénzért persze nem kell csodákat várni. :)

[ Szerkesztve ]

(#10) vamzi


vamzi
(őstag)

Nem találsz magadnak 8.000.000-ért billentyűzetet? :F

"Az egészre a keret 8000 ezer pénz"

;]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.