2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Acer Extensa 5620Z

Írta: | Kulcsszavak: acer . extensa . 5620Z . notebook

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Nos, miután rájöttem, hogy igencsak kevés pénzből kel magamnak jó notit vennem, elkezdtem nézelődni, hogy mit kapok 100 ezer magyar valuta alatt (vagy ennyiért). Persze az EEE PC áradatot kapásból kihagytam, mert nem érdekel, jöttem az olcsó Fujitsu-Siemens gépek, de ezek mindegyike cerkával volt felszerelve, és extrák terén, hogy is mondjam, igencsak gyérül álltak (ha valamiben nincs mikrofon, manapság már eléggé gáz), ekkor dönöttem úgy, hogy akkor Acer, bár sokan nem szeretik, de mégis itt van, találtam egy egész pofás példányt (értem ezt a belső felépítésre, és a korításre), a címben is említett, Extensa családból származó 5620Z -t. Belsőre (ha valaki nem ballagott el a linkre), egy T2390 DualCore proci, és 1GB RAM csücsül, egy 120GB-s HDD társaságában, van benne mikrofon, VGA webcam, és 5in1 kártyaolvasó, ami olvasa az XD karikat is, számomra ez nagyon fontos és jó tulajdonság (Olympus fényképezőm van). 4 USB 2.0 kapu, Firewire, Gigabites LAN, 56k modem, Expresscard(54) és PCMCIA kártyahely is van rajta, egyedül a Bluetooth hiányzik, de sebaj, túlélem. Ránázásre egész jó gépnek tűnik, csak nekem is fenntartásaim vannak az Acerrel szemben, megnéztem az apróhidetéseket, és megdöbbenve láttam, hogy jóval több FS gépet adnak el, mint Acer-t. Ebből levontam a tanulságot, és eldöntöttem, nekem ez is megfelel. Ha esetleg valaki van olyan merész, és olvassa ezt, netán ezen felül Acer gépe van, írja már meg kommentben a véleményét a saját gépéről (ha valaki az általam említett típussal rendelkezik, az maga lenne a kánaán). Jah, és szólj Acer tulajdonos barátaidnak is, várom a véleményeket :-)

Hozzászólások

(#1) Samus


Samus
addikt

Még nincs meg a notebook, de már szívok. XP drivereket vadászok, meg is találtam, szépen erndszerezve vannak, de az Acer FTP szerverei valami hihetetlen hulldékok. Lassúak, és előszeretettel bontják a kapcsolatot. Hurrá, egy rakás drivert előölről kell kezdenem, mert menet közben megakad. FTP klienst pedig nem is enged csatlakozni. Marad a böngészős megoldás... Hurrá.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#2) twollah válasza Samus (#1) üzenetére


twollah
nagyúr

Elslattyogsz az Acer notebookok topikba es ott n+egy Acer tulajdonost tudsz nyaggatni a kerdeseiddel.

Ha ram hallgatsz akkor elore installalt OEM Vistaval veszed a gepet.
Igaz ~ 18-20 ezer local credittel dragabb, mint Linuxos verzio, de egy csomo felesleges driverrel valo szivast meguszol.

Anno amikor megvettem az Acer 5710Z gepem az OEM Vista ~ egy ora alatt felrakta magat ugy, hogy utana minden ismetlem minden hardware azonnal mukodott a gepben es nem kellett szivnom a driver vadaszattal.

[ Szerkesztve ]

(#3) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Elég csúnya ha már a drivervadászat szívásnak számít... És nem szeretem az Acereket a low end-es gépeiknél, mivel hardvares hiábáik elég gyakoriak(touch pad, kijelző). De szért sok szerencsét és egy remélhetőleg típushiba menetes modellt kívánok neked!(ui nézz szét a toshibák közt is vagy talán msi wind ;) , www.pcx.hu)

when the sun shines, we'll shine together

(#4) Samus


Samus
addikt

Megvettem. Egyenlőre telepítem az XP-t, a drivek kiderülnek, jók-e. Acer márkaüzletben vettem (Acer point, TMCT Notebook, Pécs). Holnap bővebben is írok, és pár hét után logoutra is írok egy bemutatót, aztán meglaátjuk hogy bírja. Mindesetre bíztató, hogy nagyon masszívnak tűnik, nem recseg, nem lehet benyomni a fedelet, és sehol sem, egyenlre a zsanér is szoros. Viszont a HDD elég lassú (a 7200as asztali WD után...) a DVDíró LG (amit rühellek, de legalább van webcam, mikrofon, 5in1 kariolvasó (és igen, olvassa az XD-t is), firewire, s-video és VGA kimenet, 4 USB társaságában. meglepő, hogy elméletileg a gépben nincs bluetooth, ellenben a LED és a kapcsolója is megtalálható elöl (a Wifi melett, mindkettő saját LED-el és ki-be kapcsolóvall rendelkezik). A Billzet 5 fokkal döntött (olyan mint egy kis mosoly), kényelmes rajta gépelni.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#5) Samus válasza Samus (#4) üzenetére


Samus
addikt

Nos, ez gyorsan ment. Jelenleg minden működik, egyedül a Wifivel és az USB-vl szívtam, mert amint felraktam a chipkészlet driverét, az USB megszűnt létezni, nagy nehezen rájöttem, hogy hardver hozzáadásával megoldható (most már jó :D), én az eszközkezelőben kerestem, de nem lehetett frissíteni.) a másik a WLAN, ennek a 3ik drivere let jó (az első Atheros nem ment, az új Brodacom, de egy másik (ezis egy helyről, az Acer support/extensa 5620-rólvan) felraktam, mostmár simán megy a WLAN, webkamera abban a pillaatban ment, amint az USB-t megoldottam, a hang is szívózótt (ez az XP hibája, mert PCI-Express foglalatosnak ismeri fel az integrált auidót, nem ez az első gép, az újaknál ez van, eszközkezelőben egy felkiáltójeles PCI eszközön ilessztő frissítés (persze előtte fel kell rakni a drivert)), és már azis flottul megy. Kariolvasó is pöpec. Jelenleg minden rendszer működik, már feltoltam a Firefox-ot (szigorúan a 2.0.0.16-ot, a 3al a kiegészítőim 99%a nem kompaktibilis), van fent Nod32 3-as verzió (GameStar olvasó vagyok, kvázi ingyen kapom). Két és fél órája megy a gép, és alig melegszik, venti egyes fokozaton megy, vagy áll. A gép bal oldala picit langyos, a tpipad is langyos, a billzet picit, a jobb sarok viszont alig. MOD: a magok idle módban 48fokosak (46-48, magonként változó), a hűtés szerintem 50 foknál kapcsolhat be, holnap ráeresztem a 3DMark2003-at és a SuperPi-t, és egy kis Everest 4.5-öt. Eddig azt mondom, hogy bruttó 100000 magyar pénzt megért. A tartósságát nem lehet megjósolni, de a bolt szerint nem szokott baj lenni velük (Acer mintaboltban mit is várhat az ember erre a kérdésre :D). Jelenleg a Win frissül.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#6) Samus válasza Samus (#5) üzenetére


Samus
addikt

Tévedtem, 60 foknál kapcsol be, és 50ig viszi le (ez terhelés nélkül 1 perc sincs), ntezve és MSn ezve kv 5 percenként kapcsol be 30 másodpercre, Speedstep pedig 798MHzen futtatja a procit

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) kuka00 válasza Samus (#6) üzenetére


kuka00
csendes tag

samus kell a macbok prom el adom neked most olcson neked 130 ezer forintért . :DDD :DDD :DDD
jó csak vicc volt marad a notim otthon nem adom senkinek :D :D :D :D ..

(#8) Samus válasza kuka00 (#7) üzenetére


Samus
addikt

Hehe, megintcsak lebuktál, már sokadszorra. Egyébként kell a ráknak a hulladék alma. Nekem bőséggel megfelel ez a kis Acer is.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.