2019. március 21., csütörtök

Gyorskeresés

Mai ébredésem

Írta: | Kulcsszavak: heverészés . reggel . gondolatok . kutya

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Csütörtök. Csütörtökön általában - ebben a félévben biztosan - nem kell korán kelnem. Délelőtt negyed tizenegykor kezdődik a gyakorlatom, kb. 35 perc alatt érek le (optimális esetben), szóval ráérek. Heverészhetek, tovább pihenhetek. De nem ma.
Olyan hét óra felé járt az idő, amikor legszebb álmomból felriasztott a legkisebb kutyánk majdnem konstans időközönkénti, folyamatos ugatása. Tudni illik, ha mindegyik kutya ugat, és olyan az ugatásuk, hogy oka van, akkor az nem zavar. És általában az ugatásuk nem tart tovább egy-két percnél, pontosabban amíg el nem halad a ház előtt a bizonyos ugatni való objektum.
Ám Csele - a legkisebb, mudi fajtájú - nem így működik. Képes a nagyobb varjakat is órákig ugatni. Ha a szomszéd kutya hátul izgatja, akkor is így tesz.
Szóval még mindig fekszem kényelmes ágyamban, de visszaaludni már képtelenül. Elkezdtem gondolkodni, hogy ha Csele olyan 200-at vakkantott, és egy rövid, 5 másodpercnyi minta alapján, 1,4 vakkantás/másodperccel dolgozik, akkor olyan 4 perc 40 másodperce ugat, ami - ha úgy vesszük, hogy nem mindig ugatott átlagosan - majdnem 5 perc. Persze ezek elég durva számok. Aztán csak reméltem, hogy a vakkantásainak számának sorozata nulla felé konvergál.
Persze az ingerlését kiváltó szituáció nem nagyon akaródzott megszűnni. Így kénytelen voltam felkelni kényelmes fekhelyemből, s az ablak kinyitását követően rászólni, hogy hagyja abba. Szerencsére nagyon okosak a kutyáink, tudják mit jelent a "hagyjad!" kifejezés, és azon nyomban abba hagyta. :)

Ennyi.
Összefoglalva, kiegészítve: Ma korábban keltem, és a kutyánk zavart föl. Ez volt az első alkalom. Ja, és tegnap alig bírtam aludni, miután a délutáni közgáz ZH előtt megettem 4 darabka kakóbab töretes, akciós T*bi csokit. Még mindig egy csomó ötlet jut eszembe tőle. És elég vad álmaim voltak éjszaka, amelyekre többé-kevésbé emlékszem. :DDD

UI.: és igen, tudom, hogy más hajnali 5-kor kel, hogy munkába induljon. Én általában fél hétkor. Szerencsésnek mondhatom magam.

Hozzászólások

(#1) greenity


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

Megnyugodtam, hogy nem csak én tudok ilyeneken elgondolkodni :)

Nem minden az, aminek látszik.

(#2) bbazs96


bbazs96
(újonc)

A "vad álmokról" lehetne regélni, ha valaki megkér akkor leírok pár igazán "debil" álmot...

(#3) greenity válasza bbazs96 (#2) üzenetére


greenity
(fanatikus tag)
LOGOUT blog (1)

halljuk inkább olvassuk :) :C

Nem minden az, aminek látszik.

(#4) bbazs96 válasza greenity (#3) üzenetére


bbazs96
(újonc)

este írom a blogomba (:

(#5) saja


saja
(kvázi-tag)
LOGOUT blog (1)

Tényleg lehetne rosszabb: ma találkoztam Csele (legkisebb kutya) egyik testvérével, aki legalább 250%-kal energikusabb, ugatósabb, ráadásul a hangja is élesebb. Meg lehetett tőle süketülni, pedig csak a majorban voltunk kint. Tehát az ugatási dolog miatt nem is kéne panaszkodnom :D (nem is szoktam).

[ Szerkesztve ]

keep calm and code erlang

(#6) Szten Márs


Szten Márs
(PH! nagyúr)

Várjvárj, adok egy meme generatort, az ilyen jellegű posztokat hatásosabb és találóbb ebbe írni:
[link]

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#7) saja válasza Szten Márs (#6) üzenetére


saja
(kvázi-tag)
LOGOUT blog (1)

Köszi :DDD
Most már teljes az életem. :DD

keep calm and code erlang

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.