2020. június 4., csütörtök

Gyorskeresés

Tablet a családnak - 0. rész - bevezető

Írta: | Kulcsszavak: Alcor . Zest . Q813i . tablet

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Alapvetően nem vagyok a blogolás híve, biztos azért, mert még sohasem próbáltam :)
A téma azonban annyira rám telepedett az elmúlt hétben, mint még semmilyen más hardver.
Elmondanám magamról, hogy két halkonzerv közüli választás nekem cca. 20 percig szokott eltartani, hardver ügyben pedig ennél jóval többet szoktam rászánni a körüljárásra, speckók, tesztek, fórum hsz-ek áttanulmányozására.
A döntéseket nem egyszerűen, ellenben lassan hozom meg.

OFF: Hoztam ám egyszer gyors döntést, ami viszont elég sok(k)ba került. Autóvásárlás autókereskedésből: abszolút jó vétel, próba, minden OK, pont olyan, amit elképzeltem...rögtön előleg, másnap fizetés...Három hónap boldog használat...Aztán egyik reggelre a zárt udvarból eltűnt az autó. Nálam volt két kulcs (pontosabban indítókártya). Ezek szerint volt egy harmadik is. Upsz...Drága tanulópénz volt. :( :O
OFF vége

Szóval: TABLET kell a Családnak. Asszonynak tanulni, gyerekeknek játszani. Nem is rossz ötlet, hát legyen.
Hajlott koromból kifolyólag "csak a PC", ellentétben a gyerekekkel, akik az érintőképernyő világába születtek bele.
Magamról még csak annyit, hogy már a játékkonzolok irányába sem bírtam nyitni a begyöpösödött PC hívő felfogásommal. Nemhogy a divatos mobil kütyük felé. Okostelefonom akkor lett, amikor olyat adtak cégesnek. Magamtól nem tudom mikor adtam volna pénzt először okostelefonért, de tagadnám, hogy nem tetszett meg. Hamar hozzá lehetett szokni a jóhoz, annak ellenére, hogy nem lógok közösségi oldalakon, de az internet elérés és a levelezés miatt most már semmiképpen sem tenném le.

A minap kezünkbe került egy iPad Air. Fogom még emlegetni őt, bár egy negyed árába kerülő készüléket nem szerencsés vele összehasonlítani. Úgy lenne illendő, hogy "almát az almával" hasonlítsunk össze. Értitek, "almááát"... Mivel őszintén elmondhatom, hogy nem iPad-et vettem, erre nem fog tudni sor kerülni.

Szóval a gyerekek készségszinten, zsigerből kezelik a "vendég" tabletet. Feleségem kikészül, mit lehet nyomkodni azon a kijelzőn órákon át...Aztán nagy unszolásra kézbe veszi. Szerintetek ráérzett? Valószínűleg igen, mert amikor visszaült a laptopunkhoz, elkezdte bőszen tapicskolni a jó öreg TFT-t, ami előtt bizony nincs érintőképernyő. :DD Aranyos szitu volt...

Szóval: TABLET kell a Családnak.

folyt. köv...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.