2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Defy: bekapcsolás után

Írta: | Kulcsszavak: android . defy

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Tegnap körbejártam a telefont, ma lássuk mi történt a bekapcsolás után!
Magyarországon kétféle szoftveres verzióban kapható a készülék. A boltokban megvásárolható telefonok a 2.21-es Blur verzióval vannak forgalmazva, ezeknél a bekapcsoláskor létre kell/lehet hozni egy Motoblur felhasználót, és megkapják mindazt a földi jó, amit a Motorola kitalálta a felhasználói számára. Akik a szolgáltatói telefon vásárolják, azok a 2.34-es Blur verzióval kapják meg a készüléket, ami egy leegyszerűsített verziója a 2.21-es verziónak (többek között nekem a facebook szinkronizálás nem is működik benne), cserébe viszont kicsit fürgébb a telefon.
Abban megegyezik mindkét verzió, hogy az alaprendszer Android 2.1. Elvileg készül rá a 2.2-es frissítés, amit novemberben a második negyedévre ígértek (Kínában már kapható 2.2-es Androiddal is a telefon).

Amikor a korábbi telefonomon csodálkoztam a különböző főzött ROM-ok sebesség növekedésén, azt gondoltam botor fejjel, hogy az Androidból ennyi a kihozható. Hát nem. A Defy olyan fürgén működik az alaprendszerben, ami egy okostelefontól (utólag belátom: jogosan) elvárható. Pedig a processzora egy lebutított, és 800 MHz-re visszavett TI OMAP 3630-as proci (ilyenek vannak a Milestone 2-es telefonokban).
Háttértár tekintetében sem kell szégyenkeznie (bár még a kisebbik Galaxy S 8GB-os méretét sem éri el) 2 GB belső memória és 512 MB RAM.

A Quadrant ezt mérte az alap, nem húzott 2.34-es blurrel:

Ha többet akarsz tudni a különböző verziók eredményeiről, itt vannak Abe mérései.

Az akkumulátorra sem lehet panasz, egy 1500 mAh-s tégla jelenti az áramforrást, ami átlagos használattal 1.5-2 napot jelent. (de extrémebb esetben akár 4 nap is kihúzható vele - erről bővebben lásd defy fórum)

Na de a bekapcsolásról akartam írni, hagyjuk a számokat!
Az első bekapcsolás után el kell végezni az Android szokásos regisztrációját. Ilyenkor ugye jó ha van az embernek NET előfizetése, vagy legalább Wifi csatlakozás, mert ez az interneten történik. Ilyenkor lehet megadni a gmail felhasználónkat (ahonnan letölti a telefonunkba a kapcsolatainkat is automatikusan - hacsak ki nem kapcsoljuk gyorsan), beléphetünk a facebook-ba, beállíthatjuk a mobil hálózati tulajdonságait, stb...

Sajnos az alap felületről nem készítettem képet, de valami ilyesmit kell elképzelni:

Telepakolták a telefont alapból egy csomó "social networking" cuccal, amivel csak annyi a gond, hogy aki ezeket nem szeretné (mondjuk mert nem használja, és zavarja, hogy a háttérben feleslegesen futnak), annak sajnos rootolnia kell a telefont, hogy le tudja törölni őket. Viszont ezt is óvatosan lehet megtenni, mert vannak olyan alap alkalmazások (pl a gTalk), ami nélkül az Android is működés képtelen lehet, ha letörölnénk.

Sokat lehetne még mesélni a telefon tulajdonságairól, de szerintem ezek elég korrektül le lettek írva rusi írásában, amit szívesen ajánlok bárkinek, aki szimpatizál a telefonnal.
Illetve sok hasznos dolog van még összeszedve a Defy fórum első hozzászólásában. Isten áldja a kezét a lelkes fórumtársaknak, akiknek volt türelme összeszedni a dolgokat! :R

A következő részben megpróbálom bemutatni a telepített alkalmazásokat. Így kiderül mi az, amit az első naptól kezdve használok, és mi az, ami csak Defyn működik, a Pulse sajnos gyenge volt hozzá. :D

Még mindig folytatjuk...

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.