2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Újabb csaló a vatera aukciós portálon!

Írta: | Kulcsszavak: helgus75 . szolnok . vatera . s5230

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok.

Egy nagyon szomorú dolog történt velem a napokban: csalás áldozata lettem (úgy gondolom nem vagyok egyedül).

Egy számomra nagyon kellemetlen hírt kell közölnöm (sohasem történt még ilyen velem).
Szóval valószínű, hogy átverés áldozata lettem .
Vettem (volna) a vaterán egy Samsung S5230 telefont, minden szép és jó volt, az eladóval felvettük a kapcsolatot, meg is ígérte, hogy hétfőn feladja a telefont, de sajnos még ma sem érkezett meg. Én meg a hülye fejemmel elutaltam a vételárat . természetesen utalás előtt felvettem a kapcsolatot az eladóval, egy 35 éves 3 gyerekes nőről van szó, aki Szolnokon él és azzal jött, hogy a boltban valentin napi kiárusítás van, ezért 13 ezer a mobil ára, 1 év garanciával. Persze, hogy jól hangzik, gondoltam egy 35 éves nő 3 gyerekkel csak nem ver át. Hát tévedtem. Elvileg ő hétfőn feladta a telefont, csak arra nem képes, hogy a postai feladóvevényt bescannelje. De már az gyanús volt, hogy a posta 775FT! A postánál nem létezik 775FT-os csomag , de persze belementem az üzletbe- sajnos.

A userneve helgus75 aki Fekete-Tóth Helgának adta ki magát az ismertebb közösségi oldalakon is utána lehet nézni!!!

Akit hasonló módon megkárosított az legyen szíves vegye fel velem a kapcsolatot! pár emberről már Én is tudok, kíváncsi vagyok hányan vagyunk még!!! Akiket eddig tuti megkárosított: vivu23, smg000 (vatera usernevek)

Remélem elnyeri méltó büntetését!!! Tegyünk együtt feljelentést!!!

Roti86

Hozzászólások

(#1) geri|


geri|
aktív tag

Szia!

Nagyon sajnálom, hogy mi történt veled, de olvasd el a hardveraprón is mit írnak: SOHA SENKINEK NE UTALJ ELŐRE!
Én nemrégen árultam a notimat, és a srác akart előre utalni nekem. Mondtam neki, hogy szó sem lehet róla. Amint látja, átvette a vasat, majd akkor!

LiveStrong

(#2) Crystalheart válasza geri| (#1) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Csakhogy Vaterán ez bevett szokás, hiszen ott úgyis hitelesítik valamilyen formában az adatokat, a user lenyomozható, ha a Vatera kiadja. (Vagy rosszul tudom?)

Igazából a Vaterának kellene egy átmeneti bankként üzemelnie, ami lebonyolítja az elektronikus átutalást. Tehát fizetünk előre egy Vaterás egyéni számlára, a termék eljut a megrendelőhöz, és hogy ha nincs reklamáció néhány napon belül, a Vatera utalja ki a pénzt. Ha van, akkor jön a moderátori ellenőrzés. (Kérdés, egy ilyen funkcióhoz jelenleg mennyit kellene befektetni...)

(#3) sbazsi


sbazsi
veterán

eleve postázással venni egy telefont, vagy bármilyen elektromos kütyüt szerintem igencsak necces. Amikor egy megbízhatónak tűnő vállalkozás ilyet megenged magának, akkor vajon mit várhatunk :F

ha a rendőrségi feljelentés megvolt, akkor várj türelemmel, ha pedig nem, akkor ne késlekedj.
egyébként az ilyennel baromi nehéz "meglépni", mert ügye a vaterán az eladáshoz ellenőrzik a címet egy levéllel, és a bankszámlaszám sem olyan mint egy felöltős sim, amit megveszel 500 ft-ért itt az apróban, aztán eldobod.

én spec apróságokat rendszeresen megveszek a Vaterán előre utalással, igaz 1-3 ezres tételekről van szó maximum, és csak olyan eladótol, akinek legalább 20 + értékelése van. de egy telefon árát, vagy bármit mondjuk 10.000 ft felett nem utalnék el látatlanban.

[ Szerkesztve ]

(#4) Drenadar válasza sbazsi (#3) üzenetére


Drenadar
veterán

miért? meddig tart csinálni egy új számlaszámot? törölni egy másikat? bankok se adják ki az adatokat, rendőrségnek bizonyára, ha az foglalkozik érdemben az üggyel? :|

és ha ezzel él meg valaki? fog egy hajléktalant nyittat vele egy bankszámlát... vaterán hülyére veszi a népet... utána meg kpben felveszi az összeget, "soha" nem fogják elkapni.

Roti86: Sose higyj el semmit amit neten mondanak. 35 éves nő 3 gyerekkel ... semmit nem bizonyít, és lehet nem is igaz. Én se utalnék előre. Legtisztább az utánvét. ha megvan a cuc akkor a posta visszaküldi az árat. Vagy inkább a személyes találka :)

[ Szerkesztve ]

(#5) Crystalheart válasza Drenadar (#4) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Nem volna ezzel gond, ha az utánvét maga nem volna nevetségesen drága :) (Pedig igazán nem jár túl sok pluszmunkával, plusz erőforrással meg egyáltalán nem.)

Egyébként az aukciós portálokon szerencsére van az utólagos értékelés. Olyannak bátran előre is utalhatunk, akinek sok jó értékelése van már.

[ Szerkesztve ]

(#6) whiz


whiz
aktív tag

Igazán sajnálatos, ami történt, remélhetőleg a csaló köcsög elnyeri méltó büntetését, és te, meg mindenki visszakapjátok a pénzeteket.

De még engem néznek sokan hülyének, hogy soha senkinek nem vagyok hajlandó előre utalni. Pedig így tuti nem vernek át, max. lemaradok valami "hűdenagy vételről". Na puff, azért belehalni nem fogok. Meg majd lesz másik. :U

Egy jó hacker nem kéri le a napot!

(#7) mephi666 válasza whiz (#6) üzenetére


mephi666
veterán

vaterán én ha vásároltam, mindig rendesen utánanéztem az eladónak... (pl. több tucat sikeres üzlet elég volt) de nagyobb értékű dolgokat soha nem vettem... ha lehetett: személyes átvétellel üzleteltem, de postán keresztül is ment elég gyakran... jártam úgy, hogy bevásároltam könyvekből (többszáz pozitív értékelés mindenhol) és utaltam is előre... meg is kaptam mindig napokon belül a terméket... 1 olyan eset volt, hogy 1-2hét után írtam az eladónak, hogy még nincs semmi: (talán 1000ft körüli könyvet vettem) mondta, hogy 1200-1300ft-ig válasszak mást akkor a termékei közül és azt küldte is... meglepően rendes volt... elképzelhető, hogy eladta korábban, amit kértem, mert szvsz. antikváriumot üzemeltethet, annyi könyve volt... de ez nem érdekelt, mert jól jártam én is... :) vannak ilyenek... viszont frissen regisztrált tagokkal soha nem álltam le, mert azoknak nem szívesen utaltam volna előre... ha pedig ők vettek tőlem valamit, szigorúan csak utalás után postáztam... (ilyenekkel is szívtam és szedtem negatív értékelést, de ez más téma: gyerek venni akart tőlem egy sata-s dvd-írót... adatlapon is kint volt a leírás, képen is látszódott a felirat/csati meg külön mondtam is még az érdeklődésnél, hogy sata-s... leütötte, majd postázás előtt találta ki, hogy neki mégsem jó... adott egy negatívot, hogy: "nem tájékoztattam az író típusáról" :W kapott is rá egy szép választ, de mindegy)

"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris

(#8) Crystalheart válasza mephi666 (#7) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Amúgy mit szólnátok ahhoz, ha pl. mesterembert vagy akármilyen egyéb szolgáltatást is így választhatnátok, webről, értékelések alapján? Pl. terasztetőt kell fölhúzni, vagy csak festeni kell, és jó munkát akarsz, tudván, hogy mennyi a kontár az építőiparban. Szerintem vége volna a benézett megbízásoknak, és talán a düledező egy éves házak korának is.

(#9) ollie válasza Crystalheart (#2) üzenetére


ollie
MODERÁTOR
LOGOUT blog

Na de akkor az eladó nem lesz védve a csaló vevők ellen, hiszen mi van akkor, ha a vevő azt állítja, hogy nem kapta meg a csomagot?

[ Szerkesztve ]

***

(#10) Crystalheart válasza ollie (#9) üzenetére


Crystalheart
senior tag

Igaz, annyira nem gondoltam végig, csak brainstormingoltam. Amúgy az utánvét volna a legjobb, ha végre modernizálnák a Magyar Posta pénzrendszerét, és pár forint (meg egy perc átvételkor) volna az átutalás. Vagy csekkes utánvét, akkor a tesztelésre is van még mód fizetés előtt. De a csekk is irreálisan drága, mert nem teljesen számítógépes a rendszere. Nagy fejlesztések kellenének.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.