2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

A Windows csodákra képes

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Azért ragadtam pennát... izé... billentyűzetet, hogy leírjam az élményt amit ma a Windows okozott nekem. Egy Windows 7 Home Premium 64bit-es volt eddig a gépemen (lásd cikkem a Lenovo S205-ről). Kb 2 hónapja találtam elfekvőben egy 4 gigás noname pendriveot (noname mert lekopott róla :D ), és gondoltam kipróbálom ez a Win7-es Ready Boost cuccot.

Azt olvastam róla hogy gyorsítja a gépet, bár akinek 3-4 giga memóriája van, annál nem igen lesz változás. Ennek ellenére belevágtam a fejszém... izé szóval bedugtam a pendrive-ot és rácsaptam a ReadyBoost használatára.

A tapasztalatom szerint érezhetően pattogósabb lett a gép. Az ablakok sokkal hamarabb ugrottak a helyükre és ha pl merevlemezen másolgattam jobbra-balra akkor attól a böngésző sem lassult le mint eddig. Szóval pozitív hatásokat könyvelhettem el.

Ma sajnos kénytelen voltam Format C-t nyomni, mert feltettem pár programot amit nem kellett volna és ezért a gépem gyakran lassult, fagyott.
Az első dolgom volt a telepítés után (bitre ugyanazt a Win7-et tettem fel mint anno) visszadugni a 4 gigás pendrive-ot és rácsapni a ready boost-ra. Ekkor ért az első pofáncsapás:

Ez az eszköz nem használható a ReadyBoost technológiához.
(indok hogy nem megfelelőek a paraméterei)

Mondta ő. Érdekes módon 20 percel az előtt vígan használta. Minden esetre feltettem a programjaimat és nyomtam egy restartot. Másodjára megnézve az üzenet ugyanez volt, az indok viszont hogy valami szolgáltatás nem megy és ezért nem használható a ReadyBoost technológia.

Mivel 3 a magyar igazság ezért megint restartoltam és csekkoltam az RB-t. Még mindig nem jó, de most az indok a következő és ettől leellettem azonnal:

"A ReadyBoost nem engedélyezett a számítógépen, mert a Windows-élményindex lemezre vonatkozó értéke szerint a rendszer teljesítménye magas. A számítógép teljesítménye nem növelhető a ReadyBoost használatával."

Mondom ez meg mi a pék lisztes könyöke? Pusztán kíváncsiságból ránéztem az élményindexre, ha már erre hivatkozva mutatott be nekem. Az állam valahol 20 kilóméter mélyen landolt:

7,2 kettes. Ugyanaz a lemez ami a teszt írásakol még csak 5,2 volt. Most vagy egy kis furmányos manó kicserélte a lemezemet egy gyorsabbra amíg nem néztem oda, vagy a Windows-nak van hirtelen nagylelkűségi rohama... Ez egy SATA II-es 5200 RPM-es gyári vinyó. Képzelhetitek azt a visszafogott nyers erőt ami tombol benne.

Hiába futtattam még egyszer és még egyszer a tesztet, ő szerinte ez egy SSD-ket is verő lemez lett az újratelepítés alatt. És emiatt a hülyesége miatt nem tudom használni az RB szolgáltatást. Holott bár szerinte hirtelen 2 pontot emelkedett a lemez teljesítménye, a valóságban ugye ez nem így van.

Most az lesz hogy ráengedek vagy 6 gigányi frissítést a gépre hátha észhez tér tőle. Ha nem akkor küldök egy anyázó levelet a Picipuhának, hogy mennyenek más idegeire a telepítésenként más gépet látó vackukkal.

szerk.: Up to Date lett minden de a Win szerint még mindig 7,2-es az eredményem... Érdekes hogy a nagy asztaliban a Seagate 7200RPM-es szuper vinyó csak 5,9-es eredményt kapott.

De mivel OEM a Windows már csak azért is ezt fogom használni ha bele döglik is. Vagy lehet én kapok agygörcsöt egy szép napon? :F :U

szerk.: Most néztem utána és azt láttam hogy egy 80GB Intel X25-M solid-state drive 7,4 pontot kap a Win7 értékelése szerint. Tehát nekem van egy majdnem SSD szintű HDD-m, csak nem tudok róla :D

Tud mondani erre valaki valami okosat?

Hozzászólások

(#1) Romvr


Romvr
(őstag)

Várok minden segítséget, mert már az agyamra megy a baromságával. :W

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#2) Regirck válasza Romvr (#1) üzenetére


Regirck
(senior tag)

Egy everesttel vagy egy HD Sentinelell mérd be.

Sztem csak Win hiba, de szívből kívánom neked, h ne az legyen. :))

(#3) kraftxld


kraftxld
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Módosítsd kézzel: [link]

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#4) Romvr


Romvr
(őstag)

#2: Nem az a baj hogy tudni akarom mit bír, hanem hogy e miatt nem tudom gyorsítani a gépet

#3: Köszi ezt kipróbálom aztán megmondom mi lett belőle. :K

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#5) Romvr válasza Romvr (#4) üzenetére


Romvr
(őstag)

Sajnos a kézzel való átírás nem hozott eredményt. Ez a módszer csak a kiírandó pontszámot határozza meg, de mélyen az agyában még mindig SSD sebességűnek hiszi a HDD-met. :(

"(...) instead of looking out, they look in. Instead of speaking, they listen. Instead of trying to make sense, they make dreams." ~ Thistle-Chaser

(#6) huntermati válasza Romvr (#5) üzenetére


huntermati
(fanatikus tag)

Akkor most kell eladni ;]

6 giga rammal kipróbálom én is hátha :))

PH! rang kalkulátor: http://phcalc.atw.hu/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.