2020. július 14., kedd

Gyorskeresés

Új macOS telepítése PC-re cikk

Írta: | Kulcsszavak: macOS . Mojave . Catalina . LGA775

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Úgy döntöttem, kicsit upgradelem a gépemet egy "új" videókártyával, hogy ne csak OS X 10.10.6-on menjen a szerkezet, hanem akár macOS Mojaven is. Ugye anno csináltam egy cikket, ami ugye sajnos az én hibámból adódóan hiányosan van fent. Képek abszolút elvesztek, nincs sehol róla biztonsági mentés. Ezzel az egésszel csak annyit akarok mondani, hogy nem kizárt egy újabb ilyenfajta cikk készülése. Valahol év végére tervezem, mivel nem tudom még melyik macOS verziót kéne feltelepítenem. Most a legújabb a Mojave, de szeptemberben jön a Catalina, és kérdéses, hogy megy e majd 775-ös szerkezeten. Lehet majd megnézem a Beta-t, de minden esetre csak ennyi.

Lehetséges, hogy Dual Boot-ról is lesz majd szó... :)

Hozzászólások

(#1) cinemazealot


cinemazealot
(addikt)

Sosem értettem, hogy ha már a PH! lapcsalád rendelkezik (egy viszonylag kiforrott) képfeltöltési funkcióval, akkor a cikkírónak miért egy olyan harmadik féltől származó képfeltöltő szolgáltatás használata jut eszébe, ami előre tudható módon nem fogja megőrizni a képeket addig, amíg a cikk még bőven tarthat számot érdeklődésre. :N Több hozzászólónál láttam ilyen külső linkeket és máig nem értem az okát.

Kívánom, hogy a jövőben ez ne legyen probléma és hogy a tervezett cikk legalább olyan sikeres legyen, mint az előző. :K

(#2) roland0807 válasza cinemazealot (#1) üzenetére


roland0807
(tag)

Igazából úgy mond örülök ennek a hibámnak, mert a jövőben fix hogy többször ezt nem fogom elkövetni. Az ember mindig a hibáiból tanul! :)

(#3) cinemazealot válasza roland0807 (#2) üzenetére


cinemazealot
(addikt)

Jobb esetben mások hibáiból. ;)

(#4) cskamacska válasza roland0807 (#2) üzenetére


cskamacska
(addikt)

Egyébként ez azért is poén, mert a Képfeltöltés.hu/eu/vau, meg a Képhost féle magyar oldalak messze a legrosszabbak közé tartoztak mindig is, valamikor egy hónapig nem marad meg a kép rajtuk. Ehhez képest egy ImageShack.us 2004-2014 között jól bírta(igaz, kezdetben elég lassan hozta be itthon a képeket), Photobucket hasonlóan 2004-től, de ma is működik, Imgur.com pedig kb 2010 óta stabilan hozza a legrégibb képeket is. Per pillanat azt mondanám, hogy az Imgur biztonságosabb mint a PH! saját feltöltője. :K Sajnos találkoztam pár cikkel ahol elvileg PH! képek voltak, de nem jelentek már meg. :(

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#5) cinemazealot válasza cskamacska (#4) üzenetére


cinemazealot
(addikt)

A PH! cikkek képeinek hiánya származhat abból is, hogy a felhasználó véletlenül (vagy szándékosan) letörli az adott képet. Erre sajnos oda kell figyelni, de ez igaz más képmegosztókra is.

Én amondó vagyok, hogy PH-s cikkhez PH-n tárolt képek dukálnak. :K

(#6) roland0807 válasza cskamacska (#4) üzenetére


roland0807
(tag)

Imgur-ről hallottam már akkor is amikor a cikket írtam, de nem tudom hogy akkor miért nem oda töltöttem fel a képeket. Arra viszont nagyon emlékszek, hogy amikor PH-ra feltöltöttem a képeket, akkor nem jelentek meg, pedig rendesen be voltak illesztve. Most már ezzel szerencsére nincs problémám, szóval marad a képek feltöltése PH plusz az Imgur-ra.

cinemazealot: Ha véletlenül le is törli valaki őket, de van róluk "biztonsági mentés" gépen, akkor nincs probléma, mert csak simán újra feltölti. :C (Kár hogy én anno erre nem gondoltam).

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.