2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Amikor az ember szétüti magát...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár éve már, hogy saját házban élünk. Kicsit szedett-vedett, kicsit kusza, de saját. Nem sajnáljuk hát, hogy minden évben rászánjuk a pénzünket, magunkat valami nagyobb 'kiigazításra': évente jobb, kellemesebb, tisztább.

Ilyenkor persze nem azzal kezdődik a dolog, hogy megveszi az ember a légkalapácsot, lépegető exkavátort, kertészeti katalógus összest, hanem megpróbál abból dolgozni, ami már megvan, vagy ami később is kelleni fog: kalapács, véső, csákány, alap szerszámok, ami egy átlag kamrából összejön.

Két éve, hogy megcsináltuk a csatornát, idén pedig végre sorra került a valahai derítő eltakarítása az udvar közepéről.

---------------------------------------------------------

Pár éve már, hogy saját házban élünk. Kicsit szedett-vedett, kicsit kusza, de saját. Úgy vettük, hogy van csatorna: volt is, bár a csöveknek árkot ásni, bekötni már nekünk kellett...
A falak kicsit vékonyabbak, mint kellene, a mennyezet kicsit gyengébb mint kellene, a mennyezeti hőszigetelést adó salak kicsit sittesebb, mint kellene, a kert is sittesebb, mint kellene, de legalább sok (túl sok) fa volt benne, majd' mind beteg...
A falakban a villanydrót kicsit vékonyabb, mint kellene, a vakolat kicsit homokosabb, mint kellene, a fürdőszoba kicsit vizesebb, mint kellene és kifolyik, a tetőt - szép azbesztpala - úgy toldották, hogy néha befolyik...

---------------------------------------------------------

Pár éve már, hogy saját házban élünk. Kicsit szedett-vedett, kicsit kusza, de saját.
És ebben a kicsit kusza, kicsit szedett-vedett házikóban - ami a mienk! - találtunk végre egy dolgot, ami az örökkévalóságnak épült, úgy, ahogy azt kell: húsz centi vastag, majdnem fekete, vasalt, fagyálló betonból.

Igen, bingó, a pöce tetejéről beszélek...

------------------------------------------------

Kalapács, véső, csákány, alap szerszámok, ami egy átlag kamrából összejön.

Úgyhogy most jóóóól szét vagyok ütve, pedig öt négyzetméterből eddig csak egy sikerült...

De pár éve már saját házban élünk. Kicsit szedett-vedett, kicsit kusza, de:
saját.

Hozzászólások

(#1) lapa


lapa
(PH! kedvence)

én azzal kezdeném, hogy teljesen meg vagy győződve róla, hogy nem jönne jól egy ilyen erős tetejű földalatti akna? én kettőt rakattam sittel teli (egyiket a munkagép omlasztotta be), de ma már megtartanám valami primitív formában esővíznek. vagy akárminek későbbre.

másrészt meg jobb ötlet nem lesz, mint kölcsönző és egy rendes bontókalapács. eleink nekünk is a környék összes cementjét belerakatták a járdába, még a 30 kilós bontókalapáccsal is egy napig elszüttyögtem a 20 nm-rel. ugyanez a középkék szép anyag, hogy kettétörik a kavics benne ahogy széthasad. nyilván drága, de ha valami, akkor az a gép tényleg az ember helyett dolgozik.

(#2) Rive válasza lapa (#1) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Átgondoltuk már néhányszor a vizgyűjtő-opciót mi is, de egyrészt annak az aknának csak a teteje erős, az oldala valami lyukacsos téglaszerű izé: ráadásul elképesztően rossz helyen van, horizontálisan és vertikálisan is. Ha csak húsz centi földet rá tudnánk tornyozni anélkül, hogy megépitenénk a Himaláját az udvaron, már hagytuk volna.

Tegnap délután 'esőszünetben' amúgy némi stratégiai váltással sikerült gyorsitani a tempón, jövő hétvégén valszeg befejezem, már ami a tetejét illeti. Aztán azzal meg is lesz a második négyköbös konténerünk (ami szumma összejött eddig a kertből), az aljának meg majd újabbat kell hivni...

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

(#3) lapa válasza Rive (#2) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

igen, következő életemben konténeres leszek én is. mi már rég nem látott ismerősként kezeljük a nagy, lenyitható hátú sokköböset is. nem is merem megszámolni mennyi kanyar volt összesen. pláne, hogy hozzánk kockakő-hordás is volt.

(#4) dabadab


dabadab
(Jómunkásember)

Legkalapacsot lehet berelni is, lehet, hogy nem lenne hulyeseg. (Es amugy is baromira macso dolog legkalapaccsal esni a betonnak :))) )

DRM is theft

(#5) lapa válasza dabadab (#4) üzenetére


lapa
(PH! kedvence)

* az első két percben.

utána már vagy túl könnyű és akkor folyton terhelni kell, vagy túl nehéz, és akkor folyton kihúzni.

(#6) Rive válasza dabadab (#4) üzenetére


Rive
(PH! kedvence)

Az első ijedelem után körbenéztünk ezen a fronton, a közeli város kölcsönzőjéből ajánlottak is egy 35 kilós, hobbimacsónak való karcsú, szexi példányt.

Csakhát én ugye buszegér vagyok, úgy meg macera a transzport. Dajkálom inkább a vizhólyagjaimat :B

Félreértés ne essék, nem (igazi) panasz a fenti szösszenet, csak úgy kijött. Igazából még ezzel a sovány/dühöngős sikerélmény/telenséggel együtt is jó volt végre kint mókolni valamit.

/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.