2019. március 24., vasárnap

Gyorskeresés

Itt a karácsony, megszaporodtak a kéregető álrászorulók

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sajnos karácsony ünnepéhez közeledve egyre több olyan hirdetés jelenik meg a Hardveraprón (persze nem csak itt, netszerte, de IRL is), melyben rövid ideje regisztrált, magukat rendszerint háromgyerekes, szegény sorsú anyának kiadó emberek szeretnének ingyen alkatrészeket, készülékeket vagy pénzt kérni a nagylelkű közönségtől.

A legmesszebbmenően nem szándékunk pellengérre állítani a szegénységet, viszont körültekintésre intünk, mert egyesek nyerészkedni akarnak mások nagylelkűségén, és egyúttal elvenni a lehetőséget az igazán rászorulóktól.

Aki megteheti, segítsen embertársain, ugyanis bárki találhat rászorulót a saját környezetében, akiről tudhatja, hogy tényleg segítségre szorul!
Legyetek jók, legyetek nagylelkűek, de felajánlásotok kerüljön a megfelelő helyre! Legyetek körültekintőek! :R

Kalandor

Hozzászólások

(#2) Dany007


Dany007
(PH! kedvence)

Nem semmi, hogy ilyen is van. Az egyik legundorítóbb dolog az emberek jóhiszeműségét nagylelkűségét kihasználni. :(((

Egyébként aki tényleg rászoruló annak a legócskább 10k-s PC config is bőven elegendő az alapvető, de fontos dolgok elvégzésére. Internetezés, szövegszerkesztés. Hogy tudjon állást keresni online is, és hogy megtudjon írni egy önéletrajzot. Mindehhez akár egy 15-17 colos monitor is bőven elegendő. Aki e fölött kunyerál az - szerintem - már nem rászoruló.

(#3) föccer válasza Dany007 (#2) üzenetére


föccer
(PH! nagyúr)

Jó példa erre 2 eset is.

- Fórumtársunknak eléggé vissza vágták a fizetését és el kellett adnia a számítógépét. Írta, hogy ezzel fége a fórumos létének. Összedobtunk egy low end konfigot az otthon maradt alkatrészekből, elküldtük neki, és ürült, mint majom a farkának. :)

- Nehéz helyzetben élő fórumtárstunk beszívott egy 100k-s hatósági büntetést, meggyőződésünk, hogy önhibáján kívül. Ennyi pénzből élnek 2 hónapig 4-en. Pára összeálltunk és összedobtuk a nagy részét, ami hatalmas segítség volt neki.

üdv, föccer

(#4) Crystalheart válasza Dany007 (#2) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Azért azt nem bánnám, ha valaki hozzám vágna egy notebookot. :DDD

Egyébként tényleg undorító tett így kihasználni a jóhiszeműséget, de sokaknak nincs becsülete, és ezzel nem lehet mit tenni. Az a legjobb, ha olyanoknak adunk, akit ismerünk is, és tudjuk, hogy valóban szüksége van arra a cuccra. De különben is, még ha a szekrény tetején porosodik is valami, az is jobb annál, mint hogy egy csalóhoz jusson.

(#5) .noxwill


.noxwill
(PH! kedvence)

Az ilyeneket órákig tudnám ütni.
Hihetetlen mikhez folyamodnak bizonyos emberek, de remélem az élet megbünteti őket keményen.

All→M8

(#6) Dany007 válasza föccer (#3) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Így van. Erről van szó! :)
Én nemrég kaptam egy 50k-s csekket az E-On-tól... :U De persze kitudjuk nyögni, csak így év végére nem esett jól ez a karácsonyi ajándék. :D

Szerintem a dolog nyitja abban rejlik, hogy teljesen ismeretlennel ne jótékonykodjunk. Hja, amúgy most hétvégén vettem észre, hogy van egy fölös 478-as procim. Talán egy prescott magos 2,8-as P4 lehet. Bár azt hittem hogy évekkel ezelőtt eladtam, de nem. Kicsit baracklekváros a teteje... :U De védve volt, valószínűleg még működik.

(#7) andris1602


andris1602
(senior tag)

Korrekt bejegyzés. :)

(#8) sztanozs


sztanozs
(PH! addikt)

Szigorúan szvsz:
Az embernek a saját környezetében is van mit tennie, teljesen felesleges idegeneket támogatni. Az utcán / egyéb helyeken koldulók engem borzasztóan irritálnak.
Aki akar dolgozni az tud is, aki meg nem akar, az nem fog. Nálunk van a tágabb családban olyan, aki több évig háromműszakozott és szívta az oldószert a műanyaggyárban, hogy a gyerekeit el tudja látni. Mehetett volna koldulni is (lehet, hogy akár ugyanannyi bejött volna) - de ő tisztességesen akart élni. Én elvből nem akarok kéregetőknek adni. Aki kéregetni tud, az dolgozni is tud - és nem kötelező pesten kéregetni, amikor vidéken (de még akár pesten is) lehet dolgozni is.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#9) robogos10


robogos10
(fanatikus tag)

Tegnap én is bedőltem!
felajánlottam
monitort
dvd írot
egeret billt
kábeleket!
Jó hogy kiderült hogy csaló! :W

(#10) 7 válasza Dany007 (#6) üzenetére


7
(PH! addikt)

"Kicsit baracklekváros a teteje... De védve volt, valószínűleg még működik."

Biztos valahogy bacsis karmai közé került. :D

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.