2020. február 25., kedd

Gyorskeresés

Accountok, termékkulcsok a Hardveraprón

Írta: | Kulcsszavak: fórum . hardverapró . szabályzat

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Kedves Hirdetők!

Az elmúlt években egyre szélesebb körben találkozhattunk a digitális disztribúció fogalmával. Ez kissé leegyszerűsítve a számítógépes tartalmak (leggyakrabban játékok, zene, filmek, alkalmazások) olyan terjesztési módja, amely során a terjesztő részben vagy egészben mellőzi a fizikai adathordozót, és a megvásárolt anyagot egyéb módon, pl. internetes letöltés segítségével bocsátják a fogyasztó rendelkezésére. Ezeknek adásvétele rendszerint virtuális boltokban zajlik, ilyen például a Steam, az iTunes, a Google Play.

A digitális disztribúció velejárója, hogy a fizikai adathordozók elhagyásával más módon kell biztosítani azt, hogy a megvásárolt tartalomhoz csak az azt megillető személy férjen hozzá, illetve azokat a későbbiekben is el tudja érni, ha szeretné. Ezt manapság leginkább egy ún. accounttal, azaz felhasználói fiókkal oldják meg, amelyhez hozzárendelik a megvett termékeket. Ezen fiókok továbbadása szinte kivétel nélkül szigorúan tilos, ennek megszegése esetén pedig az üzemeltetők akár véglegesen felfüggeszthetik a hozzáférést.

Szót kell még ejtenünk a régiókorlátokról és a regionális árazásról. Ugyan ezek korábban is megvoltak, de kikerülésük nehézkes volt és/vagy jelentős pluszköltséget rótt volna a vevőkre (pl. postázási költség), így a kiadók nem sok energiát fektettek ennek megakadályozásába. A virtuális áruházak megjelenésével azonban ez egyszerűbbé és olcsóbbá vált, épp emiatt a kiadók is komolyabb eszközöket vetettek be. A legjellemzőbb, hogy egy területi korláttal ellátott program termékkulcsa nem aktiválható, vagy a program nem futtatható az eredetitől eltérő régióban, de előfordulhat olyan is, hogy ezen korlátozás, vagy az árazás kijátszására tett kísérletet a felhasználói fiók felfüggesztésével büntetnek.

A helyzetet tovább bonyolítja, hogy ez a termékkör részben digitális jellegéből, részben a vásárlók ismereteinek hiányosságából fakadóan nagyon sok visszaélésre ad módot.

A sok-sok probléma, vita és bizony csalás miatt (az eredeti tulajdonos visszaszerezheti, stb.) a lapcsaládunkon nem engedélyezzük ezen digitális tartalmak árusítását, továbbadását:
- felhasználói fiókok (regisztrációk, accountok)
- tartalmak, melyeket már korábban hozzácsatoltak egy felhasználói fiókhoz,
- tartalmak, amelyek magyarországi aktiválása, használata régiókorlát megkerülésével lehetséges (pl. VPN).

7, Kalandor

Hozzászólások

Nincs találat.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.