2022. május 28., szombat

Gyorskeresés

Az újabb mindig jobb?

Írta: | Kulcsszavak: 8800gtx . K9N2 Diamond . Phenom . SLI . vízhűtés . retro

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Regisztrációm 100. napján gondoltam billentyűzetet ragadok, és leírom, hogyan is állt össze kedvenc kis gépem :)

Az egész kb. 3 hónapja kezdődőtt, amikor az akkor egy éves gépem vékonykának tűnt az újabb játékokhoz.

Processzor: Phenom x4 9650
VGA: Gigabyte HD4670
Ram: Kingmax 1066MHz 3*2GB
Táp: 400W FSP
Alaplap: Gigabyte GA-MA785GM-US2H
Monitor: LG Flatron W1942
Egér: Gigabyte GM-M6800
Billenytyűzet: Genius ErgoMedia 700
Ház: GMC R3

Nem az a gamer konfiguráció, de kezdésnek jó volt. Aztán elkezdtem nézegetni a Hardveraprót, és szemezgettem a gondolattal, hogy használt, ám valamikor csúcs hardverekből kéne összeraknom egy csinos kis gépet.

2010. novemberében hát meghirdettem az egész gépemet, és szép lassan el is ment minden. Ekkor jött a következő dilemma, hogy mégis milyen irányba induljak el. Végül is maradtam a Phenomnál, de már a 9950 BE személyében. Videókártyaügyben elhatároztam, hogy megnézzük, mit is tud az nVidia. Sokat olvastam az egykori királyról, a 8800GTX/Ultráról. Úgy alakult, hogy 2 Asus GTX-et tudtam beszerezni elég jutányos áron. Ekkor jött a következő perverzióm: SLI. Igen ám, de ahhoz meg SLI-t támogató AMD foglalatos alaplap kéne. Na ez az ami olyan mint a ritka holló :DDD Nagy nehezen beszereztem a büszkeségemet, egy MSI K9N2 Diamond lapot, 3 way SLI-vel, vagy félkilós réz hűtőbordákkal :C
Még korábban vettem 8GB 800MHz-es Kingston ramot, most ezeket akarom lecserélni 1066-os Geilre:)
Ennek a kis energy star konfignak ugye delej is kell, hátnézegettem tápokat, de iszonyat (nekem) áruk van >700 Wattosaknak. Kezdtem elszomorodni, amikor szembejött egy Hipro 700W-os táp. Utánanézegettem, hogy ki fia borja ez, láttam, hogy van, aki dicséri, van aki szidja, én viszont nem tudtam ellenállni az árának, hát megvettem. Szép nagy darab táp. Nincs kis házam, de éppen hogy befért.
Apropó ház. Véletlenül bukkantam erre a kiselejtezett toronyházra, de láttam benne egy kis fantáziát, illetve a mérete is elbűvölt, mert ugye az elődje nem az az óriás volt ;) Szépen lefestegettem, rátettem ezt a bonyolult mintát :DDD és azóta ő a hivatalos házam.
Így szépen lassan összeállt a gép, és legnagyobb örömömre be is indult, és hasított.

Szépen bejött a BIOS is az időközben lecserélt monitoron. Az új szerzemény egy 24"-os, full HD-s LG Flatron, DVI, HDMI, analóg bemenettel, 90°-ban elfordítható kijelzővel, 2 ms-os válaszidővel. Annyiért, amennyit a 2 GTX-ért fizettem :)

Nagyrészt játékra használom a picikét, és a 2 GTX nem okozott csalódást :C Házban COD1-ben hozza az 1000FPS-t is akár, COD WAW-ban full HD-ben minden maxon ~100FPS

A billentyűzet is cserélődött, (bár ne tettem volna) egy ZBoardra, de nekem nem jött be, maradok a sima lapajbillenytűzetnél :)

Tuning: Procit 3,3-3,4 GHz-re szándékozom feltornászni, a GTX-eket pedig az ULTRA órajeleire. Majd meglátju mit dob ez Vantage-on :D

Hűtésről pár szó: mivel régi gépház, a szellőzése ócska. Egy db ventihely van rajta, az is a táp fölött (hol máshol). Volt egy-két vízhűtés alkatrészem, hát gondoltam csinálok vízhűtést a procira, mivel a proci környékén alapból kb. 50 fok van, azzal meg nehéz hűteni. Így is lett, egy hűtőtorony és két aktív radiátor hűsíti a procit.
További extra a beépített rádiós ledes óra :DDD

A gép értéke most ~135000.-, mindennel együtt. Ilyen teljesítményű gépet legjobb tudásom szerint csak jóval drágábban lehetne megvenni újonnan, valamint minden alkatrészhez odatartozik a története, ahogy hozzád került :)) Nagyon élveztem, hogy kiélhettem alkotói szükségleteimet :DDD
Annyi még hozzátartozik az igazsághoz, hogy kollégista vagyok, és nem számít a villanyszámla :B

Végül egy kép a gépről:
[link]

Hozzászólások

(#1) mexicanraven


mexicanraven
aktív tag

Szeretem az ilyen hangulatú írásokat!
Thx!!:R

szia <3, just szia <3. take it easy, bro!

(#2) Krisinto


Krisinto
őstag

Jó ez az írás, nekem is tetszik.
De, mennyit zabál a komplett konfig? :U

(#3) riedgras válasza Krisinto (#2) üzenetére


riedgras
tag

Azt, hogy mennyit eszik, csak saccolni lehet, de tervezem egy fogyasztásmérő beszerzését, és akkor pontos adatot tudok majd mondani :))

80%-os hatásfoknál a 700W 560W, tehát én olyan 500Watt körülire saccolnám a csúcsfogyasztását :DDD
:R

(#4) zoleek


zoleek
tag

Szép gépezet!
Grat. hozzá. :C
Viszont ami szemet szúrt nekem: Minek is van mind a két kábellel összelinkelve a két vga? :F

Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.

(#5) riedgras válasza zoleek (#4) üzenetére


riedgras
tag

Köszi, igyekeztem :B :R

Azért van mind a kettővel összekötve, mert az alaplaphoz kapott utasítás szerint így szereti :F

Egyébként csak az egyik lenne, de ha ő mondja, hát legyen :DDD

(#6) zoleek válasza riedgras (#5) üzenetére


zoleek
tag

:Y Nem is hallottam még ilyenről.
Tri-SLI nél hasznos mind a két csati...Na de mindegy is, ha kárt nem tesz benne, ott egye meg a penész! :DDD

Ha nem vagy képes egy értelmezhető privátot összehozni, (köszön-->nevezd meg a tárgyat-->kérdés róla-->elköszön) könnyítsük meg egymás dolgát! Kérlek inkább NE is írj nekem.

(#7) riedgras válasza zoleek (#6) üzenetére


riedgras
tag

Én is meglepődtem :DD Legalább nem veszik el :DDD

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.