2020. július 9., csütörtök

Gyorskeresés

Mobilnet kontra win7

Írta: | Kulcsszavak: mobil internet win7

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sajnos megszünt a vonalas netem otthon ,igy alternativa után kellett néznem. Wifi kilőve... a környéken nincs normális szolgáltató..... ez Vecsés... Pest ide látszik de infrastuktúra az 0-a. Körülnéztem mobilnet ügyileg, s kiböktem a T-mobil-tól egy 5mb os csomagot. Itthon hogy csak netezzek ,letöltögetés nélkül úgy számoltam kb elég is lessz, őseim háza nem messze van, ott van vonalas net ,oda összedobtam egy kis p3-as gépet ,ha bármi kell majd ott letöltögetem cimszóval. Sajna hiába van közel.... 3 házikó + vasúti felsövezeték is van útban igy nem tudtam wi-fi -n átlöni a netet.... nah mind1 ,mocira felpattantam elhúztam a Tesco -ba ,T-home -ba be majd tűz haza... ,messze sem volt , ügyfélszolgálatnál sem kellett sorba állni, pikk pakk 30 perc alatt megvolt.
Telepités is simán megvolt ,aztán hajrá net....
Elég lassucskának találtam ...de legalább volt valami.... nem vagyok netfüggő szerintem ,de van pár kedvenc oldalam amit azért naponta szeretek elolvasgatni....
Ment is is pár hetet de azért nyügös volt rendesen....
Hibák:
1.) letöltési sebesség még elment...1-2mb de ,az oldalak megnyitása lassú volt, mintha husszú lenne a válaszidö.
2.) sokszor megcsinálta a gép hogy ujrainditáskor vagy csak a délutáni bekapcsolásnál nem látta a modemet, ilyenkor uninstalll, gépet ujraindit amjd feltelepit s már ment is
3.) ha nem használtam a netet, pl megnéztem egy filmet utánna ujra ki majd be kellett lépnem mert megállt a net
4.) párszor ki is dobott vagy átváltott a net lassabb gps. kapcsolatra

amin meglepödtem hogy xp alatt stabilan ment alig , van egy tartalék xp rendszerem a régebbi nyomtatóm miatt s ott ugyan azzal a géppel türhetöen lehetett használni.... ott nem jöttek elö a gondok....
Neki is álltam a hibakeresésnek, első körben vettem usb hosszabbitót.... s balansziroztam hogy hova rakjam hátha kicsi a jelszint..... aztán az usb-re gyanakodtam, vettem egy hubot... azzal már kicsit stabilabb lett a dolog, próbáltam pci usb kártyával is + hub ...valamit javult már nem dobott ki olyan sürűn ,de még mindig lassúcska volt. Ezután ráfeküdtem a firmware/driverekre... próbáltam egy csomó alternativ drivert /win-t ,több verzió telepitést... de az istennek se akart jó lenni....
Arra gondoltam hogy az usb-stick lehet akkor sz@r....
Most hétvégén jött egy ismi hogy telepiteni kellen a notijára wint s hozott magával szintén egy stick-et.
Fel is csillant a szemem ,hogy akkor kipróbálom azt is. Egész más tipus volt, felraktam s az is ugyan ezt produkálta. Ekkor már arra a szintre jutottam hogy ez van ezt kell szeretni, vagy xp-n netezek, vagy lassan win7-en.
Pár napja olvasgattam a 3g-s routerekröl.... s körvönalazódott benne a dolog... célhardware kell ide ,nem a mindenféle szivások.Körbenéztem melyiknek van normális supportja+ ismerje alapból a stick-et is.

Kiszúrtam magamnak egy Tp-link routert.... (11k volt kiskerben ) hazahoztam 2 perc alatt belöttem ,s azóta 3 napja stabil 2-3mb-al netezgetek.... igy semmiben nem lassabb mintha vonalason lennék....
Router szerint 30-40% közt van a térerö ,de nem kell vele variálni ,simán felraktam a gép tetejre s csók.

Összes szivás,ugy tünik csak driver szinten megy..... ,szolgáltatóknak ez nem tünik fel? Igaz nekik az az érdekük hogy az usernél minnél kevesebb adatforgalom legyen....de lehet csak én voltam béna, hogy nem találtam a honlapjukon semminemü frissitést a stick-hez.

Szal annak aki hasonló tünetekkel sziv, érdemes kölcsönkérnie egy ilyesmi routert tesztképp, nálam a lassú vacak szakadozó netből, tűrhető kapcsolatot varázsolt.

Hozzászólások

(#1) Alexios


Alexios
(addikt)

hmm, szerintem nálad lehet valami gond, vagy nem tudom. Nekem a t-mobil egy 7,2mbps sebességre képes usb sticket adott a mobilnethez, és a kezdetek óta win7 alól használom, de nem voltak vele ilyen bajok(azaz nyílván, utazás közben a puszta közepén nekem is átváltott gprs módra, de ez nem a win7 hibája:D)

(#2) szablya


szablya
(tag)

A szerződésre figyelj, sokan megszívták már, gondolom nem akarsz majd százezreket pengetni a T-nek, mert egy gigával többet töltöttél...

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#3) Alexios válasza szablya (#2) üzenetére


Alexios
(addikt)

nem tudom neki hogy van, de nekem a t-nél csak lelassítják ha túllépem, abba meg nem halok bele:)

(#4) szablya válasza Alexios (#3) üzenetére


szablya
(tag)

nem tudtam :DDD

Madarat tolláról, embert desktopjáról. | Inni és inni adni. | Ellopták az alisok a tankot. | Az igazi tuningos Prescott kávét iszik. - all by szablya | "Igazat az igazaknak, zárják be a hazugokat!" \m/

(#5) ricsi99 válasza Alexios (#3) üzenetére


ricsi99
(őstag)

5Gb nél belassit ,nincs tulforgalmázási dij
Puszta közepén se lakom.... 20km -re van Köbánya Kispest...

lehet csak nálam volt gond ,de hogy 2 géppel is? 8 különbözö win verzióval néztem...
nálam 2 stick volt mind2 ugyan azt produkálta....

mind1 nálam ez a gond megoldódott,ami ésszel nem ment megy most erőből :DDD

UI:ugyan azt a stick-et használom most hiba nélkül

[ Szerkesztve ]

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#6) Jamby18


Jamby18
(aktív tag)

Sőt, jótanácsként jobb ha mindenbe "beleugrás" előtt szétnézel itt fórumokon kinek milyen modem jött be melyik szolgáltató.
Jobb előbb megnézni a lefedettséget is, aki bennt ül csaj úgy is azt mondja amit betanultattak vele, ha kicsit jártasabb szaki az eladó akkor mákod van bár az ritkább.
Én a T-Mobillal kezdtem 5Gb csomagba (2008) a hozzá adott modem XP alatt kékhalálozott más gépen amin szintén XP volt meg nem, kicseréltem szinte mindent csak a gépházat meg a tápot nem, és ugyanolyan s*ar.
Kicseréltem a modemet rá 1évre 20k ZTE-re aminek már 1,6MBit a feltöltése.
A modemek meg a lefedettség javára legyen írva, hogy hozták a 6-7 megabitet és az új modem pedig a 1,6MBit feltöltést. (kb. 1km-re lehetek az átjátszótól, már ha a mobilnet is erről jön).
Még megneheziti ezeknek az eszközöknek a működését hibalehetőségét hogy driver kell hozzájuk.
Ennyi lenne a történet és most megkapom pár nap múlva méltó 10kb/s le-fel jutalmam mert túlléptem a 7Gb-ot :DDD több mint hatezer forintért ;)

(#7) ricsi99 válasza Jamby18 (#6) üzenetére


ricsi99
(őstag)

Letöltögetés mint irtam ezen nem lessz ,max pár driver vagy ilyesmi, ha az kell átszaladok a vonalas nethez...
amitöl néha idegbeteg voltam hogy a ph-n egy privire volt hogy 5-10 perc kellett mire egy válasz átcsorgott :O

Egy Gyűrű mind fölött, Egy Gyűrű kegyetlen, Egy a sötétbe zár, bilincs az Egyetlen...

(#8) Akron99


Akron99
(aktív tag)

Nálam is nagyon szarakodik a mobilnet és a win7. Gyakran "elmegy" a net, noha maximális térerőt jelez a gép. Csak egy újraindítás után áll helyre a kapcsolat.
Én is a driverre gyanakodok, bár egy Lenovo netbookon használom, amibe beépített modem van, de ki fogom próbálni a routeres megoldást.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.