2020. február 23., vasárnap

Gyorskeresés

Maingear gépek Core i7-3960X procival felturbózva

Írta: | Kulcsszavak: Maingear . i7 . 3960x

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

A Maingear a fogyatkozó PC-piacon is megpróbál talpon maradni, így speciális szegmensként elsősorban a hardcore játékosok és profi videó-editorok kedvére tesz azzal, hogy desktopjaiban minél brutálisabb konfigurációt hoz össze.

Tulajdonképpen egy upgrade-ként is felfogható a második generációs Intel Core i7-3960X Extreme Edition típusú processzor adaptálása a már létező SHIFT, Quantum SHIFT és F131-es modellekhez, ez már önmagában több mint 34%-os teljesítmény-növekedést garantál normál sebességen futva az előző típusokhoz képest, és szintén érzékelhető (15-20%-os) javulás tapasztalható a videó-szerkesztések és 3D-renderelések esetében is.

Az i7-3960X-es CPU még tovább is turbózható, egészen 5.2 GHz-es órajelig tolható az overclock-olás, ha valaki tényleg a maximum lóerőt szeretné kihozni PC-jéből. Ha esetleg ez nem lenne elég, a memória kiosztása is Quad Channel alapú, vagyis alsó hangon 8 Gb-ostól felfelé kezdődik, és akár 64 gigásig bővíthető.

Nagy hangsúlyt helyeztek az audió képességek tökéletesítésére, ezért plusz modult is betolnak a PC-kbe, az EPIC Audio Engine-t, ami az Aphex-el közösen kifejlesztett feldolgozóegység, és talán kicsit szerény állítás lenne hangkártyának titulálni. A feldolgozó-kapacitásának köszönhetően játék közben minden hanghatás kristálytisztán fog hallatszódni, fülhallgatós kimeneten keresztül is tökéletes lesz vele a zenei élmény, sőt különösen DJ-k és zeneszerzők számára lehet hasznos, hogy közel stúdió-minőségű felvételek készíthetők a segítségével.

Az upgrade-elt komponensek egyelőre a fent említett három PC-konfigban érhetők el, amik közül a legolcsóbb F131-es is 1.200 dollárnál kezdődik (~275.000 Ft), egy SHIFT már 2.000 dollár (~460.000 Ft), a Quantum SHIFT pedig laza 2.600 dollárról indul (~600.000 Ft).

Hozzászólások

(#1) EczkE


EczkE
(addikt)

Nem olcsó. :D

Asszem mindenféleképpen!

(#2) banhammer válasza EczkE (#1) üzenetére


banhammer
(veterán)

És játszani is drága mulatság vele.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#3) Thunderzolee


Thunderzolee
(addikt)

Hát inkább ilyet vennék, mint Apple gépet háromszorennyiért..

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#4) Воланд


Воланд
(félisten)

kellene. 64 giga memoriaval milyen szepen "elvirtualizalgatnek" itthon...

"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.