2022. május 22., vasárnap

Gyorskeresés

Hogyan kezdjünk gondolkodni

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

"Valami nincs rendjén a világgal" mondja Neo a Mátrixban. Nos, ez az első lépés ahhoz, hogy a gondolkodó ember hűséges barátját, a góglit elővegye, és ösztönösen érezve egy valamilyen más fajta valóság létét, annak megismerhetősége után kezdjen kutatni, egy attól eltérő után, mint amiben a három dimenzióba való bezártsága és a kereskedelmi bankok fogva tartják testét és szellemét. A kínálat végtelen, és nagyon nehéz jó szűrőt definiálni. Ha abból indulunk ki, hogy a különféle abszolút igazságok a tudományban az évszázadok alatt mind sorra megbuktak, illetve a történelem során semmi máshoz nem mérhető pusztítást vittek véghez a különböző társadalmakban, a dogmatikus szemellenzőket eleve eldobhatjuk. Viszonylag könnyen kiejthetünk további néhány száz, kevésbé ismert kőbe vésett hitvallást is. Ha például Ezo Teri Mosodájában tarrot kártyából kék angyalok olvassák fel Szíriusz kapitány a magyar néphez szóló üzenetét, miszerint nem kell már sokáig kitartanunk, mert személyes parancsára az intergalaktikus rendőrök már letartóztatták Orbán Viktort és Bill Gates-et, és ugyanabban a rabomobilban viszik őket Hodorkovszkíj után, jogosan élhetünk a gyanúval, hogy nem ez az irányvonal lesz az, aminek mentén konkrét lépéseket tehetünk az egy kicsit élvezhetőbb jövőnk felé. Sokkal nehezebb búcsút intenünk azoknak az oldalaknak, ahol kiváló érzékkel ötvözik a tudatos gondolkodás pozitív elemeit a kvantum fizika ma oly divatossá váló, de koránt sem mai keltezésű felfedezéseivel, és még egy kis összeesküvés elmélet is belefér a bemutatkozásba a szimpatikus azonosulás spontán létrehozásához. Néhány ilyen oldalon remek és élvezetes olvasni és megnézni valót találunk hatásos étvágygerjesztőnek. Sajnos a legszimpatikusabb ilyen virtuális tanodákban is csalatkoznunk kell, mert a hosszas és izgalmas sztriptíz után, amikor az utolsó ruhadarab is lehullik, nem látjuk a nőt, azaz egy árva kukkot sem találunk akárcsak az első gyakorlati lépés megtételéhez szükséges konkrét útmutatásból. A szép táncosnő hirtelen a függöny mögé ugrik, azaz legalább egy heti bérünket be kell csengetnünk előre, hogy egy két napos önismereti tanfolyamon való részvétellel megalapozhassuk annak a lehetőségét, hogy további szintekre léphessünk képességeink kiteljesítése terén egy másik, majd egy azt követő újabb szeminárium tréning során, ahol a beszállókártya már természetesen jóval többe kerül, hiszen már első osztályon utazunk. Nos, mindennek meg van a maga ára, gondolhatnánk. Tapasztalataim szerint viszont azok az emberek, akik jelentősebb tudás birtokában szemmel láthatóan már nem a mókus kerék rabjai, örömmel és ingyen osztják meg másokkal konkrét tapasztalataikat. Szóval az egy főre eső terembérletnél többet kérő prófétáknak is nyugodt szívvel intsünk búcsút. Merre a csudába induljunk hát el a megszámlálhatatlan irányba vezető kereszteződésből?
Annak reményében, hogy mások is belefognak egy izgalmas, és nem is annyira virtuális utazásba egy olyan szellemvasúton, ahol a sötétben egyik oldalunkon az emberiséget a kezdetektől foglalkoztató megváloszalatlan kérdések bukkannak elő, míg a másikon az iskolában tanultaknak homlok egyenest ellentmondó tudományos tények, kísérletekkel bizonyított, lélegzet elállító felfedezések ejtenek ámulatba, és ez a két oldal a fejünk fölött előbb-utóbb összeér, vagyis inkább egymásba mosódik, én azt írom le, hogy saját magam hol kezdtem, és hogy most hol tartok.
Az első konkrét útmutatást nyújtó olvasmány számomra egy Brian Tracy nevű fickó "Főnix szeminárium" című előadás sorozata volt. Emberünk a sikerhez vezető útról ír (pontosabban beszél, csak sikerült az anyagot egy pdf fájl formájában magyar nyelven megszerezni) vagy kétszáz oldalon keresztül. Ha megtisztítjuk a hosszas elmélkedést a szokásos amerikai porszívó ügynöki felhangoktól, illetve pár ugyan ilyen jellegű oldalt átugrunk, egész jól használható kis szamárvezetőt lehet belőle kivonatolni. Én egy három oldalas jegyzetet készítettem belőle, és most is használom konkrét napi teendők meghatorázásához, egyszerű relaxációs praktikák alkalmazásához, valamint rövid és közép távú személyes célok felállításához.
Egy másik hasznos alap gyakorlat a tudományos ismeretterjesztő szinten is izgalmas "Mi a csudát tudunk a világról 2." című film 2006-os, javított kiadása, amit magyar felirattal a Youtube-on tudunk megnézni ezen a linken.
A film különösen azok számára lesz hasznos, akik eddig magától a kvantum fizika (vagy mechanika) kifejezésétől is megijedtek, vagy a valamivel bátrabbaknak, akik ugyan rákerestek a neten, de végleg elijesztették őket a kanonikusan konjugált mennyiségek szimultán nem mérhetőségével, véleményem szerint szándékosan. A film biztosan fog néhány új gondolatot indítani a fizikában jártasabbak elméjében is. A lényeg, hogy a laikusok számára ijesztően és érthetlenül hangzó, de legfőképpen eddig semmit sem mondó csodálatos világ immár barátságosan és nagyon is jól érthetően nyitja ki kapuit.
Attól függően, hogy ki mennyire kapott étvágyat, most már bátran keresgélhetünk. Én a magam részéről minden fellelhető és számomra még érthető anyagra rákerestem, kezdve az alapító atyák első felfedezéseitől, egészen addig az ámulatig, hogy néhány magyar honfitársunk elméletben már most messze túllép a leges-legújabb felfedezéseken is. Jó példa erre a Nagy Gergely által jegyzett "Kvantum radar" a következő linken.
Ha valakit elkap a gépszíj, mint mondjuk 10 évvel ezelőtt, amikor az 1,2-es Tua Cerka hőbordájának alsó illesztését grafit porral políroztuk simára, akkor nincs megállás. Kísérletet teszünk megérteni a Húr-elmélet alapjait, a nem távoli jövőben már a gyakorlatban is működő képes kvantum számítógépet, azt, hogy hogyan lehetséges aktív kutatásokat folytatni napjainkban teleportálás vagy akár időutazás terén, vagy esetleg a kissé más irányba mutató Holografikus Univerzum modelljét. Én magam ez utóbbinál tartok. Michael Talbot azonos című könyvét olvasom. Ez sajnos csak angolul érhető el, de a szerzővel látható egy 25 perces beszélgetés magyar felirattal itt.
A minden korábbi tudásunknak ellentmondó felfedezéseknél már csak az ejt jobban ámulatba, hogy nem valami 21-ik századi paradigma váltásról van szó, melyről eddig nem is lehetett volna tudomásunk. A fény hullám természetét sikeresen bizonyító, az első úgy nevezett két réses kísérletet 1805-ben végezték el. De nem akarom lelőni a poént, amire ha csak öt perce van az érdeklődőnek akkor kattintson ide.
Visszatérve a gondolatindító eszméléséhez, ha elkap a gépszíj, a valóság szemléletének módja biztosan megváltozik bennünk, ami előbb-utóbb életünk minőségén is fog javítani. Ha még sem kapnánk kedvet az elmélyüléshez, akkor sem töltöttük időnket haszontalanul. A tudás így is, úgy is hatalom, a szó szoros értelmében. Nyilván nem véletlenül alszunk mesterséges kómában tartva hét milliárdan, pontosabban fogalmazva, pergetjük le életünk órájának homokszemeit iszonyatos gyorsasággal és feszültséggel telve ahelyett, hogy egy kis dombra lecsücsülve nyugodtan körbenézzünk, szívjunk egy kis friss levegőt és gondtalanul gyönyörködjünk a sok csodában, ami körülvesz minket.

Hozzászólások

(#1) gabor85


gabor85
őstag

megöl a bizonytalanság hogy amit ma biztosnak véltem holnapra megváltozik mert valakik túlgondolták.

(#2) Rica válasza gabor85 (#1) üzenetére


Rica
senior tag

Szerintem nem az a baj, hogy valaki 300 éve tévedett, hanem az, hogy ma is ezt tanítják nekünk.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#3) lapa


lapa
veterán

szíriusz kapitány for prez. pont a minap gondoltam rá.

(#4) Zolaash


Zolaash
aktív tag

Hogy visszataláljak....

Rip and tear

(#5) Rica


Rica
senior tag

A könyvben Bohm munkásságát olvasom. Egy megdöbbentően szabadon gondolkozó, zseniális kvantum fizikus, aki 50+ évnyi izgalmas kutató munka után azzal fejezi be a pályafutását, hogy vesz egy Pál fordulatot, és saját maga is megalkot egy "abszolút igazságot", méghozzá egy elég merevet, ráadásul egy keményen materialista, nehezen érthető és valószínűleg nem is igazolható elméletet. A valóság kifejezés helyett pedig áttér az "order" szó használatára, aminek ma elég rossz csengése van. Én magam kerülök minden ilyet, legyen az vallás, filozófia, történelem vagy bármilyen tudomány.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#6) lapa válasza Rica (#5) üzenetére


lapa
veterán

miért van az ordernek rossz csengése? nem szeretsz rendet rakni a szobádban? a protokollt meg az algoritmust sokkal nehezebb kimondani, például.

(#7) Rica válasza lapa (#6) üzenetére


Rica
senior tag

A "new order" miatt, ami azt a bank (és agymosás) alapú társadalmi berendezkedést jelenti, amiben élünk...a tudás alapú helyett, ami viszont már több mint 50 éve valóság lehetne. Egy mai tény: a világ összes anyagi javának 99 %-át a Föld lakosságának kevesebb mint 1 %-a birtokolja. Van olyan, egyébként nagyon színvonalasnak indult kvantum fizikával foglalkozó oldal, ami ezzel az infóval nyit.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#8) lapa válasza Rica (#7) üzenetére


lapa
veterán

mi köze az ordernek a new world orderhez?

ez olyan, mintha nem szeretnéd a kereket mert láttad harckocsin. az order jó.

[ Szerkesztve ]

(#9) Rica válasza lapa (#8) üzenetére


Rica
senior tag

Az ordernek önmagában is van világrend jelentése. A jelenlegi világrend elitjének pedig az első számú célja, hogy az átlag ember ne gondolkozzon és ne jusson számottevő tudás birtokába. Ezért nem tartom szerencsésnek, ha egy kvantum fizikus, akinek a ma létező legizgalmasabb tudás van a birtokában, amivel tömegeket bírhat gondolkodásra, átnevezi a valóságot (ahogy azt rajta kívül minden más kollégája használja) rendnek. Ez persze csak a saját véleményem.

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

(#10) Rica


Rica
senior tag

Lazításképpen egy kis feladat (a könyvből): írjuk le a levegőbe keresztnevünket a bal könyökünkkel. Nem túl nehéz feladat, bár valószínűleg sosem próbáltuk még. Az agy működéséről kialakult hagyományos tudásunk szerint ez nem lehetséges, mivel a testrészek mozgatásáért felelős terület csak többször megismételt tanulási kísérlet után képes ezt elsajátítani, miután a megfelelő idegi kapcsolódásokat létrehozta az idegsejtek között.

[ Szerkesztve ]

https://magaduram-hu.cms.webnode.hu/a-magyar-tortenelem-logikusan/

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.