2019. június 18., kedd

Gyorskeresés

Xiaomi Redmi Note 2 (Prime) - Melyik ROM-ot válasszam?

Írta: | Kulcsszavak: Xiaomi redmi note prime cyanogenmod

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Az alig másfél napos mobilomra máris Custom ROM telepítésén gondolkodom, de rengeteg lehetőség közül lehet választani. Éppen ezért gondoltam ideje rendszerezni, hogy milyen lehetőségek is állnak a Redmi Note 2 tulajok rendelkezésére :)

A gyári ROM-al igazából annyi bajom van, hogy... gyári :DDD
Szóval... sokáig volt nexus telefonom (Nexus 4 majd Nexus 5), pont azért, mert elegem volt hogy a gyártók mindig teleaggatták a telefont mindenféle 3rd party app-al, és emiatt lassú volt a rendszer, ráadásul szívta az akksit is. (Ezért is vettem nexus telefont).
Nem azt mondom, hogy rossz a MiUI gyári rom, hiszen nem is használtam sokáig. Ez idő alatt mondjuk nem volt vele sok bajom. Egyedül az, hogy ez is tele van olyan alkalmazásokkal, amik számomra nem szükségesek. Főleg az zavar, hogy nyomja a képembe a Mi Accountot.

És el is érkeztünk az első jelölthöz, a sMiUI ROM-hoz. Ebben elvileg ki lehet szedni az összes Mi service-t, közte a Mi accountot is. Elvileg... Kétszer is flasheltem, mind a kétszer rögtön a képembe vágta, hogy regeljek vagy lépjek be Mi accountomra.
Na, mondom sebaj, nem lépek be, többször talán úgy se kérdezgeti.
Viszont! Google play store-ról nem tudok letölteni, mert 490-es hibát kapok... Rákerestem, nem segített az ajánlott procedúra. Mindkét flashelés után ez a hiba fogadott.

Hát jó, gondoltam ideje más, nem MiUI alapú ROM után nézni. Találtam párat xda developer fórumokon, de igazából úgy döntöttem CM alapút szeretnék. De ebből is rengeteg féle van. Melyik legyen?

Feltételek:
-Minimalista (ne legyen tele aggatva mindenféle appal és csili-vili témákkal)
-Gyors, bugmentes működés
-Aksi jól bírja

Ezeket úgy gondolom teljesíti minden CM Rom.
Ami még kell általában (bár néhány dev belerakja) az egy gapps nevű csomagocska, ami tartalmazza google alkalmazásokat (store, mail stb.). Innen beszerezhető pl. (Arm64 5.1 kell a CM12.1-es Rom-okhoz).
Ajánlották még az L speed nevű script csomagot, ami sokat gyorsít a telefonon, miközben javítja aksiidőt.
És végül egy xPosed sem hátrány.

A lehetséges jelöltek:
CyanogenMod by lokjianming - friss, ígéretes, de azért van benne 1-2 bug hozzászólások alapján.
CyanEcch - szintén ígéretes
Egy másik "general" CyanogenMod - szintén bugokra panaszkodnak
CM 12.1 Build 11 by Bule - sok helyen említették Bule féle CM Rom-ot, de nem találtam hozzá infókat :(

... és még vagy fél tucat verziót találtam, amihez vagy nem találtam angol fórumot/segédletet vagy csak szimplán nem tűnt annyira ígéretesnek mint a lista többi tagja.

És itt tartok most...

Hozzászólások

(#1) nemlehet


nemlehet
(őstag)

Nem tudom pontosan milyen ROM-al jött a telód, de szerintem rakd fel a fejlesztői MULTI ROM-ot a miuiandroidról. Abban van rendes GAPPS, rootolható, tehát le tudod szedni azokat a dolgokat amik zavarnak (pl ezt a kuipan) de eleve egy csomó kínai dolog ki van szedve belőle.

Nekem messze a kedvenc ROM-om a miui, eleinte annyira nem tetszett, de tényleg mindent tud amit tudni érdemes egy ROM-nak. Kísérleteztem mással is, hátha jobb lesz az aksi idő, de igazából a MIUI V7-ben már nagyon jól testreszabhatók a különböző automata indulások, háttérben futások, hálózathasználat (külön wifi-LAN) stb.

Mielőtt meglett a Redmi-m sokáig CM ROM-os telókat használtam, meg sokat romolgattam főleg az Acer-em, de a MIUI mellett nem érzem szükségét, mert nem nyújt előrelépést. Olyannyira hozzámnőtt a MIUI, hogy a következő telóm is egy Redmi Note 3 Prime lesz (már úton van DHL-el)

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#2) Revolit válasza nemlehet (#1) üzenetére


Revolit
(senior tag)

Felraktam az sMiUI-t, dev-es alappal. Igazából tényleg nem rossz. Azóta az van fent, mert mindegyik CM-es romra azt írják bugos (nincs még kernel source, és ha jól sejtem ez okozza a sok galibát).

Egyetlen bajom ami előjött, hogy hiába van bekapcsolva az, hogy értesítéskor ne oldja fel képernyőzárat, ha jön egy viber üzi, a zsebem állandóan nyomkodja telefont, volt, hogy felhívtam valakit :/ Nexussal sose volt ilyen gondom. Vagy én nem állítottam be valamit jól? :s

(#3) nemlehet válasza Revolit (#2) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Nekem mondjuk pattern lock van, szóval ilyen nem fordul elő. De van a lock screen menüpontban ilyen: "Wake lock screen for notifications". Szerintem ha azt kikapcsolod akkor jó lesz. De megpróbálhatod a "prevent pocket dials"-t is bekapcsolni az is elég jól működik (legalábbis a Redmi-n)

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#4) Revolit válasza nemlehet (#3) üzenetére


Revolit
(senior tag)

Igen, a "Wake lock screen for notifications" gondoltam, azt kapcsoltam ki, és még is tudtam nyomkodni telót ha jött egy üzenet :/

Elvileg ez a dev-es MiUI Rom csak kiszedtek belőle pár felesleges cuccot. De akkor lehet kipróbálom felrakni a sima dev-es romot, és magamnak kiszedni, ami nem kell.

Amit még megfigyeltem, hogy kicsit későn kapcsol az automatikus fényerő. Van 1-2mp amíg rájön, hogy sötétíteni/világosítani kéne, és akkor átmenet nélkül kivillantja szemem vagy elsötétíti végre :) Ez nálad is így működik? (Nexuson észre se vettem, hogy állítgatta volna, pedig ott is automatán volt).

(#5) nemlehet válasza Revolit (#4) üzenetére


nemlehet
(őstag)

Nekem nem kapcsol be a kijelző ha a fenti funkció ki van kapcsolva úgyhogy a te ROM-oddal lesz valami. De próbáld meg a prevent pocket dialst, hátha az segít.

Nekem normálisan állítja a fényerőt. Régen még V5 alatt volt ilyen késleltetett állítási gond, de most nekem teljesen jó.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.