2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Mango / Optimus 7 tapasztalatok két hét után

Írta: | Kulcsszavak: LG . Optimus . 7 . Mango . iPhone . váltás . összehasonlítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Még leírni is durva de majdnem egy évig volt iPhone-om, így nagy agyalás előzte meg a váltást de már annyira ki akartam próbálni az új Windows Phone rendszert hogy nem bírtam tovább, és mivel helyben volt egy szép Optimus 7, így hosszas halogatások és fejtörések után elcseréltem az iPhone-ra.

A készülékház nagyon szép, de sokkal törékenyebbnek, sérülékenyebbnek hat (lehet hogy ezt azért mondom mert az iPhone-hoz jó minőségű szilikontokom volt), ez kissé zavaró, ám a nagy kijelző és a minőségi kidolgozás kárpótol ezekért.

Összeszedtem néhány fontos különbséget, ezek szinte ordítottak az első nap után:

- Az Optimusnak sokkal szebb és fényesebb kijelzője van (utóbbi néha kellemetlen is, a legkisebb fokozat kb. az iPhone legmagasabbjának felel meg).

- A Mango gördülékenyebb és bőven nem akad annyiszor mint egy iOS 5 3GS-en, érezni hogy a burkolat alatt dupla annyi RAM és egy 1 GHz-es processzor dolgozik.

- Míg az iPhone még a DVD felbontású sorozataimat is kissé akadozva, a feliratokat elcsúsztatva jelenítette meg addig ez elboldogul a 720p-s DivX filmekkel is.

- Az iPhone zenében kissé erősebb volt, a Zune felülete kissé körülményesebb és a hangerő is kisebb egy leheletnyivel, ez számomra igen zavaró.

- Az alkalmazásfelhozatal jóval szerényebb a WP rendszeren, bár a Marketplace is elég szépen növekszik, a nagyobb neveket már most meg lehet találni (ez elsősorban a Nokiák érdeme).

- A memória szinte mindenre elég, ebből a szempontból sokkal jobb az én volt 8GB-os példányomnál, bár a rendszer kötöttségei miatt ez sem bővíthető, ennek viszont nem éreztem hiányát.

- A kamera szebb képeket csinál, bár dinamikatartománya még az iPhone-énál is kevesebb sajnos, erre érdemes figyelni. Videót 720p felbontásban vesz fel, ezen a területen jobb. A kameragomb hasznos, szinte már el is felejtettem hogy mennyire..

- A böngésző kissé lemarad az Safari mögött de még így is bőven hozza a ma elvárható szintet, viszont sajnos erre a platformra nem sok alternatív böngésző van.

- Sokan idegesítőnek találják a csempéket, nekem semmi bajom nincs velük, segítségükkel hamar el tudom érni kedvenc programjaimat / kontaktjaimat / beállításaimat (igen, pl. a wifi bekapcsolását is).

- A rendszer felülete nagyon szép, egy kis ismerkedés után hamar kiigazodik rajta az ember, az iPhone-ból ismert funkciók nagy általánosságban megtalálhatóak benne.

- A multitasking kissé máshogy működik mint az iPhone-on, itt nincs lehetőségünk kilépni egy programból csak megtekinteni az utólsó pár képernyőképet és rájuk kattintva visszatérni az adott helyzetbe.

- Az LG rendelkezik DLNA funkcióval, kipróbáltam, működik, ez előadások vagy akár egy egyszerű filmnézés / zenehallgatás / fotónézegetés hasznos kelléke lehet, csak egy wifi hálózat és egy Media Player kell hozzá.

- A Microsoft Office a rendszer szerves része, ez egy irodai dolgozónak vagy egy egyetemi hallgatónak igen hasznos segítség lehet, én is már többször használtam.

- A rendszerbe integrálva vannak a különféle (Facebook, Twitter, Linkedin) közösségi szolgáltatások, az üzenetkezelőből például cseveghetünk is Facebookon, viszont a telefonkönyvünk is tele lesz a közösségi oldalakról származó ismerősünkkel (ezt gondolom valahogy ki lehet küszöbölni), ami elég kellemetlen néha.

- Az üzemidő fényévekkel jobb mint egy 3GS üzemideje, ez tényleg végigbírja azt a bizonyos egy napot akármit csinálok is vele, nem is kell nagyon visszafogni magunkat a 2-3 napos értékért.

Elsőre ennyi jutott eszembe a készülékről. Mind az látható a bejegyzésben is, összességében elégedett vagyok a készülékkel, nem csalódtam a rendszerben, bár a szívem visszahúz a 3GS-hez, annak minden hibája (fakó kijelző, rosszabb akku, lassabb hardver, "korosabb" felület) ellenére, ezért is hirdettem meg a készüléket. Mivel városomban nem sikerült fóliát találnom rá ezért ennek beszerzéséig egy dobozban pihen, nem szeretném ha karcos lenne, így jelenleg a kisebb Optimust használom.

Köszönöm hogy elolvastad a cikket, remélem hasznos információkhoz jutottál belőle!

Hozzászólások

(#1) xlife11


xlife11
senior tag

Én egy Omnia7-et szeretnék az iPodom mellé, szerintem a két rendszer jól kiegészítené egymást, plusz a zenéim miatt nem lesz elég a 8GB tárhely, ezért kelleni fog még a 32GB.Amúgy köszi a cikket :R

(#2) rep3at válasza xlife11 (#1) üzenetére


rep3at
őstag

Szívesen :)

Forward thinking. كرر

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.