2022. január 16., vasárnap

Gyorskeresés

Átverős

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Közhely, de a mai világban nem lehet megbízni senkiben. Sajnos ezt én is megerősítem. Régebben elég jóhiszemű voltam ahhoz, hogy pl. előre küldjek, igaz nem pénzt csak mondjuk mobilt, de mára sajnos rá kellett jönnöm, hogy még a legmegbízthatóbbnak tűnő embernél sem árt az óvatosság.

Volt pár esetem, amit meg szeretnék osztani veletek (ez főleg az újoncoknak szól), hogy rájöjjetek, nem hiába van kiírva pár helyen Hardveraprón, hogy NE UTALJ ELŐRE. Előre küldeni is ugyanez.. Nagyon szeretem a Mobilarénát, és a hozzá kapcsolódó közösséget is, éppen ezért sajnálom, hogy itt nem vezettek be értékelési rendszert. Ezzel meglátásom szerint kiszűrhetőek lennének a csalók, hiszen aki azt mondja, hogy a mondjuk 10 pozitívom ellenére sem küld előre, annak bizony vaj van a füle mögött.

Volt olyan esetem, hogy az illető éppen karácsonykor jelentette be, hogy ő aztán nem küldi el a megbeszélt telefont, pedig akkor már odaért a cserekészülék, és sikeresen túl is adott rajta. Ráadásul ezek után még volt képe negatívra értékelni, merthogy én nem vagyok megbízható, és állítása szerint ezért is nem küldte el a csomagot. Egy másik alkalommal elküldtem a megbeszélt készülékeket, és még ezen felül 10000 forintot. Az illető egy nap múlva írt egy mailt, hogy nem tetszik neki a készülékek külső állapota (körbefotóztam neki mindkét telefont, a képeket előre elküldtem), és erre hivatkozva visszaküldte a telefonokat, de a pénz nála maradt. Állítása szerint biztonságos módon akarta elküldeni a pénzt, ezért kivette az ajánlott levélből, amiben a telefonokat is küldtem, és betette egy egyszerű levélbe. Ez aztán a biztonság. Utána 2 héttel ráírtam, hogy nem jött meg a pénz, azt mondta bemegy a postára, és érdeklődik. A postán azt tudta meg, hogy a levél eltűnt, ekkor megígérte hogy megtéríti a káromat. Mindig bankszámlaszámot kéreget, én pedig azt kérem tőle hogy címre utaljon. Ezt nem képes megtenni [Az ügy vége az lett hogy emberem küldött kárpótlásként 5000 Forintot, mindezt körülbelül egy hónapnyi e-mailezés, sok elvsztegetett idő és rengeteg idegeskedés után]. Akadt már olyan is hogy azt beszéltük meg, együtt adjuk fel (ezt csak azért kértem, mert újonc volt, nem rendelkezett minősítéssel, és előre küldést kért), és nem küldte el. Direkt vártam addig amikor megígérte, hogy bemásolja a feladóvevényt. Természetesen nem tette, sőt egész nap nem reagált. Persze ilyenkor hivatkoznak mindenre, de már tudom honnan fúj a szél.

Igaz a két kiemelt eset nem a Hardveraprón történt (a harmadik viszont sajnos igen), azért úgy gondolom szolgálnak elég tanulsággal. Sok olyan ember van, aki az újoncokat kihasználva akar pénzhez jutni. Érdemes olyan embertől venni, aki már rendelkezik valamilyen minősítéssel, és a saját adatait adja meg (IWIWen érdemes utánanézni). A régi motorosokban többnyire meg lehet bízni (senior, őstag, PH addikt!), de akadtak már erre is ellenpéldák (djtoomi). Én a félreértések elkerülése végett a személyes adataim közé a Vatera privát oldalam címét is belinkeltem, így azért hitelesebb a dolog szerintem.

Mindenkinek további jó és biztonságos üzletelést kívánok!

Hozzászólások

(#1) gamerkiller


gamerkiller
senior tag

Szerencsére nekem még nem akadt gondom a hardver aprón ilyennel, pedig volt aki már előre is küldte a procit (HERR Z).. Nem értem miért jó 10-20k-ért feltenni a becsületet, stb..

[ Szerkesztve ]

Sony PSP Slim & Lite + 8Gb, Nokia N Series 73 + 2Gb ¤¤ Steam: hayhap4pa ¤¤ Bad Company 2 : Hayh4

(#2) Gergő_ válasza gamerkiller (#1) üzenetére


Gergő_
őstag

az olyanoknak nincsen becsülete...
múltkor olvastam egy jót a kivel érdemes vigyázni totyikban:
srácnak megérkezett a táp, lefüstölte, aztán szétszedte és azt mondta h már eleve rossz volt(akkor minek dugta rá a csodamasinára??)
és persze követelte vissza a pénzét
feletehetően fordítva dugta a tápot... vagy rossz volt de akkor minek dugta rá, minek szedte szét....

(#3) Vakegérke

Óvatosan meglesem, hogy kivel boltolok. Legyen ez akár itt, akár vaterás akció. Lekopogom, még nem vertek át.

Szép szolidan, szép szolidan, elvégre nem vagyunk otromba állatok... (KFT) Birodalmi Szóvivő és Békenagykövet (:L topic)

(#4) rep3at válasza Vakegérke (#3) üzenetére


rep3at
őstag

Sajnos a becsület és a közös tisztelet, mint olyan ma már nagyon ritkán található meg, ezért is örülök ha olyan ember akad a horgomra aki korrekt és becsületes. Ritka az ilyen, de inkább várok, mint hogy elsiessem és beleugorjak egy csapdába.

Amúgy én is utánanézek a dolgoknak, mikor cserélek/vásárolok. Ha ez történetesen expresszen, aproneten vagy itt mobilarenán megy, akkor az első kör az IWIWes ellenőrzés, mert gyakori a más név megadása. Vaterán általában végigolvasom az értékeléseket, itt nekem ennyi elég. Nem sokan vállalnák pl. hogy árnyék vetül 40 pozitívukra egy friss negatívval.

Várom a tanulsággal szolgáló átveréses történeteket! Hátha tudunk valamit tenni az ügy érdekében!

Forward thinking. كرر

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.