2019. március 26., kedd

Gyorskeresés

Minden kezdet nehéz...na de ennyire? (egy strébernek tituált lány története)

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok. Renáta vagyok, 16 éves, átlagos kamaszlány. Röviden ennyit magamról, bele is vágnék a történetbe. 2011. szeptember 1. napján megkezdtem a középiskolai tanulmányaimat. Eredetileg gimnáziumba szerettem volna menni, de sajnos nem volt elég az átlagom, hogy felvegyenek az általam kiválasztott gimnáziumba, (4,6 a követelmény, én csak 4,2 voltam. :O ) ezért egy közgazdasági szakközépiskolában kezdtem meg tanulmányaimat. Sajnos az általános iskolából egyetlen osztálytársam sem tartott velem, így teljesen egyedül kezdtem az új iskolában. Elhatároztam, hogy amennyire csak tőlem telik megpróbálom a legjobb jegyeket produkálni, ami sikerült is viszont pont ezért nem vagyok az osztály kedvence. A félévi bizonyítványom színötös lett, félévig ötösnél rosszabb jegyem egyetlen tantárgyból sincs (és azóta is csak ötös osztályzatokat kapok). Mielőtt megköveznétek, nem hencegni akarok ezzel (bár ettől függetlenül büszke vagyok magamra, hogy kitűztem magam elé egy célt és azt úgy néz ki, hogy sikeresen teljesítem is), csak el kell mondanom ahhoz, hogy teljesen megismerjétek a helyzetemet. Mostanra mondhatni, hogy sikerült magam megutáltatni az egész osztállyal. Félévkor rajtam kívül nem volt olyan tanuló köztünk, aki ne bukott volna legalább egy tantárgyból. Pedig én kb. minden dolgozatnál próbálok segíteni, azzal kezdem, hogy egy kis papírra leírom a válaszokat és körbeadom. A padtársam dolgozatát az esetek 95%-ában én írom, ennek ellenére senki nem kedvel az osztályban. Szerencsére már nem sokáig kell idejárnom, a 10. évet már abban a gimnáziumban kezdem, ahová nem sikerült először bejutni. Egyébként volt már valaki ilyen helyzetben?

Hozzászólások

(#1) chevron7


chevron7
(újonc)

Ha utálnak nem hiszem, hogy ezért. Ha meg jövőre másik suli, akkor ne is érdekeljen.

(#2) Athlon64+


Athlon64+
(őstag)

És mi lenne, ha leszarnád a többieket?

(#3) e=mc²


e=mc²
(őstag)

Amit ok meg nem tudnak az az, hogy tanulni kell, ha mondjuk nem akarsz havi 80e-ert gurcolni.

Jol csinalod, tegyel is meg mindent azert, hogy igy maradj. Hallgass a kollegara es nagy ivben szarj mindenkire!

Ambulimax Provider

(#4) Drenadar válasza e=mc² (#3) üzenetére


Drenadar
(PH! kedvence)

én átérzem a kiscsaj helyzetét, mert nem jó napi 8 órát azokkal eltölteni akik utálnak, és a fiatalabb korosztály még inkább ezt érezteti is...

Szerintem ha érdekel a jó viszony, akkor azt ne tanulással/segítéssel próbáld elérni, hanem szocializálódj velük :D

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Mix 2

(#5) Szten Márs


Szten Márs
(PH! nagyúr)

Kapaszkodsz, ez nem jó. Azzal, hogy megírod a padtárad dolgozatát, hogy körbeküldöd a válaszokat kis papíron - ezzel kihasználható és kihasználandó tagja leszel a közösségnek. Nem is tudom hogy magyarázzam, de ez egy kicsit behódoló cselekedet, és a többiek pedig erre lecsapnak. Tényleg arról van szó, hogy azt látják, hogy van egy csaj, baromira kapaszkodik, hogy vegyék észre, emiatt megtesz bármit, ilyesmit is, és ezt ki fogják használni, ezt fogod jelenteni nekik. És akit kihasználnak, azt nem fogják becsülni.

Ha innentől elkezded leszarni őket, nem megcsinálni a dolgozatukat, nem körbeküldeni a papírt, nem lesz jobb, mert nem fogják érteni mi történt. Úgy érzik, hoyg ez nekik jár tőled, és eleinte nem fogja segíteni azt, hogy kitörj ebből a szerepből, csak dühösek lesznek. Hosszú távon viszont segítené - de neked már, ha minden igaz, nincs hosszú távod ebben az iskolában. Mindenesetre a következő suliba ne így kezd. Akkor tudnak a többiek becsülni, ha becsülöd magad. Ha nem tartod magad egy, hmm, nem szolgának, mert ez nagyon csúnya szó, de segélyközpontnak. Legalábbis ilyen téren, ahogy most teszed. Ha olyannak segítesz így, akivel már van valami baráti kapcsolatod (tényleg baráti, nem pedig csak te akarod, hogy az legyen!), és csak ritkán, egy-egy alkalommal teszed ezt meg, az más... de így ne.

Valahol a lényeg ott van, hogy nem kell akarni, hogy hűde szeressenek, ne eszerint cselekedj, ne ez legyen a tetteid mozgatórugója, mert akkor ilyesmi lesz belőle - ez kb. garantált. Ha nem görcsösen szeretnéd azt, hogy elfogadjanak egy új közösségben, hanem ha bekerültél oda, képes vagy természetesen viselkedni, ellenni másokkal, egyenrangúan kezelni belül magad velük, és eszerint viszonyulni hozzájuk, ha tudsz felszabadult lenni (és felszabadult is csak úgy lehetsz, ha egyenrangúan kezeled magad velük), ha tudsz nem foglalkozni a visszautasítással (úgy értve, hoyg nem felvenni és nem meginogni miatta), a közeledést meg természetesen és könnyedén fogadni, akkor lehet valami. De hagyd el a görcsösen tudatos részt. :)

És legyél is büszke magadra a jegyeid miatt, mert tényleg jól csinálod - kitűztél egy célt magad elé, és megvalósítod, szép! :) Csak így tovább ezen a téren! És nem, nem attól fognak a többiek szeretni, vagy utálni, hogy milyen tanuló vagy, ez kb. mellékes, a mellette mutatott viselkedésed az, ami lényeges.

[ Szerkesztve ]

Nobody exists on purpose, nobody belongs anywhere, everybody's gonna die... come watch TV!

(#6) DeFranco válasza Szten Márs (#5) üzenetére


DeFranco
(PH! nagyúr)

+99 :) Teljesen egyetértek. :)

@ Renata96: a jegyeid tényleg szépek, gratulálok, így kell, sőt, csak így lehet. Egy valamire viszont figyelj oda, élj is mellette, "élni" is tanulj meg, mert különben csak egy nagy lehetőség leszel, más nem. Meg kell tanulni a szociális életedet alakítani (itt vagy most), meg kell tanulni ügyeskedni, trükközni, meg kell tanulni a fiúkat kezelni (fontosabb, mint hinnéd, az életed múlhat a párválasztáson). Stb. stb. A könyvek rendkívül fontosak, de viszonylag kiszámíthatóak, mellette az életet is meg kell tanulnod, és ennek most van itt az ideje, pontosan abban a korban vagy, két év múlva már kicsit késő lesz.

[ Szerkesztve ]

(#7) baluka26 válasza Szten Márs (#5) üzenetére


baluka26
(PH! nagyúr)

Igy van!

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#8) Egorov


Egorov
(fanatikus tag)

Renata96
(* A felhasználó jogait az Alapelvek sorozatos megsértése miatt végleg felfüggesztettük!)

Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!

(#9) Drenadar


Drenadar
(PH! kedvence)

Asszem Renáta nem fog válaszolni...

Miért moderáltuk fórum?

majdnem egy perccel lassabb voltam :D de nekem link is van :P
Ugyanakkor nem értem, hogy klón lenne? Ilyen bejegyzéssel? ha valami troll dolog lenne megérteném, de még a vesszőket is tudta hova kell tenni :D

[ Szerkesztve ]

Alienware 13 R3 & :) Xiaomi Mix 2

(#10) baluka26


baluka26
(PH! nagyúr)

Mondjuk így belegondolva, 16 évesen elsős, az necces. De legalábbis ritka.

[ Szerkesztve ]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.