2023. január 27., péntek

Gyorskeresés

Végre reggel

Írta: | Kulcsszavak: alvás . reggel . kv . cigi . balalajka . ne_olvasd_ezt_el . alvászavar

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Végre ez is eljött, reggel van...

Mi sem természetesebb, hogy felkel a nap, az emberek felébrednek, isznak egy KV-t és munkába vagy iskolába indulnának. De nem mindenki! Van aki ilyenkor ér haza, van aki már rég úton van, s van kinek még gyötrelmes órák vannak hátra egy műszakból. Meg van akinek nincsen kedve aludni, és számára nem ébredéssel kezdődik a nap. Mert egy szemet sem aludt.

Egy ideje már heti rendszerességgel eljátszom, hogy olykor nem alszom. Nincs kedvem lefeküdni pihenni, mindenféle sületlenségeket álmodni. Kínok közt menekülni abszurd szörnyek elöl, szürreális valóságban botorkálni... No meg: Reggel felkelni borzasztó.
Ilyenkor meg megtudok nézni pár filmet, végigtudom pörgetni a webet. Okosodom, szórakozom, fáradok. Utóbbira is szükség van. Nekem legalábbis. Hétvégente odahaza délig alszom, és muszáj felkelnem délben, mert elhangzik a varázsszó: "EBÉD!" Olyankor lehetett macskajaj, atomcsapás, pillangókaki, búbánat az este folyamán, de én délben az asztalnál ülök és ebédelek a családdal. Azt követően egy KV és mostanában egy cigi is. Mindez a kertben, ahol csodálhatom közben a fáradságos munkával készített pavilont. (Apám és én raktuk össze, beletelt egy kis időbe. Főleg, hogy csak hétvégente voltam otthon.) Az otthon töltött heti két napban legalább alszom naponta 6-7 órát. ez engem pihentet. (Többnyire) Mikor eljövök onnan, és estére ide érek: Nem vagyok ahhoz fáradt, hogy aludjak.

Lehet abból nőtt ki ez a "szenvedély betegség", hogy kiskoromban a szüleim iskolaidő alatt órára pontosan parancsoltak az ágyba, lőtték a pizsit, mondván: "Aludni! Holnap Iskola!" Ilyenkor se TV, se LEGO, se számítógép. már 16 éves előfordult velem, hogy ha éjfélkor feküdtem le, hajnali egy órakor aludtam el, ha pedig este kilenckor, legkorábban éjfélkor. Ez pedig érthető: Fekve, sötét és csendes szobában nem fárad az ember.
De az is megeshet: Ez csak egy másik önpusztító életmód halvány jele.

Mire jó, hogy nem alszom? Jó páran kérdezik tőlem. A legelső válaszom mindig: "Hát nem kell felkelni!" :)
De ha belegondolunk semmire nem jó. Esetleg lehet filmet nézni. (ma megnéztem már 3-at + előtte dánlód) Játszani, vagy szörfölgetni a neten, mert itt nincsenek cápák. (legközelebb meg a k. kéjbórdon javítom meg a szpészt, mert naonnemjó)
Meg lehet logoutra is írni. Merthogy született már firkálmányom alvás helyett.

De, hogy trendi legyek jöjjön egy PRO-KONTRA:

PRO:
+ Alvás nélkül, nincs szörnyű ébredés.
+ Több idő jut munkára.
+ "egyedül" lehetünk, nem figyel ránk senki. alszanak, egy szinten túl már fel sem kelnek az alap zajokra.
+ Több idő jut a szórakozásra.
+ Tanulhatunk.

KONTRA:
- Át kell esni a holtponton, különben a következő nap bárhol elalszunk.
- Az anyagcsere nem lassul le arra a szintre, min alváskor. Több kaja, pia, cigi, stb.
- Ha sokat ülünk, a derekunk fájni fog.
- Ha sokat nézzük a monitort, a szemünk fog kifolyni.
- A következő napi alvásigény jócskán megnövekszik.

szerk: Haszontalan dolog a nemalvás, inkább aludni kell. :P

Ennyi kb.
De már sikerült is kielégíteni a fáradságra szomjazó retardált személyemet, meg a kaukázusi kefir is elfogy. A folyosóról nemsokára meghallom az ébredésre utaló zörejeket, és megyek a konyhára kávét főzni, hogy azt jó feketén, az udvaron, a jó hidegben, jól megigyam, egy jóleső cigaretta társaságában. Jó?

Hozzászólások

(#1) Thunderzolee


Thunderzolee
addikt

Baaahhhh.... nem mondod, h muszály aludni... :U

Am én is sokat "virrasztok".. ilyenkor az szokott eszembe lenni, h vajon a német katonák a II. Világháborúban pl. amikor Oroszország felé nyomultak, hogyan bírhatták? :F

Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)

(#2) ReJim


ReJim
őstag

már megint.. most sem aludtam :(

</end.?>

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.