2019. július 16., kedd

Gyorskeresés

Android folder recovery.

Írta: | Kulcsszavak: android . data . folder . mappa . recovery . visszaállítás . backup

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hallo!
Androidon. Sony Xperia XA1-en pontosan, kitöröltem az egész Screenshot mappát, mert azt mutatta a google fotók, hogy mentve vannak a felhőbe. Ám nem mentette el most vettem észre 7 nap után...
Próbálkoztam android data recoverykkel mint a Phonepaw, a diskdigger, stb, és nem jött össze, mert volt amelyikért fizetni kellett, és volt amelyiknél a telefon csatlakozásakor sem scannelte be, kérte hogy csatlakoztassam a telefont, de mikor kihúztam onnan próba gyanánt, azt írta, hogy a csatlakozás elveszett, dugjam vissza.Nagyon fontos lenne nekem ez, szóval örülnék, ha tudna valaki eredményesen segíteni! :)
Backupot egy hónapja csinált a telefon szóval az nem tartalmazza amikre szükségem van.

Hozzászólások

(#1) kac


kac
(újonc)

Hello, úgy gondolom 2 lehetőség van, a siker viszont azon múlik, hogy mennyit használtad azóta a telefont (csak logikailag törölt fájlok ténylegesen felül lettek-e írva az oprendszer által).

1. Az egyszerűbb eset: Amennyiben a kérdéses alkönyvtár az sd kártyán van, akkor akár egy kártyaolvasó segítségével csinálsz dd-vel vagy egyébbel az sd kártyáról egy image file-t, és azon dolgozva photrec segítségével visszaállítod a törölt fájlokat.

2. A bonyolultabb: Ha az alkönyvtár a telefon flash meghajtóján van, akkor ki kell nyitnod a bootloadert, és recovery módban kell készítened róla adb-vel egy image fájlt, amire szintén mehet a photorec.

[photorec]
[adb]

(#2) Reflax válasza kac (#1) üzenetére


Reflax
(újonc)
LOGOUT blog

Belső tárhelyen van minden. Nem használok SD kártyát. Szóval a belső tárhely bootloaderjét hogy nyitom ki, és hogy csinálom az adbvel? Gépen? Telefonon?

(#3) kac válasza Reflax (#2) üzenetére


kac
(újonc)

Sok mindennek utána kell olvasnod, a kockázatoknak is, én csak instrukciókat adok! Például lehet, hogy a bootloader nyitása adatvesztést okoz, ezért mindenképp ajánlatos egy biztonsági mentés! Rosszabb esetben téglásíthatod is telefonod, ezért mindent csak saját felelősségedre csinálj!

1. engedélyezed az usb debugging módot [hétszer koppintasz a build numberre, majd usb deb. enable]
2. a bootloader kinyitását a sony honlapján megtalálod
3. pc-ről újraindítod bootloader módban [adb reboot bootloader], és felteszed mondjuk a twrp recovery-t [fastboot flash recovery twrp...]
4. pc-ről újraindítod recovery módban [adb reboot recovery]
5. pc-ről elkészíted az image file-t [adb pull /dev/block/mmcblk0 image_neve.img]
6. pc-n elindítod a fájl visszaállítást [photorec image_neve.img], itt érdemes csak a jpg-t kiválasztani

Ezek csak rövid leírásai a lépéseknek, ha fontosak az elvesztett adatok, tájékozódj alaposabban. Én most megcsináltam (xiaomi redmi note 4-en), és sikerült visszaállítanom egy frissen letörölt fényképet.

[ Szerkesztve ]

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.