2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Viszlát Phenom II X4 965! Üdvözöllek i5-4460!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Pár hete eladtam a Gigabyte 970A-UD3 lapot (rev. 1.1) a benne lévő Phenom II X4 965 processzorral (CPU: 3,8Ghz, CPU NB: 2,6Ghz) és a CM Hyper TX3 hűtővel, hogy i5-re váltsak. Mivel két hónapja lett pasztázva, és a TX3 ventilátor felfogatása egy rossz vicc, így egyben adtam a srácnak, aki nem ellenkezett, jobbnak látta ha kihagyja a szerelős részt. Délelőtt még pörgött a BF4, megalkudtunk és délután vitte is a pakkot. Viberen még segítettem neki beállítani a memóriákat, és megtalálni a legújabb drivereket.
Ezúton is szeretném kérni, hogy értékelje végre a jegelt hirdetést, mert rengeteg pontom veszett már oda az elmúlt években!

Az elköszönő csomag:

Sajnos a Skylake i5-6500-ra és DDR4-re váltás jelentősen többe került volna, végül a Haswell Refresh i5-4460 mellett döntöttem.
Vettem egy új ASUS B85M-GAMER alaplapot, és sikerült apróról vennem egy pár hónapos példányt, így olcsón kijöttem a dologból. Mikor össze akartam rakni, kiderült hogy odaadtam a Phenommal az összes házhoz kapott csavart, így kicsit dühös voltam, de szerencsére egy régi MSI alaplap dobozában találtam egy csomaggal. CM E2 pasztával kentem meg, és Windows telepítés után indítottam egy AIDA64 stabilitás tesztet.


Nemsokára befejezek egy hosszabb cikket az eddigi számítógépeimről (1997-2016), abban bővebben írok róla, és fotókat is csinálok.
MOD:
Írtam még egy bejegyzést az előbb (Régi konfig takarítása), de úgy vettem észre hogy mindig csak a legfrissebbet mutatja a főoldalon.

Hozzászólások

(#1) Mokó


Mokó
aktív tag

Gratula a masinához.Nagyot léptél előre.Amd fanok ezt ne olvassák el,phenomm ii x6-ról mentem haswell i3-ra és erősebb :K Nem hiszed?Itt pár személyes benchmark...

(#2) Csupingo


Csupingo
veterán

Ez eddig jó, de lesz majd konklúzió is?

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#3) Mokó


Mokó
aktív tag

Konklúziónak tippelném;minimum FPS-ek radikális növekedése,az átlag és maximum arányos növekedése.

(#4) Csupingo válasza Mokó (#3) üzenetére


Csupingo
veterán

Én is ilyesmire számítok, csak szerettem volna már látni. Biztos kisimúlnak a ráncok.

Villám Shakesespeare... Főnök, ha zavarja a fogsora, vegye ki! (M-N)

(#5) Mokó válasza Csupingo (#4) üzenetére


Mokó
aktív tag

Ugyanezt mondom,mindenestre megvárjuk a választ majd :-)

(#6) djculture


djculture
félisten

Dettó ilyen váltás volt nekem is tavasszal még. Hát a konklúzió annyi volt hogy nagy marha voltam hogy idáig kínlódtam a phenom-al, nagyon gyenge már. Rengeteg baj volt játékokban a laggal ami megszűnt, GtaV-ben de még egy left 4 dead 2 multiban is érezhető pedig az ősrégi játék mégis lagolt néha orosz szerveren ahol rengetegen vannak.

[ Szerkesztve ]

(#7) Mokó válasza djculture (#6) üzenetére


Mokó
aktív tag

Átmentem anno "fenom" 4 ről 6 magra és megmondom mi történt;GTA IV minimum FPS javult (nem emlékszem pontosan csak tájékoztató jellegű) 17 ről 19 FPS (modok meg minden kutyafüle) egyetlen helyen volt előrelépés;BF4-ben érezhetően jobb lett.Jah meg akkor jött ki a Far Cry 4,nah azzal is elég jól elboldogult 6 mag 2.4Ghz-en.... (nem volt rendes hűtőm,gyári pedig pocsék,lefojtottam-alulfeszeltem és csókolom) Far Cry 3 szarabb volt igy,4-ik résznél azért optimalizáltak....

(#8) djculture válasza Mokó (#7) üzenetére


djculture
félisten

Most már az idő is megoldotta a kérdést eddig három játék nem indul el már vele sse4.1 hiánya miatt és jön még jó pár. Szóval aki újabb címekkel akar játszani annak nincs más lehetősége vagy fx-re vált vagy vesz új intel platformot.

(#9) Shing válasza Mokó (#1) üzenetére


Shing
őstag

Nem kell AMD fannak lenni, aki nem ért hozzá Intelen belül is lenézi az I3-at "az csak kééét mag, játékho' minimum IIII5!". Már egy G4500 is szénné gyaláz egy Phenom II-t hiába 2 magos, persze már vannak olyan játékok amik annyira durván több szálra vannak optimalizálva, hogy muszáj az i3...

(#10) Mokó válasza djculture (#8) üzenetére


Mokó
aktív tag

Cikkemben leirtam FX számomra nem opció.Elárulod melyik játék kér SSE4.1-et?Nem vagyok nagy gémer,kíváncsiságból kérdem.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.