2023. február 2., csütörtök

Gyorskeresés

Audio Technica ATH-A500 ART Monitor fejhallgató

Írta: | Kulcsszavak: Fejhallgató

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Bevezető:
Mielőtt belekezdenék, szeretném leszögezni, hogy ez nem teszt akar lenni, hanem egy személyes vélemény, nem használtam semmilyen műszert a blogban lévő véleményem alátámasztására, ezért kérlek benneteket ezt ne is kérjétek számon tőlem. Köszönöm. A fejhallgatót 4 hónapja vásároltam meg a hangszerker.hu webshopjából, ára akkor, kiszállítással 35k volt (most 34k szállítás nélkül). Olyan fejhallgatót akartam, ami kielégíti minden igényemet, de leginkább a zeneit, előtte volt egy Philips HP250-em, utána egy hétig AKG K141 studio, majd 2 hónapig Sennheiser HD555. Ezek közül a Sennheiser tetszett a legjobban, de mégsem voltam maradéktalanul megelégedve vele, talán furcsa volt az előzőkhöz képest , de szép hangja volt ( az akg nál valószínű a gyenge erősítés eredményezte azt a hangot ami nem tetszett, 600ohm-ak azért kell kakaó :D ). A sennheisernél mással volt a gond, nem tudom leírni, de valamiért annyira nem jött be a hangja, lehet nem valók nekem a nyitottak. :F Utána megváltam a HD555-től és megrendeltem az A500-at.

Első benyomások:

Mikor megjött a futár az A500-al, dolgoztam, mikor érte mentem, az volt az első benyomásom, hogy "hű vazze mekkora ez, jó nagy dög :D " a fejhallgató fülkagylói nem sokkal voltak kisebbek, mint egy dvd lemez, a Sennheiser HD555 méretéhez képest is nagynak tűnt.

Haza vittem, kibontottam, a doboz tartalmazott egy kis könyvet, valamint egy garanciapapírt és egy 3,5mm->6mm jack átalakítót.

Ezután felhelyeztem a nem túl nagy fejemre, olyan érzés volt mint, ha egy téli sapkát raktam volna fel. Nagyon kényelmes volt nem is lehet az előző 3-al egy lapon említeni, sok órás viselés után sem lehet észrevenni, hogy rajtad van, ez elsősorban a 3d szárnyak miatt is van, amik alkalmazkodnak a fej méretéhez, ezért nem is lehet állítani külön a méretet rajta.

A kábelezése nem gumis mint a Sennheser-nél vagy az akg-nál, hanem szövet, egyetlen bajom vele, hogy kunkorodik, azonkívül strapabíró és minőségibb hatást kelt, mint gumis társa, és nem is töredezik.

A fülkagyló nem fix, mozog minden irányba valamennyit. Maga a fejhallgató elég masszív darab, vastag minőségi műanyagokat tartalmaz, a fülkagyló felfogatása fémmel van megoldva. Súlya 290g, ami nem kevés. Erősítést jobban igényli, mint a Sennhesier HD555, de egy integrált hangkártya elboldogul vele, ha nem is könnyen, X-fi titanium-ra kötve elég tűrhetően hangos, én azért a biztonság kedvéért rákötöttem az onkyo erősítőm fejhallgató bemenetére az erősítő össze van kötve a hangkártyával analóg kábelezéssel, ami már bőven elég kakaót ad neki.

A hangja:
A zenéket a Cowon Jetaudio nevű lejátszójával hallgattam, egyrésze Flac formátumú volt, a másik része jobb minőségű mp3. A hangja első hallgatásnál elég gyér volt a Sennheiser HD555 képest, mondhatni , hogy doboz hangja volt. De nem csüggedtem, elindítottam különböző bejárató hangokat a gépen, majd 5 órán át békén hagytam, 5 óra után belehallgattam egy zenébe, és nagyon sokat változott a hangja, mint ha nem is ugyan az a fejhallgató lenne, kitisztult mind a mély a közép és magas hang, teljesen más volt az összkép semmilyen equalizert vagy más kiemelést nem alkalmaztam. A Sennehiser HD555 képest valamivel gyengébb benne a közép, de a magas tisztább a mély meg másabb :D. A pörgősebb zenék terén dinamikusabbnak éreztem, nem volt altató hangja, nem erőlködött . A tere zártságához képest, nagy, de még a HD555 képest is. Ezt több fórumon alá is támasztották. Semmilyen térnövelő hülyeséget nem kell rá alkalmazni se filmezésnél se játékok alatt, mert az csak ront a helyzeten, így jó ahogy van. Az összhatással minden téren meg voltam elégedve vele, úgy szól ahogy kell, kicsit tisztább közép lehetett volna benne, de ennyiért nem is várok többet tőle, az már más kategória lenne. Zártsága révén 10dB zajt szűr ki a külvilágból.

Összesítés:
Összességében elmondhatom 4 hónap használat után, hogy egy kiváló hangú, minőségi fejhallgatót vettem, és nem bántam meg a kiadott összeget rá, végül is egy időtálló eszközről beszélünk, általában nem évente cseréli az ember elavultsága miatt. Mióta meg van, hangafalon nagyon ritkán hallgatok zenét, ez azért jelent valamit. :)

Pár kép:

A fejhallgató adatai:

Típus: Zárt dinamikus
Meghajtó: 53 mm, Bobbin-típusú CCAW lengőtekercs, Neodímium mágnes
Frekvenciatartomány: 5~30,000 Hz
Maximális teljesítmény: 500 mW
Hangnyomásszint (érzékenység): 100 dB/mW
Impedancia: 64 Ω
Nettó tömeg (kábel nélkül): 290 g
Csatlakozó: 3,5 mm aranyozott sztereó csatlakozó
Kábel: 3 m / OFC / Egyoldalú
Kiegészítők: Levehető 1/4" (6,3 mm) csatlakozó

Köszönöm, hogy végigolvastátok a bejegyzést!

Üdvözlettel: Recon666

Hozzászólások

(#1) baluka26


baluka26
veterán

Klassz cikk, klassz cucc!
Nem volt még ilyen a fejemen, de egy Senn HD555-nél kényelmesebbet elképzelni sem tudnék :)
Összességében :C

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#2) Recon666 válasza baluka26 (#1) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Köszönöm szépen, egyszer ,ha teheted próbáld fel, és meglátod van élet a Sennheiser HD555 után. :DDD

(#3) attika89


attika89
senior tag

Jó kis cikk lett! :C
Tényleg nem kis darab ez a fejhallgató :)
Egy darabig én is szemeztem az A500-al és az AD700-al, de végül M50 lett belőle...
Előbbieket sajna még nem hallottam, de az M50-el meg vagyok elégedve egyenlőre :DDD

fountain pen user | Samsung S22 Ultra |

(#4) Recon666 válasza attika89 (#3) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Köszönöm :R , az biztos hogy, egy jó nagy dög, szerintem az M50 sem panaszkodhatsz.

(#5) baluka26 válasza Recon666 (#2) üzenetére


baluka26
veterán

A lila ATH AD700 tetszik nekem különösen :)
Legszebb dög a HD25-HD600/650 után :)

[ Szerkesztve ]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#6) Recon666 válasza baluka26 (#5) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Az nekem is tetszik, de ezek méginkább: W5000 L3000 W1000, de ezek már nem a mi árketegóriánk:D

[ Szerkesztve ]

(#7) baluka26 válasza Recon666 (#6) üzenetére


baluka26
veterán

A bőr dög (L)
Ezek bőven az exkluzív kategóriában vannak, nem a kommerszben :D

[ Szerkesztve ]

They said I once was lost, but now I'm truly found. || Eladó Eastpak hátizsák: http://tinyurl.com/balutaska

(#8) Recon666 válasza baluka26 (#7) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Talán egyszer a W1000-re lesz esélyem :DDD

(#9) rolkaDb


rolkaDb
aktív tag

Jó kis fejhallgató és jó cikk lett. :R :DDD

(#10) Recon666 válasza rolkaDb (#9) üzenetére


Recon666
Közösségépítő

Köszönöm :R

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.