2023. január 30., hétfő

Gyorskeresés

Speedlink Styx újraélesztés

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ismerős körökből kaptam egy pár rossz egeret, mivel szükségem volt az előző cikkemben írt Genius Traveller 100V-hez egy görgőre, "enyhén" elkopott, defektes lett az évek során.

Ezen rágcsálók között érkezett egy "Speedlink Styx Gaming Mouse".

Mondom: "hö?". Ez egy 7 gombos, 3 válaszható dpi felbontást kezelő, állítható színű világító görgős GAMER egér! :D
Egy kocka átlagos felhasználó használhatta, az állapota szép volt, de működésképtelen. A géphez csatlakoztatva, hibaüzeneteket dobott a vindóz, maga az egér nem kapcsolt be, valamint a jobb egérgombja használhatatlan volt.

Hé! Ez javítható! Kontakt hiba biztos, gombját megoldom, jobb lesz mint újkorában! :D

Neki is láttam...
Első lépésként szétszedtem, megnézni mi újság van odabent. A csavarok a korongok alatt voltak, nem volt nehéz megtalálni.

Leszedve a markolatot, észrevettem, hogy a jobb egérgomb, csupán egy műanyag pöcök letörése miatt nem működött. Ezt könnyebb megoldani, mint ha a mikrokapcsolója romlott volna el.

A kábellel mindent rendben találtam, a laptól az usb csatlakozóig.

"Tapasztalat" alapján a kábelek többsége egyből az egérnél, mindjárt a "kilépési" pontnál törik meg.

Ebből kiindulva, a lapon lévő forrasztások után pár centivel elvágtam a drótokat, kihúztam az egérből és bő ráhagyással egy 10-15cm-t levágtam belőle.

Ez megvolt. Következő lépésként vissza kell forrasztani az "új" kábelrészt. Nem volt egyszerű mutatvány. De meg lett oldva :D
Ki kellett hozzá vennem a lapot az egérből, máskülönben abszolút nem lehetett volna hozzáférni a forrasztáshoz és a drótokhoz. A kiszerelés a műanyag borítás és a felszerelt súlyok miatt elég macerás volt. De végül is kis bíbelődés után megadta magát, kijött.

Viszont az optika rögzítését egyszer használatosra tervezték, így az eltörött. :((

A forrasztás után visszatenni a lapot a helyére ... na AZ mutatvány volt! Soha többet :DDD

Még szétszerelt állapotban kipróbáltam azért hogy működik-e egyáltalán...

és IGEN!

Belőttem az optikát a megfelelő helyre (mert volt egy centis ide oda játéka). No de mivel a rögzítője eltörött, egy alternatív megoldáshoz folyamodtam.
Fogtam egy papírlapot, levágtam belőle egy 5cm x 1cm-es szeletet. Összehajtogattam elég kis méretűre, majd ezt "ékeltem" be az egér műanyag váza és az optika tartója közé. Atom biztosra sikerült, földrengéskor sem fog onnan kijönni.

Természetesen ki is próbáltam ezzel a beállítással. Tökéletes. :K

Összeszerelés. Nem volt nehéz. Csavarokat a helyére, ledeket a helyükre állítani, a markolat belső részében a mikrokapcsolókat rögzíteni, majd visszatenni a markolatot...

DE!
Előtte a markolat alsó feléhez, ahol eltörött a műanyag pöcök ami a mikrokapcsolóhoz ért, rögzítettem olvasztásos módszerrel még műanyagot :N Először ragasztóval próbáltam, de sehogy nem jött össze, ezért maradtam az olvasztásnál.

Szuperül sikerült, pár óra szöszölés után életre keltettem eme remek egeret :)

Nagyszerűűűűűűűűűűűűűűűűűű :DD

Köszi, hogy elolvastad a cikkem! :R

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.