2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Nem bírom már veled!

Írta: | Kulcsszavak: szerelmi dráma . gépfejlesztés . új konfiguráció . szakítás

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hát igen, szép kapcsolat volt. Lassan három éve együtt vagyunk. Emlékszem, az elején még minden simán ment, nagyon sok örömet leltem benned, hosszú órákat töltöttünk együtt. Mindig itt voltál, ha vigaszra volt szükségem.
De valami megváltozott. Mostanában nem érzem benned azt a lendületet és kitartást, amit az elején. Ez van, sajnos megöregedtél. Három év a Tefélédnek nagyon hosszú idő. Lehet, hogy én vagyok a hálátlan? Önző vagyok, hogy mindig csak magara gondolok? Lehet. De az új munkám sajnos nem engedi meg, hogy órák hosszát üljek melletted és dédelgesselek. Nekem valaki olyan kell, aki tudja velem tartani az iramot. Olyan, aki nem maradozik le, nem ül órák hosszat egy probléma fölött, nem gondolkodik fölösleges dolgokon, hanem cselekszik.
Sajnálom, de a kapcsolatunknak lassan vége. Szép volt, jó volt, ezért köszönök is mindent amit tőled kaptam, de tovább kell lépnünk. Ne izgulj, gondoskodni fogok róla, hogy jó helyre kerülj, olyanhoz aki ugyanúgy szeret majd, mint én régen, aki türelmesebb mint én, és elviseli minden apró különcséged.
De ugye, azért barátok maradunk?

Még mielőtt valaki megijedne, tisztáznék valamit:

Új gép LESZ. Eldöntöttem. Sokáig gondolkodtam, hogy laptop, vagy asztali, ITX vagy ATX, azon pedig még mindig gondolkodom, hogy pontosan melyik platform, belevágjak-e egy kifutó felsőkategóriásba, vagy türelemmel várjam meg a következő generációt. Ezt még nem tudom. Azt tudom, hogy muszáj, rá vagyok kényszerülve. Ez a mostani sem rossz, viszont az újabb keletű igényeimet már nem tudja kiszolgálni.

Az elképzelés

2010.09.16

LanCool PC-K62 - örömmel tölt el, hogy eljutottunk a megfizethető, minőségi házak korszakáig. Akinek nem világos, ezek rendhagyó Lian Li házak. Lian Liék készítik, "finest quality, Made in Taiwan", de megfizethető, mert alumínium helyett acélból és ABSből készül. Kell. Egyenlőre egy biztos pontja van a következő konfigurációmnak, ez az. :)

LanCool Dragonlord PC-K62 bemutató

Van még egy, pontosabban két dolog, amiben majdnemhogy biztosnak érzem magam. Az egyik, egy 4 magos Intel processzor. Semmi bajom az AMDvel, volt is és szerintem lesz is, viszont most az utolsó mikronnyi erőre is szükségem van, minden másodpercenként elvégzett művelet számít, ebben pedig valljuk be, általában a kékek viszik a pálmát. Persze ha a Bulldozerrel az AMD valami nagyot rak le az asztalra, akkor természetesen változtatok a véleményemen.
A másik a minimum 8GB ram. A fentiből talán már dereng, hogy ez most nem egy überbrutál jáccós gép lesz, meg nem is csak nézegetni készül. Ezen én dolgozni fogok. Persze néha becsúszhat egy-egy játék kikapcsolódás céljából, de alapvetően nem egy kétkártyás rendszerben gondolkodom.

Ha az anyagi vonzatát nézzük, egyenlőre amit meg tudok venni, az a házikó. Ez reményeim szerint a következő hónapban meg is fog történni.

Egy fontos dolgot kifelejtettem, pedig már ez is el van döntve, a beszerzésének időpontja pedig csak is tőke kérdése: SSD. Hatalmas méretű adathalmazokat generálok naponta többször is. A tárolásuk egyenlőre még nem probléma, azonban a számítógép használata ezek születése közben egyre inkább. Tudom, van aki már annak is örül, ha nem kell a böngészőre várni, miközben a vírusirtó a frissítéseket telepíti, nekem viszont fontos, hogy mikor mindkét mag ~90%os leterheltség körül jár, akkor se kelljen kimennem pisiszünetre, hanem közben is tudjam folytatni a melót.

Lábjegyzet magamnak: a 3000 forintos teszkós vezeték nélküli billentyűzetnek becézett szemetet az elsők között kell valami normálisra cserélnem.

2010.09.17

Kicsit nézelődtem, sajnos a helyzet nem egyszerű. Vehetek i5 750et egy H55 alaplappal, ezzel meglennék durván 65-70kból. Vennék mellé 2 4GBos GeIL EVO kitet, ami újabb ~62k, vagyis 130kból lenne egy pöpec kis félkonfigom. Sajnos azt nem tudom, mennyire lennék előrébb egy i7 860al és 4GB rammal, mivel sehol sem találtam az általam használt programról teljesítményinformációt HT-vel és nélküle. Bár igazság szerint nem szívesen adnék ki 55-70 ezret egy procira. 40.000-nél többet eddig még egyetlen számítógép alkatrészemért sem fizettem, és amíg nem nyerem meg az ötöslottót, addig ez szerintem így is marad. Ebből mondjuk a ram kicsit kilógna, de ha darabjával számolom akkor mégse. :DDD

Elméletben eddig elköltöttem ~150.000 forintot, és még se tápom, se VGAm nincs. Mármint van, de úgy néz ki tévedtem, amikor úgy gondoltam, hogy a sokszor felemlegetett programomnak elég lesz egy X1950PRO. Vagy az ATIs srácok cseszték el ezt a legacy drivert, vagy az általam jelenleg használt szoftververzió ilyen jellegű igényei magasabbak az elődöknél, nem tudom. A táp pedig egy 350Wos FSP, amivel nem is lenne semmi probléma, ha nem egy 95W TDPs procit szeretnék alávágni egy középkategóriás VGAval, plusz a tuning.

Szóval van még mit tenni, mire ebből kézzelfogható gépeccség lesz. :))

Sztéj túnd! :DDD

Hozzászólások

(#1) rolkaDb


rolkaDb
(senior tag)

Sok sikert ezek beszerzésére! :K :R

(#2) reandre válasza rolkaDb (#1) üzenetére


reandre
(tag)

:R
Én is remélem, hogy minden a tervek szerint megy majd, és sikerül beújítanom. Nagyon érik már ez a dolog.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.