2019. június 27., csütörtök

Gyorskeresés

Festékcsere avagy miért kell más autójára rányitni az ajtót

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Autótulajdonosok biztos tudják milyen kellemes érzés mikor ott hagyják "szemük fényét" az utcai parkolóban és mikor visszaérkeznek egy szép kis rányitásnyom és az elkövető hűlt helye marad utána. A 306-om egy anyós oldal felőli horpadást köszönhet így és a 206-ot mikor visszahoztam a festőtől 100%-os mikrokarctalanítás után, pár napja vettem észre, hogy valamelyik aberrált vezető oldalon oly szépen r (kb. 1 hónapja) ráverte az ajtót, hogy 5 centis nyomban ott van a festéknyom a kocsin meg egy horpadás is. Persze volt olyan intelligens és jól nevelt, hogy ott is hagyta a kocsit sérülten mindenféle nyom nélkül vagy azonosító nélkül. Nem egyszer láttam ilyen figyelmes embereket, hogy mikor szállnak ki és visszacsukódik az ajtó a lábukkal rásegítenek és a másik autóján áll meg a lendület és mint ha mi se történt volna megy tovább. Egyszer apám autójára úgy csapták rá az ajtót, hogy benne ültünk még és mint ha mi se történt volna az illető egy "bocs" szót se kiengedve a száján bandukolt tovább. Természetesen azért megállítottuk egy kis miképpen gondolta ezt eszmecserére, de még majdnem neki állt feljebb, hogy raboljuk a drága idejét, meg, hogy ő siet nem ér rá ilyeneket figyelni... Szóval hiába vigyázol/óvod a kocsid ha az ilyen gyökerek lelkiismeret furdalás nélkül leamortizálják a tiédet és még a megbánás szikrája is hiányzik belőle.

Hozzászólások

(#1) Kolondrum


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Mert a történet nem egy résztvevős.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#2) rdt89 válasza Kolondrum (#1) üzenetére


rdt89
(őstag)
LOGOUT blog

Sajnos ez így van

(#3) Mi5u


Mi5u
(kvázi-tag)

Te hiába félted és óvod, sokaknak csak használati eszköz és lesz@rják ha rád nyitják az ajtót.
Mikor megvettem a mostani autóm, már a második héten beletoltak egy bevásárlókocsit...kicsit sem voltam ideges. Azóta eltelt 3 év, és 5-6 hasonló sérülés után már csak legyintek az egészre. :(

(#4) Fotonhámozó


Fotonhámozó
(senior tag)

A kocsimon 5 évvel ezelőtt 20-ig számoltam a rányitásnyomokat, inkább nem folytattam. Azóta szereztem még pár újabbat. Van köztük alig feltűnőtől horpadásos rányitásig mindenfajta sérülés. Annyira a béka ülepe van a másik vagyontárgyára való figyelés, mint amilyen a közlekedési morál. Legcélszerűbb lenne tankkal közlekedni.

A farkas imádott olvasni, zabálta a könyveket. Ezért ette meg a nagy i-t és a piros k-t.

(#5) Sanya


Sanya
(PH! nagyúr)

De amikor a paraszt beáll a drága kocsijával 2 parkolóhelyre a bevásárlóközpontban, lehet annak az az oka, hogy ezt elkerüljék.

Én ha beállok egy ilyen parkolóba, akkor megpróbálok a bejárattól a legtávolabb megállni, de ha visszaérek a parkolóba, már áll az új kocsim mellett két '94-es suzuki swift úgy, hogy szinte minden máshol üres a parkoló.

A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!

(#6) Kolondrum válasza Fotonhámozó (#4) üzenetére


Kolondrum
(PH! félisten)
LOGOUT blog

A társasház előtt közterületen parkolás ilyen. A tubi szr volt ami nálunk 2 percenként gondot okozott. Lemostam, parkol és azonnal telibe nyomta egy nyomi galamb.

Suzuki 99Le (1185kg) és Kawasaki 72Le (174kg). Egyik tartós, másik "lép". 195/65R15 Hankook téli 4-es eladó, 2014 év végi, 5mm. 10k, Dunakanyar. No posta! Képet püben!

(#7) flymi válasza Kolondrum (#6) üzenetére


flymi
(őstag)
LOGOUT blog

Ne is emlegesd a galambokat, múltkor úgy telibefosták egy nap alatt, h a színét se láttam.
Mosóban egy százassal rápróbáltam, nem vitte le a forró mosogatólé. Volt a kocsiban nedves törlőkendő, azzal kellett letörölgetnem előbb, utána tudtam lecsapatni.
Itt vidéken szerencsére azért nem olyan vészes a helyzet rányitással kapcsolatban.

Abit alaplapokat keresek gyűjteménybe! /// "A félelmet lazán arcul csapom és fricskát nyomok az orrára" (T.B.A)

(#8) Ghoosty


Ghoosty
(őstag)

Sajnos a másik autójára való rányitást nagyban segíti az a szerkezet, ami bizonyos pontoknál nyitva tartja az ajtót és ahogy nyitod, ugrik egyet, hogy beálljon abba a pontba.
Én használati tárgyként tekintek az autóra, így annyira nem zavarnak a kisebb horpadások ez miatt, viszont amikor nem tud a másik normálisan vezetni és ahogy kiáll vagy beáll a kocsi mellé és végighúzza az orrával, az már kiakaszt. Sajnos volt részem benne: valami piros autó elintézte a kocsim, de nem kicsit. "Természetesen" betétlap/elérhetőség nélkül gyorsan eltűnve a helyszínről, így azt sem tudom ki lehetett.

(#9) hcl


hcl
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Többek között ezért nem veszek csillivilli autót. Igényesség,meg minde, az szép dolig, de úgyis tele minden város tahóval. Idő kérdése, mikor húzzák meg...
Az Astrán lett egy piros csík,vsgy 10 centi. Nem kaptam infarktust.
De azért az ilyennek a kurva anyját.

Ugyanakkor a tahó parkolásra sem indok,hogy rányitják. Az meg más idejét pazarolja, ha nincs miattuk hely.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#10) kemotox válasza Ghoosty (#8) üzenetére


kemotox
(PH! addikt)

Ez nem igaz. Hiaba a szerkezet, ami ranyomja a masik kocsira az ajtot, attol meg ki lehet nyitni ovatosan. Van kulonbseg a finoman hozzaeres meg a rabaszas kozott.

[ Szerkesztve ]

Isten útjai kifürkészhetetlenek, de a tieid nem kellenek, hogy azok legyenek. Használd az indexet nyugodtan.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.