2020. július 2., csütörtök

Gyorskeresés

Fekete pénteki tapasztalatok!

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Mindig is pesszimista vagyok ezzel a fekete péntekkel kapcsolatban, pedig optimista lény lennék valójában a végletekig. Így ma adtam neki egy esélyt, hogy hát ha majd most sikerül vennem egy Tabletet nyomott áron (vagy egyáltalán sikerül most Tabletet találni, mert ami kicsit is megfelelne azok 70 ezertől vannak). Nos mielőtt lelőném a poént kicsit vegyük lépésről-lépésre sorba a debreceni "áruházakat". Maximális keretem 50 ezer forint és én pofátlan fráter ezért minimum HD kijelzőt és 2gb ramot, meg egy viszonylag jó processzort szeretnék kb. S400 szintűt, mert nem játszani kell a gépezet, de azért legyen benne egy minimális erőnlét. Lássuk mi történt eme roppant izgalmas és eseménydús napon. :)

1.
Első körben a kis Tesco-nál kezdtem (mikepércsi út), na mondom itt mindig kevesen vannak és cserébe az árukészlet is foghíjas, de hát ha majd most. Sajnos zátonyra futottam, mert 3 fajta Tablet volt, és azok is a nagy 20%-os kedvezményükkel annyiba kerültek, mint általában szoktak, csak felverték előtte az árakat jó szokásukhoz híven. Ennek a Tesconak az elektronikai feltöltöttsége 1 éve ugyan abból az árukészletből áll, én szerintem oda sose kerül ki semmi új, csak ami már több mint 1 éve ott pihen, kap egy nagy leárazást és ennyi.

2.
Nem adtam ám fel, mert mondtam magamnak, hogy ha a kicsibe alapból hiánycikk volt minden, majd az István úti nagy Tesco megmenti a napot. Hát szomorúan konstatáltam, hogy ott is ugyan az a felhozatal van. Na nem is időztem sokat itt, mert már úgy voltam vele, hogy most már nem baj ha nincs leárazva, egy elfogadható Tablet nélkül haza se megyek. Persze ehhez nem járult hozzá a Tesco egyik áruháza se, így átmentem az

3.
Auchan "web"áruházba (egy kis szarkazmus), de ebből már kikövetkeztethető, hogy ez az áruház is üres volt. Így gondoltam, mint egy hős harcos nem adom fel és mit nekem a már 25 km autókázás megyek tovább.

Mielőtt áttérnék a 4.-ik állomásra ehhez a 3 áruházhoz annyit hozzáfűznék, hogy fekete péntek ide-oda, mindig olyan vérszegény a felhozatal/választék, hogy két különböző paraméterű termék összehasonlítása is már bőség zavarát okozza.

4.
Euronics-ba libbentem ezek után át, itt volt választék, persze mind 1gb ram-os volt 50 ezer forintig, azok is alsó márkás hulladékok, utána szakadék és 90 ezertől volt 3gb ram-os, de értékelhetetlen processzoros Tablet (leírni se merem max spoilerezve Spreadtrum ). Ami tetszett volna az 110 ezer forint volt. Valljuk be a Snapdragon 652 processzor jó, de egy Tablet meghajtásáért ennyi pénzt elkérni érte, hogy a sim foglalaton is tudtak spórolni, (mert nem volt benne) kicsit sokalltam, pláne, hogy jobban felszerelt telefonokért se kérnek el ennyit ezzel a SOC-al a fedélzeten. Így utolsó elkeseredésemben átmentem a

5.
Media Markt áruházba. Itt olyan tömeg volt, hogy hering partyban mozogtunk. Megtaláltam szinte egyből a Lenovo Tab 4 8 készüléket. HD kijelzős volt, de annyira meseszépen kalibrált megjelenítővel, hogy szinte lemászott elém bábszínházazni. Snapdragon 425 processzor nem egy fenevad, de volt mellé 2gb ram társítva, és ott nyomkodva a youtube-t meg mellette böngészni akadozás nélkül tudta. 2 Dolby Atmos hangszórója is erélyesen és szépen kristálytisztán szólt, árazásban pedig 42500 forint volt. Így azt mondtam rá legyen, de a sors fintora, hogy volt belőle készleten, de még se találták meg, így le kellett mondanom erről a csábító készülékről. Megjegyezném Lenovo telefonoknak (Vibe X3, K4 Note, Vibe Z2 Pro) van messze a legszebb IPS panelük az én szememnek és ez a Tablet is kitűnt társai közül azzal a szép megjelenítőjével. De volt mellette még egy sim kártya foglalat nélküli Huawei T3, ugyan ezzel a hardverrel csak monó hangszóróval, de kijelzőben nem sokkal volt gyengébb, de kirajzolódtak a különbségek persze. Őt sikerült így megszereznem. Félre értések és hiú álmok ne essenek, a maga 44 ezer forintos árával nem volt itt semmi akció, ez a Tablet mindig is ezen az ársávon mozog.

Szóval levonva a dolgokból a megfelelő tanulságot arra jutottam, hogy ez a fekete péntek nem hazudtolta meg Önmagát. Nem hiába vagyok én ezzel kapcsolatba mindig szkeptikus. Tömegeket mozgat meg a mondhatni semmivel se olcsóbb termékek armadája, a marketing vírus ismét lecsapott. A Tesco-ból és az Auchanból is raklap számra vitték a 109 centis 99 ezer forintos Sencorline tv-ket, miközben a MyBox-ban lévő Emarkt 99 ezerért 109 centis LG 4k tv-ket dobál akciók nélkül! Igaz csomagolás sérült termékek, de azért még ha a márka nevet nem nézem is erőteljesebb ajánlat. Nos így saját bőrömön megtapasztalva elmondhatom a fekete péntek csak a South Park-ban ütős, Magyarországon csak olcsó utánzata az amerikai változatnak.

Egy kicsit a Tabletről:
2 év garancia van rá, meglepően gyors a S425-ös processzor és nem rég kapott egy OTA update-t 2017 októberi biztonsági frissítéssel 7.0-ás Droiddal. 72%-os próba töltöttség volt benne, már 4.5 óra kijelző időnél járok, folyamatos netezéssel és youtube-zással és még 25%-ék nafta maradt a kicsikében. Majd ha beáll az akkumulátor idő is nem tartom kizártnak a 8-10 órás sot-okat se. Egyetlen hangszórója átlagos hangerőt sugároz, de a kezelőfelület, alkalmazás váltás, multi tasking mondhatni nagyon gördülékeny. Nem bántam meg ezt a kis készüléket, mert arra amire vettem tökéletesen megfelel. :))

Hozzászólások

(#1) janeszgol


janeszgol
(veterán)

Ocsem is T3 8.0-at vett a fianak. 45 ezer sim nelkul, es 50-51 ezer az LTE kiadas. Jo cucc. T1 7.0-at valtott, ami szinten hozott minimum 10-12 ora bongeszest kozepes fenyeron. Szoval ezt szeretem a Huawei termekeiben.
Szokott lenni meg Asus, Alcatel, meg meg egy tipikus kepviseloje a normal arazasnak, de most nem jut eszembe.

Intel 2020: Nem a tesztprogramok a legfontosabb beszédtémák. Beszélgessünk inkább a hüvelygombáról! Ja, és az Intel egy csicska.

(#2) BoB


BoB
(addikt)

Magyarországon Európában csak olcsó utánzata az amerikai változatnak

You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.

(#3) rdt89 válasza janeszgol (#1) üzenetére


rdt89
(addikt)

A Lenovo-ra gondolsz? :)
Valóban nagyon jó készülék, de az a 42 ezer forintos Lenovo is marha frankó cucc volt, de a Huawei fémháza meg nagyon masszív szerkezetet sugall. Kellemeset csalódtam a S425 processzorban, bár ez inkább az optimalizáció miatt is lehetséges. :)

(#2) BoB:
Igen ezzel nem tudok vitába szállni, jogos. :)

(#4) aero.


aero.
(veterán)

Szinte elképzelem, ahogy szelem át a várost, már-már idegesen valami szar után kutatva. Na, ezért nem vásárolok semmi ilyet boltban, csak neten. Megnéztem azért, mit spóroltál volna magadnak: 1 napot, és 3500 forintot. :P [link]

Debrecen amúgy mindig is nagyon ergyán állt a tech dolgokkal. Alig van, de legalább drága.

[ Szerkesztve ]

(#5) Eversmann válasza aero. (#4) üzenetére


Eversmann
(tag)

Én is netes vásárlásra szavazok, több "leértékelés" van, össze tudod hasonlítani őket. És igen, ahogy a kolléga mondta, plusz egy napod marad.

Life is better with a Titan

(#6) ncc1701


ncc1701
(addikt)

Nekem bejött, 5kg fehérje 26500 helyett 22500-ért volt. Újabb kütyük idén sem kellettek. :)

Ezt is neten vásárolva. Mert egy ilyen 1 nap szaladgálás az kb 20-25e pénz, úgyhogy neten 70-75 körül nézhettél volna tabletet. :)

[ Szerkesztve ]

(#7) d@vee


d@vee
(senior tag)

Jobban jártál volna a netes rendeléssel tényleg :D
A fekete naphoz: Voltak tényleg kegyetlen akciók, csak nem a tech részlegen. Azért a mosógépek és hűtők nagyon nagy akciókban voltak, nem pedig felnyomott árú átverésben. Napi szinten nézzük őket, így aki olyat keresett az jól járt.
Én egy tv-t vettem magamnak, szinte fillérekért 3 év garival, ha megunom el tudom adni ugyanannyiért jövőre simán 😂

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#8) rdt89 válasza aero. (#4) üzenetére


rdt89
(addikt)

Én is csak neten szoktam vásárolni, de tegnap nagyon rám tört a csavaroghatnék és az élmény utáni vágy, hogy egy boltból megvegyek valamit. Tudom, hogy nem spóroltam a Tablet-en, sőt ha a benzint is beleszámítom volt ott bukta bőven. :) Ne is mond Debrecen meg a tech dolgok két különböző fogalom. :D

(#5) Eversmann:
Ez így van, nekem is a tegnapi nap szó szerint huss oda lett ezzel, így most már tapasztalattal gazdagodva elmondhatom, hogy ha személyesen gyorsabb is neten sokkal olcsóbb és jobb a vásárlás. :)

(#6) ncc1701:
Igen tudom, de az a baj, hogy 50 és 90 között van egy szakadék a Tablet piacon és ott nem nagyon van semmi érdemleges, ami jó lenne az már 90 ezer forint és határ a csillagos ég. :)

(#7) d@vee:
Nem csak jobban jártam volna, hanem a tegnapi napom is meg lenne, de hát tapasztalat szerzésnek tökéletes volt. De valljuk be Debrecen sosincs a helyzet magaslatán műszaki kütyük terén, mindegy, hogy mikor megy az ember. :)

(#9) Zsébernardo


Zsébernardo
(őstag)
LOGOUT blog

Székesfehérváron sem volt jobb a helyzet. Számtech és házimozi vonalon kevés jó vétel volt és hirtelen megfogytak az akciós termékek. Black Friday jelentését átmagyarositva Fekete Péntekre a lényegi része veszett oda. Vagyis itt Fehérváron az akciók olyan 5-23% közötti árengedménye az évközbeni ármozgásoknak köszönhetően elhanyagolható előnyt jelentettek a vásárlás idejében (Fekete Pénteken). Évközben időközönként akár ettől kedvezőbb áron vehettél meg sokmindent, ettől jóval nagyobb választékból válogatva. Most "kocka" user nézőpontból egész nap nézegetem az ajánlatokat és nem éreztem késztetést, hogy valamit azonnal meg kell vennem. Pedig szükségem van ám néhány dologra: 2-4TB WD Black vagy Gold HDD-re és egy itthon túlárazott SNES Mini konzolra. Ezekből nem találtam sehol best-buy vételt, mert az egész évben kinált magas árak fogadtak mindenhol. Vizes bolt, MM és az XD szinte csak készletsöprésre állt be, és csak elvétve akadt itt-ott egy jó ajánlatuk videókártyára (GTX 1080) vagy Full HD és UHD LED TV-re. Általánosságban megfogalmazva... Ez most nagyon gyengére sikerült megint. :)

(#10) Samus


Samus
(addikt)

Voltak nagyon jó akciók. A Lidl akkus csavarozótól volt hangos a FB Barkács topik, a praktiker nagyon jó áron adta a B&D felsőmarót (bánom, de nincs rá keret), és amíg volt, Stanley kézi körfűrészt. Én összesen egy csomag Osram Night Breaker Laser izzót vettem a Lumenettől, most ajándék pár T10 Cool Blue helyzetjelző izzó járt mellé, 5400 pénzért összesen. És menyasszonyomnak is szereztem egy jó nagy memóriahabos Wellpur párnát a Jysk-ből. Az viszont biztos, hogy nem jártam volna körbe a boltokat csak azért, mert most valami egy ezressel olcsóbb. Több benzin elmegy rá.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.