2021. május 13., csütörtök

Gyorskeresés

Bosszúállók: Végjáték SPOILERES vélemény

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Hol is kezdjem? Nekem nagy csalódás volt a film, nem hittem, hogy a végtelen háborút alul lehet múlni, de ennek a lezáró szatíra/dráma/spanyol szappanoperának sikerült.

INNENTŐL SPOILER HEGYEK JÖNNEK!!!!!!!!

Olyan hülye vágások voltak a filmben, hogy hihetetlen és marha zavaró, még a vak is kiszúrja. Mindenki bömbizik, majd Tony mint Thanos csettintése megoldja az időutazás témát a semmiből és már megy is a 20-21 filmbeli szereplők végtelen cameo-ztatása, erőltetett túlnyújtott súlytalan drámák tömkelege. Az első 2.5 órában mint akció csak 1-1 fél perc üti fel a fejét, azt is a hihetetlenül idegesítő epilepsziás kamerakezeléssel megoldva. Thor és a hozzá írt poénok cserébe jók, de a film ettől még 3óra1 perc és marha unalmas, mikor Thor nincs a vásznon. Hulk-ot is kiherélték, megtanulta Banner használni a zöld testben a saját intelligenciáját és a CGI annyira ocsmány ennél a zöld embernél, hogy szavakat nem találok. A végső nagy csata meg az epilepszia veszély netovábbja. Hulk egyetlen azaz egyetlen akció jelenetet se kap, ő csak bandukol és keresgeti a tökeit, nem torolja meg a férfiasságán ejtett csorbát, nem. Thanos-al csak Thor-Kapitány-Tony trió harcol és hihetetlen, hogy ez a Thanos a kesztyű nélkül még erősebb mint vele. A Végtelen Háború is nagyon rossz volt számomra, de ez a befejező akkord egy felháborító "Petőfi Sándor: Minek nevezzelek" katyvasz. Hol van a Bosszúállók 1-ben látott szuperhősök végkimerült tehetetlensége, az utolsó erőből harcoló, fáradt reménytelen arckifejezés, a lehetetlen győzni, de harcolunk pedig már a határainkon túl vagyunk jelenetek? Sajnos a Bosszúállók 1 óta számomra valami félrement a Marvel univerzumban és nagyon súlytalanok a filmjeik, inkább bohócodnak, lazáznak és mindenkit fél erővel lezúznak. Már-már azon se lepődtem volna meg, ha összegyűjtik a 7 kristálygömböt és megidézik Shenlongot...
Remélem a rajongók nem szednek darabokra, sok dologra nem tértem ki még így se, de ettől függetlenül ez a véleményem, és valószínűleg sok csalódott rajongó lesz így még vele. Én nem vagyok rajongója annyira a Marvel-nek, de még így is képes volt a semmi elvárásomat alulmúlni. Ettől függetlenül ha új Thor mozi készül premier napon nézem meg, mert amit Chris alakított a filmben az valami zseniális volt, ő volt az egyetlen dolog ami kiemelhető és szerethető számomra.Ti akik láttátok, hogy vélekedtek a filmről? Béke :)

Hozzászólások

(#1) d@vee


d@vee
senior tag

Thanos simán, ismétlem simán leverte Hulkot ugyebár. Ott sem használta a kövek erejét, így nem meglepő, hogy bír azzal a hárommal. Titán vagy mi.
Amúgy ezek látványfilmek, kár lenne logikát keresni benne. Van valamennyi az egyszeri nézőnek, de sok rajongói teória logikusabb, dehát ez van.
Azt csinálsz a pénzeddel, amit akarsz. De ha a Végtelen Háború nem tetszett, erre minek ültél be? Nekem pl. a Last Jedi nem tetszett, hiába vagyok nagy Star Wars fan, mostmár a játékot jobban várom mint a trilógia záró darabját.
Mindig van aki kiírja itt, az aktuális Marvel film épp miért szar, ezt már megszokták az emberek szerintem. Ízlések és pofonok. Ennek az ellenkezőjét pedig olvashatjuk akármelyik filmekkel is foglalkozó lap oldalán.

Thor sokat fejlődött az első két saját film óta. Azok kritikán aluliak szerintem, ellenben a Ragnarök már nem vette magát sem olyan komolyan és a Végtelen Háborúban is szimpatikusabb volt.

[ Szerkesztve ]

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#2) janeszgol


janeszgol
veterán

Thanos egy Titán, kis isten féleség. Egyedül Marvel Kapitány erősebb nála, Thor csak karcolja. Rosszul gondolom? Nekem ez jött le. Na mindegy, szombaton reggel megyek is a moziba.

(#3) kikikirly


kikikirly
senior tag
LOGOUT blog

Kamera rángatás akciójeleneteknél 12-es besorolás miatt van,nem lehet tovább mutatni a jelenetet,ilyenkor csinálják a rángatást meg az ész nélküli Kamera váltást/vágást(Végtelen háború 16-os,Végjáték 12-es :((( ).Nem csak te vagy rá allergiás, nyugalom. :)
Jurassic World 1-2-nél kiválóan kezelték,kerülték az akció jeleneteket,ami van az is félig meddig a háttérbe megy amíg hőseink menekülnek.Vannak olyan cselekményű filmek ahhol ez a ,,trükközés" csata jelenetek volumene miatt nem működik, mégis pusholják alacsony besorolást.Lásd Star Wars,frakciók háboruznak egymással,háborús drámát erőszakolnak kalandfilmé és csodálkoznak hogy nem jön be a nézőknek.Nem részletezem tovább,anno külön blogbejegyzést szántam rá.
Miért csinálják ezt a kiadók,itt a válasz.
Röviden leszűkíti a nézőközönséget,ami értelemszerűen kevesebb eladott mozi jegyet és játék figurát jelent.

[ Szerkesztve ]

(#4) rdt89 válasza d@vee (#1) üzenetére


rdt89
addikt
LOGOUT blog (1)

De Hulk legyőzése is nevetséges volt a Végtelen háborúban és a Thor-é is. Azért néztem meg, mert adtam neki egy esélyt, hogy kiköszörüli a csorbát és azért csak kb. 20 film végső lezárása, érdekelt mivel fejezik be.

(#2) janeszgol:
Thor is isten és ezért volt meglepő, hogy a végén milyen masszív volt Thanos még Marvel kapitánnyal is bírta az iramot, miközben rohamozta a másik 3, ennyire erős lenne, miért nem harcolt többet, vagy pusztította ki a dolgok felét ő maga a kövek nélkül.

(#3) kikikirly:
De minden amerikai film a 18+-os is imádja ezeket a rángatózós effekteket, az ázsiai és Thai filmeknél van iszonyatosan szépen rögzített akció kamerás felvételek pl. Ong Bak, ahol gyönyörűen látszik a lényeg. Amerikai filmeknél: Tűzgyűrű, Acélember, Hihetetlen Hulk, Transformers 1, amiknél láttam/véltem felfedezni, hogy ne legyen epilepszia rángatózásba torkollott akció orgia megoldották. Engem azért zavar, mert egy jól megkomponált koreográfia veszti el ezzel a lényegét/érdemét. :(

(#5) d@vee válasza rdt89 (#4) üzenetére


d@vee
senior tag

Szerintem nem, megmutatták a fizikai erejét. Mennyi értelme lenne hogy Titán, ha egy gamma sugárzástól megerősödött embert se tud legyőzni? Mert ugye ennyi Hulk. Thanostól féltek az alattvalói, de ha még Hulkkal se bír el, akkor hogyan lenne ennyi hatalma? Mert a kesztyű nélkül is serege volt már.
Azért akart a kövekkel pusztítani, mert saját maga a katonáival lassan, bolygónként haladtak, az egész univerzumot sose járták volna be, de ezt a filmben el is mondták. A kesztyűvel és a kövekkel pedig fájdalom nélkül, egy csettintéssel elintézné.

A rángatózós hülyeség nekem sem a szivem csücske.

"Kétségtelen, hogy kemény vagy. Amikor leérsz a terembe, megdöglenek a kismacskák és vér folyik a falból akkor is, ha lány vagy. Az edzést pedig nem neked kell bírni, hanem a gépeknek"

(#6) kikikirly válasza rdt89 (#4) üzenetére


kikikirly
senior tag
LOGOUT blog

16+: ha a harci jelenet/koreógráfia rossz,hiába a repkedő golyók, tocsogó vér.
Lásd resident Evil filmek, vér meg effektek vannak dögivel,mégis vacakok az akciójelenetek.Ahogy te is mondod 16+ önmagába nem garantál semmit.

Tartom 12 karikával képtelenség normális akciófilmet összehozni,mert nem lehet mutatni semmit,ezért kell kamerával ,,ügyeskedni".Wonder Womannal is ez volt a bajom,mint film jó volt,de az akciójelenetek semmilyensége sokatt levont az élményből.Nézése közbe kerestem rá a korhatárra,annyira erőltetetten nem mutattak erőszakos jelenetet közelről,nem tudtam mire vélni.Mikor megláttam a 12 karikát,minden világos lett.

,,Amerikai filmeknél: Tűzgyűrű, Acélember, Hihetetlen Hulk, Transformers 1"
Ja ezeknél ügyesen megoldották,de egyik se az a hardcore akció film.Jurassic World receptjét követték(szerintem).Ugyanazt a receptet hogy alkalmazod egy Star Wars-nál???Képzeld el a Ryan közlegény megmentését 12 karikával,Disney kb ezt csinálja...

,,Engem azért zavar, mert egy jól megkomponált koreográfia veszti el ezzel a lényegét/érdemét."
Egyről beszélünk. +1 :)

[ Szerkesztve ]

(#7) total90


total90
veterán

Szerintem nem volt ez rossz, csak kevés volt benne az akció. 8/10

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#8) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Van benne szünet? Mi szombaton lessük meg.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

(#9) rdt89 válasza d@vee (#5) üzenetére


rdt89
addikt
LOGOUT blog (1)

De Hulk ereje végtelen azaz folyamatosan nő, és Thanos akkor se nyomhatta volna le olyan lazán, mint a végtelen háborúba és Thor-t se aki már uralta a villám isten erejét, ott kicsit túlzásnak éreztem. Aztán full felkövezve Amerika Kapitány megfogta az ütését a film végén, na itt mondtam, hogy ahha persze, közben Víziót is legyalulták, elég össze-vissza voltak az erők besorolása. Mindenesetre azt mondom továbbra is, hogy Hulk-ot akkor se lett volna szabad és Thor-t se ilyen lazán lenyomnia, mert a végére nevetségessé vált az összecsapásban, hogy kapitány megfogta a kis kacsóját és Vasemberék meg majdnem levették a kesztyűjét, á nem megyek bele csak még jobban megutálom. ;] ;]

(#6) kikikirly:
Jogos amiket írsz teljesen. :)

(#7) total90:
Nagyon kevés

(#8) Lalikiraly:
Semmi szünet, egyben nyomják le

(#10) Lalikiraly válasza rdt89 (#9) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Köszönöm!

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö Nem husos fagyi vagyok.

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.