2022. augusztus 16., kedd

Gyorskeresés

Én vagyok a világ legszerencsésebb embere.

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Épp most leszek 3.15 millió font birtokosa. Mindehhez csak válaszolnom kell egy emailre megadva a nevem, címem, telefonszámom, foglalkozásom illetve a koromat. Hát nem nagyszerű? Kis tevékenység ez, és mégiscsak, mai árfolyamon számolva 1.3 milliárd forint üti a markomat. Már pötyögöm is a mailt, micsoda busás gazdagságban lesz részem eme nehéz időkben.

De miért a spam mappámba érkezett ez az email? És miért mondja nekem azt a Gmail, hogy ez az üzenet veszélyes lehet?


Itt az email, talán ti megmondjátok miért gyanús ez?! Szerintem nincs okom bizalmatlannak lenni.

Nos, nyilván, bolond én sem vagyok! Az oka, hogy erről most itt megemlékezem, hogy 10+ évnyi email használatom alatt ez az első eset, hogy ilyen enyhén átverés szagú üzenetet kaptam.

Bár, ez egy elég gyenge próbálkozásnak tűnik nekem. Első körben ott az email cím amiről kaptam a levelet. admin@gtel.com.sa Mindennek tűnik ez nekem, csak nem egy banki email címnek. Meg, ha már brit, akkor mért com.sa? Jajj, apróságokon lovagolok!

Nos, nem vagyok ebben jártas, ugyanakkor már eleve ez a felvetés is vicces, hogy az email íróját Pamela Lambert-et már csak az boldoggá tesz és azonnali cselekvésre késztet, hogy nekem valamilyen családnevem van. Ha a realitás talaján maradok, ő egy Freeman nevezetű embert keres, Magyarországon. Hisz az egyik ügyfele, azonos családnévvel mint az enyém, az én országomból rendelkezik lekötött betéttel egy brit bankban. Keresgéltem, hogy van-e ilyen Standard Bank of United Kingdom, a legközelebbi a United Kingdom International Bank, gondolom ez az.
Ugyanis Gordon Freeman-ként van az email címem nevesítve, és vajon hány Freeman családnevű ember él Magyarországon?! Na, de lényegtelen, ő ilyet keres, pont.

Na de térjünk rá a lényegre, megnemnevezett elméletileg irányomba vonatkoztatható emberke nem kevesebb mint 6.3 millió fontot kötött le a SBUK-nál, még 2004-ben... Jó rég. Ám szegény, utólag is nyugodjék békében, 2006-ban üzelti úton volt Indonéziában és a Jawa városát sulytó földrengésben ő is és az egész családja életét vesztette. Részben ez nem vicces, utána kerestem tényleg volt ott akkoriban valami földrengés, sokan haltak meg. A számla, vagy akármi lejárati ideje meg 2007 volt. Aztán a csávó nem nevezett meg jogos örököst, csak annyit közölt, hogy majd később továbbít egy rokont, mint örökös, azonos családnévvel. Ám mivel idő előtt elhalálozott, nem történt meg ez az információ csere közte és Lambert asszony között, így ő neki kell megkeresni ezt a jogos örököst.

Nos, kedves Pamelánk AZÓTA is keresi itt, nálunk ezt az embert. Kitartó! 2006 azért nem ma volt, még 2007 sem, barátok közt is 14-15 éve kutat egy Freeman nevű ember után. Nyilván megnehezítette a dolgát, hogy ez a fő email címem és 2015-ben hoztam létre. Tehát, 8-9 évig hiába is kereste ezt az embert, nem létezett. Azért remélem ebéd szünetet néha tartott. Túlórában csinálhatta, vagy csak otthon miután elaltatta a kölyköket, elmosogatott stb? A bank fejesei meg gondolom lihegtek minden évvégi összefoglaló gyűlésen, hogy:

"Mrs Lambert? Freeman úr örökösét megtalálta már?"

Viszont aki keres az talál, 2021. november 24.-én - akkor kaptam a mail-t, ma vettem észre - végre beteljesült az útja, ugyanis rám talált. Nos mivel ő maxi bizalmat táplál irányomba, ki is emelte az elején, ne adjam ezt ki senkinek. Nyugi, nem fogom Pamela, csak itt logout-on!

Nyilván, minden bizalmas, hivatalos úton fog zajlani, mégis csak neki mint képviselőnek engem be kell mutatnia a bank irányába mint közeli hozzátartozó és örökös. Fentebb taglalt adatok megadása után megtörténik egy tranzakció és mindezért cserébe én a bejegyzett összeg 50 azaz ötven százalékát megkapom. Ahümm, na de mint örökös, nem az egészet kellene megkapnom? Vagy hogy működik ez? Nem tudom, én végülis azzal a 3.15 millióval is kiegyezek. Baszkiiiii 1.3 milliáááááárd!!!!!!! Minden bizalmasan tárolódik, nulla kockázat. Bár továbbra is érdekelne, mi lesz a maradék 50 százalékkal, azt Lambert asszony kapja meg? Vagy a bank? A brit kormány? Soros? Nem számít, milliárdos leszek nulla munkával. No, meg persze elég ennyi adat, bezzeg a magyar bankoknál évekig is elhúzódhat egy-egy hagyatéki szentségelés. Itt meg? Megadom a nevem, címem, korom, telószámom, foglalkozásom, megköszönik, tessék pé'z!

Ő köszöni és várja a válaszom. Én meg a lehetőséget, de ilyennek azért butaság lenne bedőlni, bár még egy bankszámlaszámot sem kér, ám ezekkel az adatokkal is amit kér az email írója szépen vissza lehet élni. Már eleve az rossz, hogy az email címemre ilyen levél érkezett. Átolvasva az egész emailt újfent jót mosolyogtam rajta, és lehet, hogy most egy valag pénztől elesem, de ez is odamegy mint a többi, a végleges törlés gombbal.

:Y Baszkiiiii 1.3 milliáááááárd!!!!!!! :Y

Hozzászólások

(#1) szipipeti


szipipeti
csendes tag

nincs benned "kalandvágy"

(#2) RawrrSoul válasza szipipeti (#1) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Igaz, gyáva vagyok!

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#3) e-newsee


e-newsee
addikt

Szerintem azért keres, hogy a 3,15 millió fontból talán összehozod a Half Life 3-at. :P :D

"Csak egy olyan töltött édesség van, ami megoldja az élet problémáit, és az az Oreo." /Sheldon Cooper/

(#4) blackrulz


blackrulz
nagyúr

Nyilván gyenge próbálkozás de ez szándékos. A celcsoportot lövi be a jóember ezzel. Aki nem látja hogy kamu azt érdemes megdolgozni, mert abból sanszos a profit. És sajnos működik a nagy számok törvénye alapján mindig lesz madár aki fizet a végén...

When you want a circus you exalt the clowns

(#5) juliabrilke


juliabrilke
addikt

Ha majd megkapod a pénzt ne költsd el egyből, hanem küldd el Elon Musknak kriptoban, aki a dupláját adja majd neked vissza!

Nekem még a nigériai herceg se ír és a Bank of Amerika számlámat is zárolták, ahol sokezer dollárom van állítólag. :O

[ Szerkesztve ]

(#6) blackrulz válasza juliabrilke (#5) üzenetére


blackrulz
nagyúr

Klasszik :D

When you want a circus you exalt the clowns

(#7) RawrrSoul válasza e-newsee (#3) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Abban is lehet valami... :DD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#8) RawrrSoul válasza juliabrilke (#5) üzenetére


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog (1)

Áh, nem vagyok én annyira nagyra vágyó, főleg így karácsony előtt elég lesz az a 3 misi font... :DD

/ Fuji P710 PC | MacBook mid-2010 | Series S | iPhone 11 \

(#9) lo_jo válasza RawrrSoul (#8) üzenetére


lo_jo
senior tag

Pedig nagyon jó befektetés lenne a 3 millió fontból 2 eurós hajszárítókat venni és csak egy kicsivel a bolti ár alatt eladni.

Viccet félretéve: Tényleg van, aki bedől a 2 eurós hajszárítónak is, pedig rettenetesen bűzlik az is. Aztán meg abban kér segítséget, hogy hogyan mondhatná le a "szolgáltatást", mert a revolut jelezte, hogy le akartak vonni, csak nincs elég pénz a kártyáján. Gondolj bele, felnőtt ember, aki annyira értelmes, hogy revolutot használ, mégis bedől egy ilyennek.

(#10) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Pedig a Cyanide & Happiness óta tudjuk, hogy ezek a SPAM-ek igenis működnek.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.