2020. július 7., kedd

Gyorskeresés

Szép vasárnap este lesz ez...

Írta: |

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Ma gondolt egyet a windózom és nem akart elindulni, egyből a javítást hozta elő. Ok, sikerült valamit matatnia, visszaállította, ment. Persze észrevettem, hogy iszonyat lassú lett a gép, így gondoltam hogy egy vírusirtót lefuttatok. Az a felénél lefagyott, a wint is magával fagyasztotta. Újraindításnál ugyanúgy javítani szerett volna, de fél óra alatt nem jött össze neki, most csökkentett módban próbálom indítani, de már azt is 10 perce tölti...
Holnap dolgozni kell, addigra készen kellene lennie a gépnek. Mindig a legrosszabbkor jönnek a technikai problémák, szerencse, hogy nyugodtak ember vagyok az átlagnál, különben már a kertbe távozott volna a gép az ablakon keresztül.
Remélem behozza a wint, hogy gyorsan lementsek a c-ről pár dolgot.

A legidegesítőbb az egészből, hogy nem tudom mi okozhatta. Semmit nem telepítettem mostanában, nem jártam semmi furcsa oldalon, másnak a pendrive-ját sem dugtam rá a gépre, már ha egyáltalán vírus tette mindezt.

Hozzászólások

(#1) Honkydoo


Honkydoo
(őstag)

Egy live CD jól tud jönni ilyenkor, azzal le tudod menteni az adatokat a gépről, aztán reinstall...

"Fordítsd az arcodat a nap felé, és minden árnyék mögéd kerül."

(#2) raczger válasza Honkydoo (#1) üzenetére


raczger
(őstag)

Lehet az lesz, elvileg van itthon valahol. Még mindig nem töltötte be csökkentett módban, de tölt mint állat...

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#3) szakatsa válasza raczger (#2) üzenetére


szakatsa
(csendes tag)

Szerintem nem SW hiba. A tünetek alapján simán meghalt a merevlemez... ha van másik PC, tedd át a vinyót, CHKDSK -F parancsot neki, és mentsd az adataidat... ha van külső merevlemezed, kiveheted a tokjából, és beleteheted, bár javaslom inkább egy új megvételét...

(#4) raczger válasza szakatsa (#3) üzenetére


raczger
(őstag)

Sajnos csak egy PC van itthon, a többi laptop. Amint sikerül kiírnom ezt a nyomorult livecd-t, lementem az adatokat, aztán megy fel a win és futtatom a chkdsk-t, kösz a tippet!

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#5) raczger válasza szakatsa (#3) üzenetére


raczger
(őstag)

Úgy néz ki, hogy igazad lesz, sok-sok hibát talál, azt hiszem elkezdem lementeni amit csak tudok.

Eddig ez a három féle hibaüzenet jött elő:
file record segment is unreadable
deleting corrupt attribute record
deleting corrupt attribute list entry

Ha mindent sikerül lementenem, akkor összeteszem a két kezem, mert a vinyó még garis.

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#6) raczger


raczger
(őstag)

Rég volt ennyire f*s hétfőm... Alig egy órája sikerült elkezdeni lementeni az adataimat, de iszonyat lassan csinálja. Kb 100-200 gigát lenne jó lementeni, de ezt 1mb/sec sebességgel csinálja...

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

(#7) szakatsa válasza raczger (#6) üzenetére


szakatsa
(csendes tag)

Igen, a haldokló vinyók átka...

(#8) kmisi99 válasza raczger (#6) üzenetére


kmisi99
(addikt)

Legalább még menthető. Én nyáron egy új videokártyától jutottam el oda, hogy kinyírtam az 1TB os hddm et rajta pár elég fontos adat amik örökre elvesztek.
Kb ez a történet ment végbe egy videokártya vásárlás után.
Új vga hazavisz->gépet szétszed kitakarít vga berak->Szar a gép->szanaszéjjel szedem a gépet majd összerakom->Még mindig szar->kiszedek mindent majd 1 nap szenvedés->Működik.-> winfos install->vga driver megbolondul a képnek csak a 90% látszik->2 nap szenvedés mire vissza bírom állítani->win reinstall mert a win8 kalap...->Szar a hdd formázása->Hdd át másik gépbe, hogy átformázzam->Menet közbe látom, hogy nincs rádugva a táp a hddre, mondom úgyse lesz baja->hdd elfüstölt->Nagy bánkódások aztán 2-3 nap múlva az új vga ventilátora bedöglik->Ment vissza gariba és kértem vissza a pénzem.

(#9) tope válasza raczger (#6) üzenetére


tope
(addikt)

1 hülye kérdés tőlem, de miért a C meghajtón tartod a fontos infókat ? (igaz most ebben az esetben elvileg mindegy ha tényleg a vinyó döglődik)

(#10) raczger válasza kmisi99 (#8) üzenetére


raczger
(őstag)

Olvasni is rossz, rossz így megtanulni, hogy bizony folyamatos naprakész backupnak kell lennie otthon.

Most azon gondolkozok, hogy veszek másik vinyót, egy kicsit gyorsabbat és arra teszem a rendszert, ezt meg amit gariba vissza viszek majd mentésnek használom kizárólag. Gariba elvinném, aztán lehet januárig várhatnék egy másik vinyóra...

(#9) tope : a c-n kb semmi fontosat nem tárolok, d-n vannak a cuccaim, de egy vinyóról beszélünk, csak két partícióra osztva. A legfontosabb dolgaim így is megvannak máshol, de pl a fényképeim eredeti, tömörítetlen raw-jait nem mentem két helyre, de nagyon jó lenne, ha nem veszne el.

[ Szerkesztve ]

www.movat.hu - http://bit.ly/2mIziA4

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.