2019. március 22., péntek

Gyorskeresés

Youtube-os lettem, Mobiltudós blog, egyebek

Írta: | Kulcsszavak: Videopad . Mobiltudós . Mobiltudós blog

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Sziasztok!

Nagyon régen írtam már Logout-ra, de mindig visszahúz ide a szívem.

Az elmúlt időszakban is Mobiltudósként tevékenykedtem, de most már "specializálódtam" is. A T-Pontos munkám mellett a Mobiltudós blog aktív cikkírója lettem. "Mi is a Mobiltudós blog? Mi a célja? Kinek szól?" - vetődhet fel a kérdés.

A blog célja, hogy közelebb hozzuk az emberekhez a telekommunikáció világát, az operációs rendszereket és alkalmazásokat. Nem olyan emberek a célcsoport, akik szakportálokat böngésznek és tudják mi a különbség a Snapdragon 600 és 800 között. A tartalomnál 500 karakteres limitet szabtunk, hogy rövid könnyen emészthető bejegyzések szülessenek. Néhány esetben már eltértünk tőle, mert éreztük, hogy a téma többet kínál.

A blog elérhető a Facebookon:
https://www.facebook.com/TelekomHU/app_326748730762930

Vagy ingyenes alkalmazás formájában a népszerű mobil operációs rendszerekre:

Androidra: https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.mobiltudos

iOS-re: https://itunes.apple.com/hu/app/mobiltudos/id662030004?mt=8

Windows Phone-ra:
http://www.windowsphone.com/hu-hu/store/app/mobiltud%C3%B3s/abb00cc8-2d3a-46ff-9b22-8437aca56b0f

Mivel a blogos feladatköröm is bővül alakul, így már videók gyártásával is foglalkozom. Nagyot fordult a megítélésem a Youtube-os videókészítőkről azóta, amióta magam is legyártottam már párat. Az elején azt hittem, hogy a világ legkönnyebb dolga mikrofon elé ülni és lökni a dumát az adott témákról. De aztán jött a lámpaláz. Belegondoltam, hogy ez sok emberhez fog eljutni basszus csak minőséget kéne gyártani.

Igazi kihívás megtervezni a koncepciót, milyen szögből akarom filmezni az adott dolgot, milyen fényviszonyokkal, milyen mondanivalót rakok alá, zenét, hogy vágom meg a nyersanyagot. De élvezem. Nem szeretném azt mondani, hogy pár videó és én vagyok az istencsászár vágásban, de eljutottam oda, hogyha felveszek valamit, akkor közben azon is gondolkodom hol is vágjak miután mi jöjjön, nem csak spontán felveszek mindent és majd lesz valami.

Sajnos a korlátaim is érzem, elsősorban eszközökre gondolok. Kéne egy jobb, sínrendszeres állvány, jobb világítási lehetőségek és nem utolsó sorban egy sokkal erősebb laptop. A jelenlegi Lenovo-m a maga P6100-as Core 2 Duo-jával, 3 GB RAM-jával és GeForce 310M-es videókártyájával sírva fakad, amint megnyitom a videóvágó szoftvert. Azon gondolkodtam, hogy egy SSD-vel könnyítek rajta, de csodát nem fog művelni. Amikor egy 2 perces, 1080p-s, 29,97 fps-es videót renderelek másfél óráig, az nem finom.

A szoftver, amit használok a Videopad. Ingyenesen letölthető programról beszélünk, és kiválóan tanulható. Bár néha fel tudott idegesíteni. Limitált ideig ingyenes, és egy idő után letiltja a mentés funkciót. Ez akkor kínos, ha 2 és fél óra mütyürkészés után mentenék és látom, hogy nem lehet... Szerencsére van megoldás, ugyanis azután is lehet egy kis trükkel használni miután lekorlátozódott. Semmilyen hack-re nem kell gondolni, csak letörölni és újra letölteni a gyártó honlapjáról és már újra megy is.

A sok teendőm és a tanulmányaim mellett sajnos nem tudtam már tovább folytatni a WPPortálnál lévő szerkesztői feladataim, így békében elválltam a szerkesztőségtől, de nagyon köszönöm nekik ezt a rövid időt, amit ott tölthettem, főleg a Veletech-es kirándulásunkat.

A cikkek mellé készült illusztrációs videók mellett elkezdtem saját szakállra dolgozni, és különálló videókat gyártani. Ez többségében saját cuccokról készül (tehát szűkül a levideózandó alapanyag). Jelenleg még két eszközről felvett nyersanyag áll még a gépemen vágásra várva. Nem a legprofibb a videók elismerem, de úgy érzem elkaptam a fonalat ebben, és amint sikerül bővíteni az eszközparkomat, minden szebb jobb és fényesebb lesz.

A csatornám itt érhetitek el: [http://www.youtube.com/user/MrMcqukac/feed?view_as=public]

És végezetül Twitter függő lettem. Jelenleg csupán 5 követőm akad, de nekik rendületlenül tolom az élményeim mindenről legyen az film, kütyü vagy milyen koncerten voltam.

A Twittter csatornám a következő: [https://twitter.com/Qukac]

Köszönöm mindenkinek, aki ezt a rövidnek tervezett, ám annál hosszabb bejegyzésemet elolvasta, túlélte :D.

Sziasztok!

Hozzászólások

(#1) fesii


fesii
(fanatikus tag)

Először is gratulálok az elért teljesítményedhez!
Másodszorra lehet, hogy csak nekem de sztem tök "természetellenesen" beszélsz igaz a 925-ős videóhoz képest (első amit megnéztem) a toshibás vinyó mintha jobb lenne.
Az, hogy egyszer kétszer felemeled a hangod a mondat végén az tök szép és jó de ha minden mondat vége így fejeződik be az már baromi idegesitő...
Sztem ültess le magad elé egy embert és csak meséld el neki mit tud a készülék miközbe megy a felvétel.
Persze az is lehet, hogy így kell csinálni ahogy te elvégzed de nekem ez így furi... ;]

(#2) Qukac válasza fesii (#1) üzenetére


Qukac
(fanatikus tag)

Igen, ezen akarok javítani. A kezdeti módszer a laptopról felolvasom az előre megírt szöveget volt. Próbáltam úgy tenni mintha nem (így született a 925), míg a Toshibánál felolvastam simán. Marha nehéz egyébként ez a része a videózásnak. Próbáltam improvizálni, de akkor hadartam (habitusomból kifolyóan hadarok), vagy nagyon sok szóismétléssel dolgoztam. Ha látszik a fejlődés örülök, szerintem is van hová fejlődnöm :).

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.