2024. április 23., kedd

Gyorskeresés

Metró 2033

Írta: | Kulcsszavak: metró . metró 2033 . metró

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Dmitry Glukhovsky regénye Oroszország-szerte bestselleré vált!

Mintegy húsz évvel egy nukleáris háború után, néhány ezer ember küzd az életben-maradásért a moszkvai metróhálózat különböző állomásain élve. Az élet számukra messze nem könnyű, mert mutánsok és egyéb torz lények fenyegetik életüket. Ebben a környezetben próbálja meg Artyom, a főhős megmenteni állomását (VDNH, avagy Kiállítás). Ahhoz hogy ezt véghezvihesse, meg kell találnia a Polisz nevű várost (Borovickaja állomás). Útja során sok emberrel találkozik, és rengeteg kihívással kell szembenéznie, amelyek éretté teszik, és megmutatják neki küldetése igazi természetét. Miért ő a Kiválasztott?

Mielőtt megosztanám veletek egyéni véleményemet egy kis előélet:

A könyv először 2002-ben jelent meg az interneten, majd később egy interaktív kísérletté vált, sok ezer orosz olvasó körében. 2005-ben került kiadásra könyvformában, aminek hatására Oroszország-szerte bestselleré vált.

A Metró 2033-mal 2007-ben Glukhovsky elnyerte az Európai Science Fiction Társaság Ösztöndíját egy rangos koppenhágai Eurocon versenyen.

2009-re csak Oroszországban több, mint 400 ezer példányt adtak el a könyvből, s online még ötször ennyien olvasták a történetet. A könyv külföldi jogait több, mint 20 országba adták el. A Metró 2033 alapján készült FPS játékot világszerte 2010 márciusában adták ki PC és Xbox 360 platformokra. A játék fejlesztője a 4A Games, kiadója a THQ volt. Glukhovsky jelenleg Hollywoodi stúdiókkal tárgyal a könyv megfilmesítési jogairól.

- ¤ -

A könyv több szempontból is elnyerte a tetszésem és a negyedik elolvasás után egyértelműen a kedvenc könyvemmé vált. Kötelességemnek éreztem, hogy írjak róla, hogy minél több emberhez eljusson. A történetről nem kívánok semmit írni, bőven elég annyi amennyi a bevezetésben elhangzott. Mivel nem akarok a történetről semmit mondani így ez inkább egy kedvcsináló. Érdemes elolvasni, engem megfogott, és aki valaha is játszott FPS játékkal (gondolom 98% már igen), azt nagyon megfogja ez a történet.

Remélem tetszett a bejegyzés, és rábeszéltelek a könyvre! :)

"Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.