2022. január 24., hétfő

Gyorskeresés

Microsoft Xbox 360 wireless/vezeték nélkül kontroller/gamepad és Play & Charge kit

Írta: | Kulcsszavak: microsoft . xbox . 360 . controller . wireless . gta

[ ÚJ BEJEGYZÉS ]

Néhány hete vásároltam egy vezeték nélkül/wireless Xbox 360 kontrollert számítógéphez.

Kétféle csomagolás és kiszerelés létezik.
Az egyik az Xbox-os verzió fehér-zöld színű a csomagolása amiben benne van maga a kontroller és 2db elem.

A másik a PC-s verzió aminek leginkább piros színű a doboza és benne van egy USB-s adóvevő ami a kontroller és a gép közötti kommunikációért felelős, valamint 2db elem.

Esetemben a PC-s verziót vettem.
A gépre rádugtam a kontrollerhez adott USB-s adóvevőt, bekapcsoltam a kontrollert ám nem működött az akkor is naprakész Windows 7-en. Letöltöttem a driver-t hozzá a Microsoft oldaláról, felrakás után minden rendben ment, sikerült összekapcsolni a gépet a kontrollerrel.

A csomagban lévő 2db elem 119 órányi GTA V-özést bírt, mostanra már jelez a kontroller, hogy cserélni kellene mert a végét járja. Igaz nem végig a kontrollert használtam játék során, hanem csak autókázáshoz-motorozáshoz és néha rohangálni (lőni csak és kizárólag egér+bill).

Beszereztem egy Play & Charge kit-et.

Ebben benne van egy kábel aminek egyik vége USB a másik meg a kontroller elejébe-hátuljába való csatlakozó, és egy akkumulátor.

Alapból egy konzolokkal, konzoljátékokkal és kiegészítőkkel foglalkozó boltba mentem be.
Ott mondtam mit és hogy szeretnék használni. Az eladó srác mondta, hogy neki volt korábban problémája ugyan ezzel a felállással (vezeték nélkül 360 kontroller + charger kit) és akkor neki nem működött, de van egy Microsoft telefonszám amit ha felhívok akkor ott fognak tudni segíteni ezzel kapcsolatban hátha változott a helyzet azóta.

Felhívtam (+36-80-018-590) ezt a számot aztán pár másodperces gép szövegelés és egy kicsi menüs navigálás után egy emberrel tudtam beszélni akinek szintén elmondtam mit és hogyan szeretnék.
A beszélgetés lényege az annyi volt, hogy régebbi alaplapok és számítógépházak USB csatlakozói nem biztos, hogy tudnak akkora feszültséget szolgáltatni amivel tölteni fogja a kontrollert.

Esetemben egy Corsair R200-as USB3.0-ás előlapi csatlakozójára dugtam rá kapásból a szettet és működik, sőt külön fel is ismerte a Windows, hogy miről is van szó:

Jár a buksisimi a Microsoftnak

Hozzászólások

(#1) Puma K


Puma K
veterán

-

[ Szerkesztve ]

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#2) Szoszo94 válasza Puma K (#1) üzenetére


Szoszo94
őstag

Én nem mertem kockáztatni a wirelesst, így vezetékest vettem, pont az említett problémák miatt. Illetve a vezetékes olcsóbb is volt, könnyebb is és nem ülök 10m-re a géptől, szóval nem bántam meg végül. Viszont eddig a legjobban sikerült kontroller, amit a kezemben fogtam :K

Vivid meghívó (20+70€) // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

(#3) Puma K válasza Szoszo94 (#2) üzenetére


Puma K
veterán

Nem tudom, lehet nem egyértelmű, de nincsenek problémák.

Rádugod -> nem megy -> lehúzod -> drivert felrakod -> visszadugod -> megy

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#4) Blindmouse


Blindmouse
senior tag

Veszel bele 2 AA-s tölthető akksit, meg kettőt tartalékba, meg egy 220-as töltőt. Nem kell itt szenvedni.

3440x1400@120Hz #ultrawidemasterrace #gloriouspcgamingrace

(#5) Szoszo94 válasza Puma K (#3) üzenetére


Szoszo94
őstag

Tudom, olvastam, de amúgy a dobozán/ban is benne van, hogy előbb kell letölteni és telepíteni a drivert, majd rádugni a a kontrollert. Viszont mikor még én terveztem, ismerősök panaszkodtak rá, illetve a töltős kitre szintén, így maradtam a vezetékesnél. Látom, hogy leírtad a problémák okát, csak annyit említettem meg, hogy én az ezektől való félelem miatt maradtam a vezetékesnél :R

Vivid meghívó (20+70€) // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

(#6) Puma K válasza Szoszo94 (#5) üzenetére


Puma K
veterán

Van amikor a Windows felismeri az adott eszközt és működik is.
Viszont ha 100%-osan ki akarod használni az adott cucc képességeit akkor kell a driver is. Ilyen pl a Logitech G5 rev2-es egerem amit ha rádugok akkor a Windows felismeri, hogy pontosan milyen ez az egér, és az "Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Eszközök és nyomtatók" résznél meg is jelenik a képe az egérnek ám ha a dpi-t akarom állítani meg profilokat létrehozni akkor kell a driver.

"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘

(#7) Szoszo94 válasza Puma K (#6) üzenetére


Szoszo94
őstag

Tisztában vagyok vele, nem most ültem először számítógép elé, nem egy perifériát használtam már és nem egy gépet raktam össze, telepítettem újra :)
A Mionix Avior 7000-es egerem is felismeri a windows, de az összes funkció kihasználásához szintén kell a driver, sőt, frimware-t is kellett frissítenem, mert volt olyan funkció, ami nem műlödött rendesen :)

[ Szerkesztve ]

Vivid meghívó (20+70€) // Lexus IS250 Sport Mark Levinson

További hozzászólások megtekintése...
Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.